Måndag 29/9

Kort sammanfattning: Sjukt varmt idag. La Rasante hela dagen med varvat sol och bad. Jag har fått färg (ser ut som en kokt kräfta). Kvällmys i parken med Tone, Alida och Collin. Fortfarnade väldigt varmt. Nu ska jag sova.

Natti natti

Söndag 28/6

Tänk att en vecka kan gå så fort. Idag åkte familjen hem, jättekul att ha dem här verkligen och tack mamma för att du skötte bloggen så fint när jag liksom varken hade tid, lust eller ork för den. I och med mammas inlägg vet ni ju redan en hel del vad vi sysslat med denna vecka så tänkte inte skirva så mycket om det. Har iallafall haft det väldigt mysigt med dem och det var kul att få visa dem runt i min hemmiljö.

Jag var och vinkade av familjen vid flygbussen och när jag kom hem igen kändes huset så tomt, så det var väldigt skönt att jag hade en skype-dejt med Antonia inbokad. Vi pratade på som vanligt och uppdaterade varandra om dittan och dattan. Jag är verkligen splittrad att komma hem men en sak är säker, det blir underbart att vara nära Antonia igen och alla ni andra vänner och bekanta också såklart. Det är er det  blir kul att komma hem till, Mariestad kunde på något sätt kvitta även om det är supermysigt, men jag kommer inte trivas på samma sätt. Jag kan inte komma hem och bara vara, måste göra något, måste hända något spännande, måste.. ja vad vet jag egentligen?!

Ikväll var det bio planerat, skräckfilm i 3D. Men när vi kom ut till Kinepolis visade det sig att 3D funktionen var trasig och det var ingen annan film som lockade, så det fick bli bussen in till stan istället. Där gick till Häagen-Dazs och beställde varsin glassrätt. Efter 10-15 minuter kommer servitrisen ut och säger att browniserna är slut och undrar om vi vill ändra. Jag behåller samma men byter brownisen mot en muffins och Alida kör på helt nytt koncept. Hon förvarnar också om att citronsorben eventuellt kan vara slut och Emma och Alida väljer varsin backup. Servitrisen ser inte helt ut att vara med på noterna men tackar för sig och går in. 10 min senare kommer en annan servitris ut med bestick och lämnar notan, som inte alls stämmer med vår beställning. Vi väntar yttligare 15 minuter utan att ens se skymten av vår glass, samtidigt som många av de senare tillkommna gäster serveras. Någonstans där tar Emma och Alida initiativet och reser sig och går, jag och Tone är väl lite mer obekväma i beslutet men man ska ju faktiskt inte behöva vänta 40 minuter på en glassbeställning, som säkert dessutom är fel. Så det blev ingen glass för oss ikväll, hittade ingen roligt glasstånd som var öppet, och istället avslutades kvällen med öl på Delirium.

Nu ska jag sova, imorgon ska jag ta en promenad i parken innan jag börjar jobba. Amanda lär vara trött efter resan och sover säkert fram till 11. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på imorgon men det ska bli mellan 30-32 grader varmt imorgon och resten av veckan, så kanske bara får bli slappt i parken och samtidigt jobba lite på brännan. Känner mig superblek då de flesta härnere redan ser ut som peppakakor och hemma ligger väl ni på Ekudden och pressar dagarna i ända. Jag saknar Vänern! Härrnere finns det ingen sjö och havet ligger 1,5 timme med tåg härifrån. Vi går med andra ord omkring och nästan klibbar ihop, lagom mysigt sådär. Men vad ska man göra, får lägga sig i parken bredvid fontänen och hoppas på vind så man iallafall får lite vattenstänk över sig. Nej men sova var det väl!

Puss och godnatt   

Fredag 26/6

Nu är det Carolinas kära mamma som har tagit över datorn och som skriver detta inlägg. Nu har vi, dvs Anna, Janne och Malin varit här i Bryssel sedan i måndags. Vi har tagit med oss den svenska sommarvärmen hit och håller på att dö!! Men trots att det är superhett måste vi hinna se så mycket som möjligt av  "Carros hemstad". Carro är dessutom en perfekt guide, hon drar runt oss på både kulturella och mer komersiella sevärdheter. Bryssel är en lagom storstad och till och med en så förvirrad person som jag har lärt mig att ta mig fram på både Metro och Tram. Igår tog vi tåget till Brygge, en mysig stad med fina hus och kanaler. Därefter fortsatte vi till Knokke som jag tror kan jämföras med Tylösand, iallafall så var det en jättelång strand med en massa hotell runt omkring. Eftersom jag är en badkruka hade jag inte en tagit med mig badkläder, och tur var väl det för det blåste halv orkan vid havet och fötterna förvandlades till isbitar när jag väl vågade doppa dem. Malin däremot var arg att hon inte hade badkläder med sig, men hon är ju som en isbjörn och hade utan tvekan kastat sig ut i ishavet. I kväll ska vi gå ut och äta och dricka öl, vi måste ju ha koll på alla ställen som Carro tillbringar nätterna med sina kompisar. Har även hunnit med att se Manniken Pie, liggande Jesus, Grand Place, Triumfbågen, EU-kommisionen och parlamentet mm. Vi har även varit på en rundresa genom alla EU-länder på Minieuropa samt sett Atomium. Jag har gått så att fötterna blöder och ser nu ut som en reklampelare för plåster. Har inte shoppat något än, konstigt va när det gäller mig. Allt i klädväg är jättedyrt och framför allt så har klädstorlekarna krympt här nere. En sak jag har upptäckt är att det inte finns några snygga belgare, så jag förstår att Carro vill hem till Sverige igen och till de svenska killarna! Nu är det dags att hoppa in i duschen och piffa till sig lite inför utgången. Ha det bra allihopa och var inte oroliga  Carro är snart tillbaka och skriver igen.
Kram från Anna

Lördag 20/6

Blev en lång sovmorgon idag. Igår var det midsommar och det firade vi självklart härnere också. Satt i parken och picknickade sill, potatisar, ost, kex och jordgubbar så klart. Lite lek och sång blev det också och icke att förglömma våra fina ihoptejpade kransar. När det blev allt för kallt drog vi oss in till (kan ni gissa vart?) Delirium. Där blev vi mottagna med allas undrande och dömmande blickar - våra kransar gjorde ingen större succé bland belgarna och turisterna. Tråkmånsar, det fattar visst inte grejen med midsommar. På Delirium blev det iallafall en öl och lite prat med trevliga människor innnan jag, Tone och Alida bestämde oss för att ta en av nattbussarna hem.

Idag har jag och Tone legat degat och kastat lite boll i parken hela eftermiddagen. Men sen gick solen i moln och då blev det riktigt kallt, så drog oss hem till mig. Alida var hos frissan och gjorde slingor men kom sen efter en liten sightseeing tur på gatorna häromkring också hit. Blev ännu lite mer degning och bestämning av kvällens planer. Vilket blev en coctailkväll ute på gatorna runt Louise, så nu har jag precis kommit ur duschen och ska fixa till mig.

Hoppas ni hade en riktigt härlig midsommar allihop!

Puss och kram


Onsdag 17/6

Har varit en riktigt härlig dag idag! Underbart väder, mys i parken och en trevlig kväll på Delirium med sköna människor. Nu ska jag sova!

Puss och godnatt!

Tisdag 16/6

Jag kom precis ner till mig nu, har suttit uppe med Lotta och planerat sommaren och hemresan. Jag och tjejerna flyger hem 29:e juli och sen är jag med dem i "deras Sverige" några dagar. Blir kalsbra! Sen åker jag hem till Mariestad igen och min au-pair tid är över. Kändes verkligen jobbigt att säga att jag inte kommer komma tillbaka i höst, när jag vet att de så gärna vill det. Men jag måste pröva något nytt, au-pair är bara för en tid vilket Lotta mycket väl förstod. Hon kommer sätta ut en annons om en ny tjej redan imorgon, så om det är någon som är intresserad. Jag kommer verkligen sakna familjen, vännerna och livet härnere. Jag har bara 43 dagar kvar i Bryssel, 43 ynka dagar och det som känns som jag kom igår.

Idag var jag nere på stan och fikade med Alida, Tone och deras små. Väligt trevligt! Men trevligheterna tog slut när vi skulle gå och Alida upptäckte att sin plånbok var borta. Förmodligen är det en man, som satt rygg mot rygg med Alida, som har lirkat upp hennes väska och tagit plånboken. Då har jag och Tone suttit vända mot mannen och inte märkt någonting. Hur fan bär de sig åt! Som tur var hade hon inte så mycket pengar och korten går ju att spärra, dessutom gick vi direkt till polisen och gjorde en anmälan. Man vet ju aldrig, kanske har hon samma tur som jag och får ett brev från svenska polisen om att hennes plånbok finns på hittegodsavdelningen i Göteborg.

Imorgon har de lovat att det ska bli 25 grader och SOL! Nu kan äntligen jag och Amanda byta det hårda trägolvet mot mjukt gräs och ha picknick i parken. Det gillar vi! Men ska kanske ändå inte hoppas på för mycket, det är ju trots allt Bryssel vi pratar om.

Puss och kram  


Måndag 15/6

Nu har halva juni gått och ingen sommar har syns till, lite lätt deprimerande. Men och andra sidan, detta är ju Bryssel - Europas regnhuvudstad, så vad annat kan man förvänta sig egentligen.

Idag har varit en lång dag. Jag somande väldigt sent alternativt tidigt igår och klockan 8 imorse knackade Lotta på dörren och sa att Lisa inte mådde så bra och skulle stanna hemma. Som tur var behövde jag inte gå upp då, eftersom Lisa klarar av att titta på tv med egna ögon men efter nån timme och 4 besök av Lisa kändes det lika bra att gå upp. När jag kom upp hade Lisa satt på "Friends" och jag gjorde inga större protester i det utan gjorde ordning frukost och la mig i soffan jag också. Vi varvade "Friends" med läsning emellanåt för att "vila ögonen" lite, men när man är sjuk är det ju faktiskt tillåtet att kolla alldeles för mycket på tv. Dagen försvann rätt snabbt och när Amanda kom hem fick jag Lisa i badet och sen var det dags att laga mat, tacos.

Efter maten stoppade jag tjejerna tidigt i säng och läste godnattsaga, eftersom Lotta och Luc hade möte med arkitekten. När jag slutat åkte jag in till Delirium och tog en öl med Tone, Alida och Collin och sen blev det metron hem. Sen jag kom hem har jag också hunnit prata med mamma och pappa, de ringde mitt i inlägget och undrade lite allmänt om deras resa ner hit. Om en vecka kommer de, längtar verkligen och det ska bli så kul visa dem mitt liv här i älskade Bryssel. Men nu är jag riktigt trött, så godnatt på er!

Puss och kram    

Lördag 13/6

Idag startade jag och Emma dagen med att steka pannkakor. Det fanns varken bröd, yoghurt eller något annat frukostliknade kvar så pannkakor fick det helt enkelt bli, inte oss emot. Sen var ju faktiskt klockan mer lunch än frukost, så det var ju kanske bara bra. Därefter åkte Emma till Antwerpen och jag till kyrkan för inspelning. Inspelningen ja, den gick nog inget vidare. Vet inte om jag vill se resultatet ens. Det känns som jag, isället för en glad sångare mer kommer se ut som en väldigt "tv-kåt" människa med fejkat smajl och koögon. Inte så mycket att göra åt, nu är det gjort, första och förmodligen sista tv-inspelningen - en sjuk varm sådan och man kan ju bara hoppas redigerarna "klipper" från ens bästa sida.

Efter kyrkan åkte jag in till stan och mötte upp Emma som kom med tåget från Antwerpen. Vi åt och delade en liten flaska vin på Exki och sen blev det glass och "häng" i Parc. När solen gick ner blev det rätt kallt, så vi köpte med oss lite chips och åkte hem hit och kollade "Sunes jul". Väldigt skönt med en lugnkväll faktiskt, jag har inte alls varit pepp på fest det sista. Usch. va tråkig jag låter men det är tyvärr den bittra sanningen. Får ta och rycka upp mig nu, det är ju trots allt bara 1,5 månad kvar här nere.

Nu ligger Emma bredvid och sover, jag är inte alls trött. Det här med att vända på dygnet ni vet. Men jag blir väl trött så småningom jag också förhoppningsvis. Om vi orkar ska vi ta en tur till Midi marknaden imorgon, annars blir det sovmorgon och lungt resten av dagen. Jag ska iallafall prata med Lotta och planera sommaren. Bestämma vilket datum jag åker hem, om båda tjejerna flyger med och isåfall om jag ska stanna och vara med Amanda den veckan Lisa är på ridläger. Men det är som sagt upp till morgondagen att lösa.

Puss och godnatt
 

Fredag 12/6

Fredagkväll och Emma, Annika och Sandra är på väg hit för ett kort stopp innan vi åker in till stan. En trevlig hotellbar vid Botanique blir första stoppet och sen får vi se vart vi hamnar. Men nu ska jag fortsätta göra mig iordning, ha en underbar dag. Och grattis till er som tagit studenten idag, hoppas ni hade en underbar dag. Hade gärna varit där och sett alla tåga genom stan, sett alla vingliga utkastare på sina cyklar och varit med och firat. Tänk att det var ett år sen jag gick ut! Shit, men jag vet ju alla fall vad jag har spenderad det året med.

Puss och kram

Torsdag 11/6

Sitter och skriver lite på cv:et, och det börjar nog arta sig till något bra. Ska bara be mamma kolla över det sista och korrekturläsa och sen får det vara klart. Mellan varven läser jag också några sidor ur "Flickan som lekte med elden", är helt fast i den boken och vill bara veta upplösningen. Är på sidan 500 nu, så har bara 132 kvar, så kan ju inte vara allt för långt borta. Spännande spännnade! Idag tog jag då som planerat en vända på Rue Neuve och visst blev det lite shoppat. Kanske inte så mycket till inspelningen men ändå, jag är nöjd och det var faktiskt varken svart eller vitt. Resten av dagen har varit väldigt lugn, jag och tjejerna hade en mysig fika stund med scones och sen hade de en lite gymnastikuppvisning där jag skulle sätta poäng. Någon som vet hur en 10 poängs kullebytta, eller hur en 8,5 poäng hjulning ser ut? Inte jag iallafall, men jag gjorde mitt bästa. Ikväll var au-pairträffen inställd, så jag och Emma åkte bara in in till Drug Opera och tog en fika. Men nu ringer min lilla mamma, så ska vara lite social mot henne. Vi hörs imorgon!

Puss och kram


Onsdag 10/6

Har precis avslutat ett lång skype samtal med mamma och pappa. Äntligen är flyg och hotell bokat, så nu kommer de och Malin ner. Ska bli så kul! Ikväll har jag som vanligt varit barnvakt, hörde precis att det smällde i dörren så antar att Lotta och Luc var ute och åt efter mötet. Jag och tjejerna har iallafall haft det mysigt och vi avslutade kvällen med jordgubbar och "Friends". Imorgon ska vi baka scones när de kommer från skolan, så ska ta mig en tur till Scandinaviska shoppen för att köpa svensk ost, det måste man ju ha på. Tänkte också ta en sväng på stan, måste försöka hitta något lämpligt till tv-inspelningen. Vi får inte ha något för mönstrat, inget för urringat och utmanande och inget svart eller vitt. Jag som älskar svart och vitt! Men jag får väl se om jag kan hitta något färgglatt som kan tänkas passa. Nu ska gå och tvätta av mig sminket och krypa ner.

Puss och godnatt

Måndag 8/6

Vad har hänt i dag då? Inte speciellt mycket faktiskt. Förmiddagen var väldigt chill och jag gjorde ingen ansträngning för att ens försöka hitta på något och eftermiddagen var också lugn. Jag gjorde lite matshopping, Lisa gympade på som vanligt nu för tiden och Amanda tjurade. Men hon blev på bättre humör när Luc tog med henne för att köpa nya jeans, ingen tjej kan väl sura när det gäller shopping och pappa betalar. Därefter lagade jag mat, så jag och Lisa åt ensamma och sen hoppade hon i badet och vi läste några kapitell ur Sune.

Ikväll kom Lotta hem. Därför fick jag stannade hemma och hoppa öl på Delirium för att ta hand om de sovande barnen medan Luc hämtade henne. Eftersom Luc innan han åkte skötte "nattningen" hann jag med ett långt skype-samtal med både Jossi och mamma. Började prata med pappa, men på något sätt lyckas alltid mamma komma och ta över och så fastnar vi där. Just idag hjälpte hon mig med mitt cv som jag håller på att skriva. Man måste ju förbereda sig inför hösten. Efteråt gick jag upp och pratade lite med Lotta om veckan i Sverige. Hela familjen åker dit  igen onsdag veckan efter midsommar vilket betyder att ni (familjen) kan bo här i huset de sista dagarna ni är nere och dessutom är jag ledig då. Så nu ska ni bara bestämma om det ska bilas eller flygas hit så jag kan ge exakta datum till familjen här, så vi kan planera hur vi gör veckans första hälft. Lotta sa också att tar ni bilen kan ni parkera på gatan här utanför, får ni böter är det tydligen ingenting att bry sig om. Man behöver inte betala dem iallafall!

Puss och godnatt  

Söndag 7/6

Idag åkte Karro hem, så imorse var vi ett gäng hemma hos henne och åt lite brunch och sa hejdå. Men blev mest att jag och Karro spenderade tiden med att kamma ur löss ur hennes hår. Stackarn har förmodligen blivit "smittad" av sina barn och eftersom vi alla så mysigt delade säng förra helgen är det ju inte helt omöjligt att det dyker upp på mig och de andra tjejerna också. Men det lär tiden utvisa, har inte hittat några än iallafall. Sen var det dags för hejdå och det var inte speciellt jobbigt eftersom jag vet att jag kommer se Karro snart igen.

Därefter åkte jag hem och hade siesta resten av eftermiddagen. Nu ikväll har jag varit i kyrkan för en sista sångövning inför inspelningen nästa helg. Kändes inget vidare, men mer tid finns det inte så det är väl bara att köra på. Måste bara kolla lite extra på vissa toner härhemma, som inte riktigt vill fastna. Får se hur bra det går utan piano eller något annat dugligt instrument. Efter sången blev det en liten runda med Sandra och Agnes i Cinquantenaire parken, där det var någon form av miljöfestival med liveband och egologiska maträtter från olika delar av världen. Ingen wow upplevelse precis och de flesta hade plockat ihop. Men det var väl kul att se och skönt att se att det för en gång skull är lite liv i Bryssel även på en söndag.

Nu ska jag läsa Stieg Larsson så puss och kram på er!


Lördag 6/6

Grattis Sverige! Eller vad är det man ska säga denna nationaldag till ära. Jag har i vilket fall som helst inte firat den något speciellt mer än med de klassiska svenska sångerna vi gick omkring och sjöng på efter tolvslaget igår. Idag har det varit betydligt lugnare och jag och Lisa har haft en mysig förmiddag tillsammans. När Amanda kom hem från tennis, shopping och dans hjälpte jag henne att göra sig iordning inför en födelsedagskalas, eller disco hette det visst. Hon vart så fin så. Lisa åkte iväg hem till Sofia och sov där, så när jag "slutat" gick jag ner till mig och slappade med choklad och jordgubbar. Lyssnade också lite på Sverige-Danmark matchen på webbradion samtidigt som jag la upp bilder på facebook från Karro helgen. Angående bilder förresten så lovar jag att lägga upp några här också snart, jag har förstått att det är en hel del som är nyfikna på limousinen. 

Resten av kvällen har jag allmänt ägnat åt att surfa runt på nätet och försökt hitta något spännande att hitta på till hösten. För som väntat kom jag inte in i Bjärnum, och jag vet att jag kommer bli lagom uttråkad av att stanna kvar i Mariestad alltför länge. Men nu ikväll tror jag faktiskt att jag har listat ut min plan för de kommande månaderna. När jag kommer hem ska jag jobba, förhoppningsvis kan jag få några pass i veckan på restaurangen och även inom cateringfirman jag hjälpt till på nångång tidigare och så ska jag ta körkort. Massa övningskörning i sommar med andra ord och sen funderar jag på att ta en intensivkurs på 4 dagar med 16 körlektioner och 12 teorilektioner. Det tycker jag inte låter helt fel och priset är inte alls speciellt farligt, böcker och datastudier ingår också. Detta ska då enligt planen gå som på räls, så att jag i början november kan åka ner till Spanien på en månads reseledare utbildning. Därefter får jag förhoppningsvis jobb och ger mig ut på nya äventyr nånstans i världen. 

Så vad tycker ni om mitt nya påhitt nu då? Det låter väl inte helt galet? Skulle det gå i lås vet jag att jag gärna får stanna kvar härnere hos familjen. Men det känns som jag har gjort mitt härnere nu, ett år räcker gott och väl och jag har fått ut det kan få ut härnere. Det är dags att prova något nytt. Jag skulle absolut kunna stanna kvar för familjen, jag kommer verkligen sakna dem när jag åker hem, men alla mina vänner, som "är" Bryssel för mig, kommer vara borta och det kommer inte alls bli samma sak även fast det säkert kommer massa nya trevliga au-pairer. Det gäller helt enkelt att ta vara på den tiden som är kvar. Jag har haft det så sjukt roligt under månaderna härnere och tanken på allt fler droppar av och att det snart också tar slut för min del känns lite skrämmande. Vi lever i stort sett i en stor härlig bubbla, utan några större problem och nu är det snart dags att  kliva ur bubblan och återvända till vardagen igen. Det är därför det känns så skönt att jag iallafall har hittat ett tänkbart alternativ. Men vi får se vart livet för mig.. 

Fredag 5/6

Jag har nyss kommit hem från en kväll ute med tjejerna. Sophie, Karro och jag startade kvällen hemma hos Lindsey. Efter ett tag  fick vi sällskap av hennes au-pair föräldrar, riktigt trevligt folk. Runt 12-slaget drog vi oss in mot Studio 44, där Alida och Tone väntade. Tyvärr var det inte inget vidare drag där, så vi stannade bara nån timme eller två och tog sen nattbussen in till stan. Där delade vi oss i två grupper, de som ville fortsätta festa och de som tänkte ta nattbussen hem. Jag ska jobba hela dagen imorgon och kände mig inte pepp på att fortsätta kvällen, så jag och Karro gick och åt på Mc Donalds, innan vi gick bort till bussarna igen. Det var svinkallt ute och efter några minuter gav vi upp och tog en taxi hem istället. Lite dyrare, men mycket smidigare!

Godnattpuss

Torsdag 4/6

Idag har jag varit allämt seg och hängig! Orsaken är nog att jag inte kunde sova inatt och låg vaken till 4-5 och sen skulle upp och följa tjejerna till bussen vid halv 8. Gick visserligen och la mig igen och sov fram till lunch, så med andra ord har jag inte gjort något vettigt alls idag. När Lisa kom från skolan, satte vi på Sunes sommar och satt framför den tills det var dags att börja laga mat. Idag fick det bli snabbt med pasta pesto eftersom Lisa skulle göras iordning och vara klar tills Luc kom hem och körde oss till musikalen. Musikalen framfördes av 7 klasser i tjejernas skola, så det var ungefär 125 barn i åldrarna 5-12 som skuttade runt på scen. Så söta, jättekul att se verkligen även om allt var holländska och jag endast förstod enstaka ord någon gång i bland. Hemma sen hjälpte jag tjejerna välja kläder inför morgondagen och så blev det några kapitell ur "Eva och Adam", innan jag ner till mig och skypade med mor och far.

Imorgon tänkte jag komma upp lite tidigare än idag, jag ska iallafall försöka med det. Sen börjar jag vid 12 som vanligt och har en lång dag med Lisa framför mig. Vet inte alls vad vi ska hitta på, det ser inte ut att bli så fint väder heller. Sommarvärmen höll i sig 4 dagar sen blev det kallt och trist igen. Suck! Vill ju ha sommar, det är ju juni nu för tusan och här nere brukar det ju alltid vara sommarvärme redan i april-maj, enligt alla. Men tydligen inte detta år. Nej för då ska det komma mer snö än någonsin, vilket leder till kaos och våren tar en rejäl sovmorgon, ja för att inte ens tala om sommaren som man börjar undra om den ska vakna överhuvudtaget. Ja jag är en aningen bitter, ni får ursäkta men sen är det snart en mindre rolig vecka på gång och kroppen skriker efter choklad. Så nu tänkte jag lägga mig och sova och drömma glatt.

Puss och godnatt 


Tisdag 2/6

Om förra inlägget var långt kommer det här bli betydligt kortare. Jag och Emma har precis kommit hem till mig efter en helmysig kväll i Botanique med Sandra, Matilda, Agnes och hennes kompisar. Blev några Kriek, snacks och massa prat! Nu ska jag och Emma krypa ner, imorgon har vi båda franska sen får vi se vad resten av dagen bjuder på.

Puss och kram 

Måndag 1/6

Att det alltid ska vara så svårt att komma igång med skrivandet igen efter en Sverigevistelse. Nu har det snart gått en vecka sen sist och visst har jag tänkt skriva, men det har alltid glömts bort eller så har jag inte orkat helt enkelt. Denna vecka har också varit väldigt fullt upp med farmor och faster på besök samt "party/chill" hos Karro dygnet runt hela helgen. Så detta blir en ihopklumpad sammanfattning med början nånstans mitt i veckan.

På onsdagkvällen kom farmor och Annika ner. Jag skulle ha åkt in och träffat dem men Luc kom hem alldeles för sent och det var väl lite tur då att deras plan var försenat så det inte var någon idé iallafall. Men på torsdags morgonen var jag uppe tidigt och mötte upp farmor utanför deras hotell. Jag visade henne Manneken Pie, Grand Place och de mysiga gatorna där omkring. Vi tog en fika (frukost för min del) innan vi tog en promenad bort till EU-kommusionen där vi mötte upp Annika och resten av "rådfolket" samt Karro. När vi trasslat oss in, höll en man ett föredrag, vilket jag och Karro inte förstod jättemycket av precis. Vår kunskap om EU är inte så bred direkt, och eftersom Annikas jobb var där på studiebesök var de lite mer pålästa och ställde frågor som rörde dem. Men lite ny kunskap fick jag allt, och det känns som jag har lite mer koll på hela EU-cirkusen nu. Efter kommusionen blev det en promenad med Hugo, jobb och på kvällen blev det middag med farmor, annika och de andra vid Sablon. Efteråt gick jag till Delirium och tog en öl med Tone, Alida och Karro.

På fredagen hämtade jag Lisa som vanligt i skolan och sen åkte vi in till stan och åt lunch med farmor. Vi gick sen bort till centralen och hoppade på en av turistbussarna som guidar en runt i stan. Vi hoppade av borta i Heysel vid Atomium och gick runt där och kollade en stund. Sen bjöd Lisa oss på glass innan vi hoppade på bussen igen. Vi hade tänkt hoppa av vid kinesiska trädgården och japanska tornet också men bussen gick aldrig förbi där. Irriterande, den körde inte alls som den skulle! Men Lisa började bli väldigt trött och rastlös så på det sättet var det väl lite bra. På kvällen fick "besökarna" klara sig själva och jag åkte till Karro. I början var vi bara några tjejer som grillade men sen droppade det in mer folk, svenska, norska, finska, amerikanska, ja i stort sett alla som Karro någon gång umgås med under sin tid i Bryssel. Det var nämligen lite som hennes hejdå, eftersom hon åker nu på söndag, och man får ju passa på när au-pair familjen är bortrest. Det var en riktigt kul kväll och stämningen på topp hela tiden men jag var en av de första som la mig eftersom jag visste att Brygge väntade tidigt dan därpå.

Det var inte helt lätt att komma upp, men jag och Karro kom iallafall iväg och hann precis med tåget, 10 min försenat som tur var. Brygge var en mysig liten stad och det första som skedde var förmiddags kaffe, blir ju så när man umgås med vuxet folk eller vad jag nu ska kalla folkbildningsråds-gänget. Efter kaffet blev det en båttur på kanalerna och sen middag. Svindyrt och kass service. Karro fick vänta evigheter på sin cola och sen skulle vi dela på en rätt och jag får en liten assiett att äta på. Va fan? Så ingen dricks där inte. Där nånstans sen var jag och Karro rätt nöjda och vi tog ett tidigare tåg hem än de andra. Jag åkte hem till mig och gjorde mig redo för ännu en hemmafest hos Karro, som vi sen övergav och åkte in till stan, Och som vi åkte! Sist att åka var jag, Gripen, Alida, Tone och Karro, vi skulle ta nattbussen in. När vi står och väntar åker en fet limousine förbi, vilken vi  vinkar lite glatt åt och möjligtvis åker en och annan tumme upp.. meningslöst tänker vi, men inte. Limousinen stannar och chauffören kör oss gärna in till stan helt gratis. Vår kväll var helt klart gjord när vi gled in på skinnsätena och musiken sattes på högsta volym. All uppmärksamhet i Bryssel har väl inte alltid varit så populär men den stunden när vi klev ur limon och alla blickar var riktade på oss nöjt vi verkligen. haha. Once in a lifetime! Vi gick till Delirium och blev kvar där till tidigmorgon innan vi delade en taxi hem till Karro.

Igår, söndag alltså, ringde klockan vid 9 för min del för att hinna med en sista guidning av Bryssel för farmor och Annika. Vi åkte till "gamla" huset och jag visade området där, sen åkte vi till "nya" huset och bytte lite saker. Här blev det också lite fika och ett skype-samtal med mamma för att gratta på mors-dag. Igår var det också ett 20 km lopp genom Bryssel med start och mål under triumfbågen, så där gick vi och kikade lite innan jag tog med mina gäster till Carpe Diem för lunch. Följde dem tillbaka till in till stan, sa hejdå och åkte tillbaka till kollektivet hemma hos Karro. Tone och Alida var Delirium klara medan Karro och Gripen tänkte lugn filmkväll, jag joinade det sistnämnda. Orkade en och en halv film sen tog den bristade sömen natten innan ut sin rätt och jag gick upp och la mig.

Idag blev det äntligen sovmorgon, och därefter förflyttade vi oss ut i solen. Idag har det verkligen varit sommar värme, äntligen! Framåt eftermiddagen drog jag mig hemåt, kände att jag behövde lite ensamtid. Men det blev det inte så mycket av, för familjen ska vara kattvakter med start idag och Luc är allergisk och vägrar ha katten hemma. Så Lisa bönade och bad om att låta den få vara på mitt våningsplan och det kunde jag ju inte neka henne eftersom hon alltid velat ha ett husdjur. Så när jag kom hem, hade de precis hämtat katten och tjejerna skulle gosa och kela med den. Sen åkte också Lotta till Sverige ikväll och innan det var det saker som behövdes gå igenom inför veckan. Ser ut som det kommer bli mer jobb och ansvar för mig. Hoppas inte på allt för sena kvällar bara eftersom det är Karros sista vecka härnere.

Ikväll blev det lite missförstånd mellan mig och vänner i våra kvällsplaner, men eftersom jag redan avsagt mig mat hemma och gjort mig ordning kändes en hemmakväll bortkassad. Så jag trotsade min "äta-ensam-ute fobi" och åkte in till stan iallafall för att äta nånting och strosa runt kan man ju alltid göra ensam ibland. Men precis när jag köpt en baguette på Subway träffade jag Emma och Agnes, som visade Agnes tågluffande kompisar runt. Så jag hänkade på där och tog en promenade upp till Place Palais och lite så innan vi tog metron hem. Blev ju en mycket trevlig kväll trots allt! 

Oj! Nu hoppade en väldigt kelsjuk katt upp i sängen och då är det inte så lätt att skriva precis. Så det får räcka för idag, natt menar jag. Bara en sista sak... Pappa, jag hoppas du haft en riktigt bra födelsedag även om så många inte har varit tillgängliga att fira med dig. Massa kärlek från mig iallafall och stort grattis. Jag saknar dig och restan av vår galna familj!

Puss och godnatt    

 

RSS 2.0