Söndag 30/11

Idag är det en lugn kväll hemma för min del, känner inte för att hitta på något. Jag vet inte vad det är, men det är som jag har en stor klump i magen och bara vill gråta, men det finns ju egentligen ingenting att gråta för. Men känslan har kommit smygande och de senaste dagarna har jag känt mig allmänt nere och tom. Kanske tänker jag för mycket, kanske överanalyserar jag för mycket, kanske.. ja vadå egentligen? Hur som helst vet jag att jag närsom kommer börja störtlipa och jag hoppas då att när tårarna är slut, är också klumpen och den jobbiga känslan i magen borta. Känner inte riktigt igen mig själv som det är nu.

Dagen idag har jag ägnat åt tråkiga saker som tvätt och plock på rummet, men det var nödvändigt. Var på bio förrut idag också, Twilight, den var grymt bra. När jag kom hem var maten precis klar och sen gick jag upp till rummet och nu ligger jag i sängen och tänkte sätta på nån film eller nått. Orkar inget annat och imorrn är det franska igen, så skönt med en tidigkväll. Imorgon blir det också stan en sväng för att köpa födelsedagspresent till Manda, innan jag börjar jobba. 

Puss och kram


Lördag 29/11

Kom ganska nyss upp till mitt rum efter en mycket trevlig kväll med familjen och vänner till dem. Vi hade en födelsedagsmiddag för Amanda som fyller år nu på tisdag, blir mer firande då såklart också. Idag har jag annars inte gjort så mycket, sov länge hos Karro efter utgång igår, sen var det snabbt hem och byta om och sen åka till kyrkan för Luciaövning. Det tar sig, texterna och stämmorna sitter nästan helt och på torsdag är det genrep och sen konsert med Kattis Ahlström som konfrensier på söndag. Sen har vi såklart ett framträdande på luciadagen också och ev. någon mer gång. Idag fick vi även reda på att Estelle kommer vara Lucia, så kul!

Igår var jag på min första franska lektion, det var faktiskt riktigt kul och jag hade inte missat något som jag inte redan har läst, utan hängde med riktigt bra, Just igår höll vi på med ne...pas, som betyder inte. För att göra en mening "negativ" sätter men verbet mellan ne och pas, så jag är inte trött heter alltså je ne suis pas fatigué. Inte så krångligt på pappret kanske men det blir mycket krångligare när man ska prata, eftersom man från svenskan är van vid bara ett ord, inte, efter verbet. Varför ska fransmännen krångla till det så?

Efter min franska hämtade jag Lisa och sen hade vi en jättemysig eftermiddag tillsammans med julmusik och julpyssel. Vi gjorde julkort och massa smällkarameller, men de får absolut inte öppnas innan julafton, en order från Lisa. I veckan bakar vi nog pepparkakor och gör ett pepparkakshus, och vi ska försöka hinna med att göra lite godis också. Men det blir kanske veckan där på. Igår kväll sen åkte jag hem till Estelle för lite förfest med tjejerna innan vi drog oss in mot stan och studio 44. Tyvärr var det skitmusik där igår, en japansk transvestit med rosa, blå och gröna dreadlocks sjöng och dansade, eller sjöng jag vet inte riktigt vad det var. Vi klarade kanske en halvtimme se fick vi nog och efter nån timme eller två med allmänt mingel på stan hamnade vi sen på Havanna, där kvällen avslutades.

Nu måste jag sova.. Bonne nuit!

Torsdag 27/11

Har nyss krypit ner i sängen efter en kväll på Delirium. Dompa fyllde år och samlade ihop ett gäng för några öl, trevligt trevligt! Vi beställde in ölen i 2 liters glas och så delade vi på dem med var sitt sugrör, kul att prova nått nytt, det ser man ju inte  så ofta i Sverige direkt. Var en av dem som lämnade tidigast eftersom jag har franska imorrn och jag känner mig själv och vet att jag inte är något speciellt morgonpigg, Det var jag ju alltid förrut, vad har hänt på äldre dar. Nu är jag istället en nattuggla som gärna unnar mig sovmornar, som idag då jag hade ställt klockan på 10 för att sedan gå upp vid halv 11.

Efter frukost och dusch åkte jag iväg till Stockel där jag och Estelle och klippte oss, det var på tiden. Men eftersom folk inte förstår så jättemycket engelska härnere och jag inte kan förklara på franska, har jag en klipptid bokad nu när jag kommer hem. Så idag var det bara det mest slitna som rök så får Erica, min frisör hemma fixa till frisyren.

Igår kväll vart det ingen skräckfilm utan jag, Karro, Dompa och Sophie tog en fika på Carpe istället, gottgottigottgott! Skräck kvällen får bli en annan gång, är verkligen sugen, var riktigt längesen och misstolka mig inte nu, men man får ju en sån kick av det. Men nu ska jag sova!

Godnatt på er allihopa!
Puss och kram    

Onsdag 26/11

Idag försov jag mig till franskan, inte bra alls. Slängde på mig kläderna, packade väskan och tog äpple o åkte iväg. Halvvägs känner jag hur det börjar snurra och jag bli illamående, ett härligt blodtrycksfall. Hoppade av och åkte hem igen, var tvungen att få nånting i mig. Nu mår jag bättre men är väldigt trött, har sovit så sjukt dåligt de senaste nätterna, ligger vaken till 3-4 och kan bara inte somna. Just nu känns det inte alls bra med franskan eftersom jag har missat 5 lektioner, typiskt att jag skulle bli sjuk just när franskakursen började. Franska igen på fredag, då får jag verkligen se till att komma iväg! Ikväll är det skräckfilm med tjejerna som gäller. I måndags hemma hos Estelle kollade vi lite trailers på youtube, för att hitta nån som verkade bra. Vet inte vilken vi bestämde oss för, men shit det kommer bli läskigt!!

Igår var jag och Sandra en sväng till ikea, blev inte så mkt handlat men köpte lite julgott, godis och så ett databort åt Karro. Kvällen sen var lugn hemma med skype, msn och film. Nu ska jag försöka sova en timme, så jag orkar med resten av dagen.

Ha det bra!
Puss och kram


Söndag 23/11

Så nu har ännu en vecka gått och nu är det bara 4 veckor kvar tills jag åker hem. Ska bli så kul, julbasaren och snön har verkligen fått mig att längta efter jul, Sverige och alla därhemma. Men jag har det jättebra härnere och nu gäller det att ta vara på den tiden som är kvar för sen efter jul är det många som inte kommer tillbaka. Sandra är en av dem, så tråkigt verkligen! 

Dagen idag har annars varit bra, men den började lite halvbra sådär. Tänkte jag skulle upp hyffsat tidigt och tvätta innan jag skulle till Estelle men råkade stänga av klockan och vaknade mycket senare. När jag sen skulle tvätta var det tvätt i maskinen, hum? Jag som trodde tvättrummet var mitt på helgerna, eftersom jag inte får använda det på veckodagarna. Men så var det också något fel på maskinen just då, så det hade väl inte blivit nån tvätt i vilket fall. Tog en dusch istället, men det fanns inget varmvatten, det var verkligen svinkallt. Men håret behövdes tvättas så det var bara att bita ihop. När jag sen skulle blåsa håret var det ingen power i fönen, provade med Amandas men den var likadan. Härligt, blött hår och nollgradigt ute går ju så bra ihop. Det visade sig sen att det vara för lite strömstyrka eller nått, men nu funkar allt som det ska igen. Jaja.. drog på mig en mössa och åkte iväg till Estelle och här börjar den bra delen av dagen. Vid 6 var det dags för luciaövning i kyrkan, men när vi skulle ta bussen från Estelle kom den aldrig, så vi fick gå till Stockel i snövädret, men det var rätt mysigt ändå. Det är tydligen väldigt ovanligt med snö här nere, och det märks för bilarna kör i typ 10 km/h. Efter lucian var vi ett gäng som gick till La Terasse och åt, sen tog vi en rolig liten tur till Roddebeek innan vi åkte hem. Nu ska jag sova, imorgon är det franska som gäller men först ska jag följa barnen till skolan. Hoppas jag hinner, har aldrig varit på min skola så har inte exakt koll på vart jag ska, men det löser sig alltid. 

Jo.. mamma har förresten varit så snäll och skickat ner en ny kamera till mig, en för tidig julklapp, eftersom min förra försvann. Jättegulligt verkligen, tack mamma lilla! Så jag måste ju nästan lägga upp lite bilder från dagen så ni får se hur den tar!

Godnattpuss


Första snön

     

La Terasse

    
          


Lördag 22/11

Nu har antibiotikan haft sin inverkan och jag är mycket piggare och har varit ute längre vänder än busshållplatsen och tillbaka, äntligen! Igår kväll var jag nere på stan och träffade lite vänner, en lugnkväll som avslutades med lite mat på Food Factory runt 11 tiden. Idag har det varit basar i Svenska kyrkan och vi aupairer har hjälpt till med barnaktiviteter så som julpyssel, hemlig julklapp och ansiktsmålning. Jag är helt slut nu, men det var rätt mysigt ändå och jag fick allt lite julstämning. Åt min första lussebulle, drack min första must och såg snön falla ned. Ja nu snöar det faktiskt här i Bryssel också, fast det är ju inte riktigt lika kallt, så nån meter från marken regnar det istället. Ikväll blir det lugnt, tanken var bio och Twilight, men den har tydligen inte premiär här nere fören 27:e, så nu får vi se vad det blir.

Ha en trevlig kväll!
Puss och kram


Onsdag 19/11

Min må-lite-bättre-känsla från igår höll inte i sig speciellt länge. Gick ändå upp när klockan ringde imorse, tog en dusch och skulle precis börja ta fram kläder när jag insåg att en 3 timmars lång franskalektion aldrig skulle funka. Fan, inte bra att missa ännu en lektion och fan igen, skulle skiten börja om nu! Ja det skulle den, för när jag vaknade några timmar senare var det svårt att se några som helst tecken på bättring, snarare försämring. Detta gjorde att Lotta och Luc tyckte att jag behövde träffa en läkare, så det kom förbi en hemma, så skönt att inte behöva åka iväg nånstans. Efter en kort undersökning konstaterade läkaren att jag hade en väldigt kraftig bihåleinflamation och ev något på lungorna, och var i behov av antibiotika. Det var ju skönt att få det konstaterat, så jag kan bli frisk nån gång. Är verkligen så trött på att ligga inne hela tiden, vill ut och träffa folk. Läkaren, som förresten är en bekant till familjen, var jättetrevlig och pratade bra engelska (tack för det, annars vet jag inte om jag blivit så mycket klokare på mina symptom) och han försökte värva över mig som aupair till hans familj. Snacka om att göra ett bra första inttryck, nej skämtosido det var allt annat än jag gjorde när jag öppnade dörren i slitna mysbyxor, håret hängande åt alla håll och med ett likblekt ansikte bortsett från en rödlysande näsa. Snyggare har man varit! haha

Idag plockade Lotta upp tjejerna vid bussen och innan hon åkte tillbaka till jobbet igen, hämtade hon min medicin. Supergulligt, hon bryr sig verkligen och är mån om att jag har det bra. Igår köpte hon med sig nyponsoppa och VR hem till mig. Tjejerna har varit jätteförstående och stått ut med världens tråkigaste aupair som legat i sängen och inte alls kunnat vara med och leka. Det känns mycket lättare att vara sjuk på bortaplan när jag har en sån bra familj, som bryr sig!

Nu ska jag titta på "Bonde säker fru", det är ett av de få svenska tv-program som jag kollar på härnere. Vi har inga svenska kanaler på tv:n så det är webb-tv som gäller. Men kollar man för mycket över nån viss änvändingsgräns måste man betala extra, så därför har jag sållat bland programmen och "Bonde." är ett av de programmen som måste ses, även om det inte är samma sak utan Karin. Efter kärleksjakten på landet blir det sova för min del, det behövs och det får timmarna mot min friskhet att gå snabbare!

Puss och kram




 


Tisdag 18/11

Hej!

Idag mår jag bättre, det tror jag iallafall! Jag har inte varit uppe och gått så mycket än så jag vet inte hur det funkar, men kroppen känns inte längre som 5 ton, och det är ju positivt. Visst är jag fortfarande förkyld men inte på samma sätt som tidigare dagar. Så skönt! Dagen idag blir ändå väldigt lugn, tänkte köra ett sex and the city maraton och jag har sen tidigare bunkrat upp med cashewnötter och choklad! Vad som händer ikväll beror helt på, är jag rätt pigg är jag väldigt sugen på en promenad, var ett tag sen jag var ute en längre stund. Annars blir det nog en kväll på rummet med msn, skype, film eller kanske läsning.

Ha en bra dag! 
Puss och kram 

Måndag 17/11

Detta inlägg kommer inte innehålla något spännande då det inte händer så mkt spännande när man är sjuk och ligger i sängen hela dan. Jag ställde iallfall klockan imorse för att försöka komma iväg till första franska lektionen men jag märkte snabbt att det inte var någon större idé. Så jag ställde om klockan, somnade om, vaknade några timmar senare, åt frukost och gick upp och la mig igen. Sen har jag legat här och varvat film med sömn, försökt få tiden att gå. Lämnade rummet och sängen ett tag för att hämta tjejerna vid bussen, passade på att gå och köpa halstabletter också när jag ändå var ute. Väl hemma igen fick tjejerna klara sig själva och jag kröp ner i sängen igen. Till min stora glädje var Antonia inne på skype, hon räddade min eftermiddag! Nu blir det med största säkerhet nyår i Norge för min del! Håller just nu på att kolla bussar och det blir inte alls farligt dyrt. Hoppas bara det funkar för Karin nu, då vet jag iallafall att min nyår kommer bli grym! Pratade förresten med henne igår, första gången på hur länge som helst. Hon kommer kanske ner hit snart, om hon hittar nån biljett som inte är allt för dyr. Vore hur mysigt som helst, saknar henne verkligen!

Nu ska jag ner och få något i mig!
Puss och kram


Söndag 16/11

Nu har jag precis vaknat. Det senaste dygnet har jag spenderat nerbäddad i sängen bortsett från toalettbesök och hämtning av mat och vatten. Annars har jag isolerat mig på rummet för att inte smitta ner  familjen. Ni förstår kanske att min förkylning inte blev något bättre av mitt försök utan när jag vakande igår var det helt igentäppt i både näsa och hals. Fan.. jag som hade shopping och utgång planerat med tjejerna. Jag skippade shoppingen och gjorde ett försökt, genom att proppa i mig tabletter och sova massa, att kanske bli piggare och kunna följa med ut. Men det lyckades heller inget vidare, för framåt kvällen hade febern kommit och jag orkade inte göra nånting utan att bli yr. Jaja, bara att acceptera att det skulle bli en kväll i sängen, så tråkigt! Tur att jag hade lånat filmer av Karro, eftersom jag i stort sett har kollat igenom mina filmer jag haft med mig två gånger. Eftersom familjen skulle ut och äta beställde jag en pizza och eftersom jag kände mig lite instängd och pizza hut bara ligger runt hörnet, gick jag och hämtade den och passade på att köpa lite godis i nightstoren precis bredvid. Kvällen som egentligen skulle spenderats med vännerna på Studio 54's dansgolv blev istället till en kväll ensam i sängen med pizza, godis och "save the last dance". Somnade runt halv 12 och sen har jag sovit framtills nu. Spännande dygn, eller hur?

Idag blir det ännu en lugn dag i sängen, missar lucia övningen vilket inte är så bra eftersom det är så få gånger kvar. Men det är ju ingen idé att gå dit när man låter som en kraxande kråka och inte kan pricka en ton rätt, får plugga lite text här hemma i stället. Nu ska jag ner och fixa lite frukost och sen smiter jag väl upp hit igen. Åhh, hatar verkligen att vara sjuk när man inte är hemma. Då gör det inte så mycket om man går runt som en levande bacill, utan man kan sitta med ute vid tv och matbordet, om man orkar förstås. Här känner jag att jag inte riktigt kan eller vill det, skulle få dåligt samvete om jag smittade ner någon. Nu är ju iofs inte feber och förkylning en livshotande sjukdom men ändå. Hoppas iallfall på att jag snart frisknar till, imorrn börjar min franska och det vore ju kanske inte så bra att missa den första gången. Men det blir som det blir med det! 

Ta hand om er!
Puss och kram     

Fredag 14/11

Hej!

Ligger i sängen och ska snart sova, är riktigt trött och så har jag har blivit förkyld. Jag har frusit hela dan och kännt mig lite allmänt mosig, funderar på om det är feber på g. Men har garderat mig med nässpray, alvedon och echineatabletter och med mycket sömn hoppas jag det hjälper, vill inte bli sjuk! Förutom min hälsa har det varit en riktigt mysigdag.

Imorse färgade jag håret, ni behöver inte oroa er, samma färg som förut! Hittade den här nere och min utväxt började synas lite väl mycket så det var allt på tiden. Åt frukost och sen hämtade jag Lisa i skolan som vanligt. Vi hade en riktigt rolig eftermiddag ihop med målning, läsning, spel, film och bus. Sen när Lotta kom hem lagade vi mat tillsammans och sen satt vi och pratade och drack lite vin medan vi väntade på att Luc och Amanda skulle komma hem. De vart lite sena och klockan rann iväg så vi började äta eftersom jag skulle iväg. Efter maten åkte jag hem till Karro och myste framför några avsnitt av OC tillsammans med tjejerna. Sen tog jag en promenad hem, kände att jag behövde det! Kanske inte det bästa nu i efterhand, är helt slut, men det var skönt då! På kvällen går det också oftast mycket fortare att gå än att ta metron då den går så sällan, att gå tar högst 20 min. Nej nu ska jag sova, vi hörs imorrn!

Godnatt puss


Torsdag 13/11

Idag började dagen tidigt för min del. Var vid univestitet runt kvart över åtta för att hämta en biljett man behöver för att få komma tilbaka senare samma dag och skriva in sig till kurserna. Efter vändan på skolan åkte jag en sväng till Roodebeek och Woluweshopping, träffade Sandra och Karro en sväng innan jag behövde åka tillbaka till skolan. Inskrivningen tog 10 min med betalning och allt, ja det hade ju vart rätt skönt och kunna gjort det på morgonen men systemet är som det är, lite lagom konstigt! Nu har jag iallfall en plats och på måndag börjar det, sen rullar det på varje måndag-onsdag-fredag 8.45-11.30. Känns lite konstigt att sätta sig i skolbänken igen, det var ju ett tag sen nu ju. Efter det tog jag metron hemåt och stannade till på Carrefour för att  handla, Luc bad min göra det imorse innan jag åkte. Carrefour är ungefär som Maxi, så det är inte alltid lätt att hitta det man söker, har precis lärt mig vart standard grejerna som mjölk, frukt och bröd finns. Sen jag kom hem har jag bara slappat framför en film och ätit lite mat, nu ska jag strax hämta tjejerna vid bussen. Båda har läxor idag så det ska vi sätta oss med direkt, och sen får vi se vad vi hittar på.
 
Ikväll blir det en lugnkväll hemma, ska bli riktigt skönt faktiskt! Tänkte ringa hem och prata lite med familjen och sen försöka somna i hyffsad tid, det blev lite sent igår. Jag var ute och gick med Sandra o Karro, missade precis en metro och fick sen vänta en halvtimme på nästa i Thiffry och sen 10 min i Delta, så var hemma runt ett nångång. Det är nackdelen med att bo i en storstad, man tar sig inte lika snabbt fram som i Mariestad! Men och andra sidan är det mesta andra med Bryssel en fördel så det jämnar allt ut sig.

Puss och kram

Tisdag 11/11

Kom ganska nyss hem efter en mysig stund på Carpe Diem tillsammans med vänner. Skönt att komma ut lite, har inte varit ute sen i söndags. Eller jag har ju hämtat barnen vid bussen, men det är en promenad på 10 min fram och tillbaka, inte så mkt att hurra för direkt. Men jag har inte orkat eller varit på humör för att gå ut.. det har varit så trist väder, massa regn och blåst. Dessutom har det vart en röd dag i Bryssel idag så ingenting har varit öppet, så jag spenderade förmiddagen iförd mysmundering i sängen med film och prat med vänner på msn och skype. Men jag gjorde lite nytta också, hjälpte Luc att plocka ner studsmattan i ett av regnuppehållen. Ett annat regnuppehåll tajmades in precis när jag skulle hämta Lisa vid bussen, ibland ska man ha lite tur. Jag och Lisa ägnade nästan hela eftermiddagen med hennes läxa, kunna gångertabellerna av 1, 2, 4, 5 och 10 utantill. Vi fick tragla lite extra mycket med 4:an och jag kommer ihåg att det var en av det svåraste för mig att lära sig också. Men hon var jätteduktig och jag tror det fastnade lite tillslut, Lotta tog över när hon kom hem och jag började med maten. 

På torsdag ska jag skriva in mig på franskakursen. Ska bli kul på det viset att jag förhoppningsvis lär mig och börjar prata bättre franska, det vill jag verkligen! Men samtidigt lite jobbigt för jag är verkligen ingen morgonmänniska, trivs väldigt bra med de sovmornar jag har unnat mig. Men det går nog bra, hoppas bara det är en bra och rolig lärare, annars kan det nog bli tre långa och sega förmiddagar i veckan. Nu ska jag sova och tänkte ställa klockan hyffsat tidigt imorrn så kroppen är någolunda beredd inför torsdag.

Natti natti!   


Måndag 10/11

Usch, idag vaknade jag med migrän, har precis börjat piggna till igen. Min plan för dagen var att träffa Sandra och sen träna med henne och Estelle, inte ligga i sängen under täcket hela dagen, så jag är lite smått irriterad. jaja, det kommer ju en kväll också! Lite uppdatering från helgen nu då kanske.

I lördags tog jag en runda på stan, köpte en jacka och en kjol, men ska nog lämna tillbaka kjolen har jag kommit på nu. I lördag blev det också lite tvättat och sen vart det bara lugnt med film och förberedelser inför kvällens utgång. Kvällen startade hos vännerna i Sterrebeek, sen runt halv 1 tiden tog vi taxi in till stan och Louise Gallery. Äntligen vart det nattklubb för vår del! Stället var bra men de spelade lite konstig musik ibland men vi dansade och hade kul fram tills 4 - halv 5. Då var vi så hungriga och törstiga att det fick bli ett besök på Qvick. Var så hungrig att jag betalade 40 spänn för en liten cheeseburgare som på mc donalds vanligtvis kostar 10 kr. Men så sa det också att priserna på kvällen höjs lite, vad räknas som lite undrar jag. Eftersom jag och Karro inte har jättemycket pengar kvar, tänkte vi spara in pengar genom att skippa taxi och istället ta första metron hem, den började gå 06.06, så vi väntade halvsovandes ut tiden på Qvick och den kalla metronstationen. Jag var hemma runt 7 och somnade nånstans mellan halv 8-8, sen sov jag fram tills två.

Vi fyratiden mötte jag upp Karro och Sandra vid Carpe Diem för en fika. Estelle gjorde oss sällskap lite senare! Sen satt vi där rätt länge och bara pratade och hade det gött. Innan dagen var slut tog vi bilen ut till killarna och hämtade min väska som jag lämnade kvar i lördags. När jag kom hem åt jag mat som familjen sparat och till efterrätt fanns det hallonpaj med vaniljvisp, hur gott som helst!

Det var min helg det och nu är en ny vecka med jobb som väntar. Och så kommer det rulla på i 5,5 veckor och sen kommer jag hem. Ska blir så kul att träffa alla igen, längtar verkligen! Hoppas ni haft en bra helg och att allt är bra förövrigt också! 

Puss och kram
  

Fredag 7/11

Har precis lagt mig i sängen efter att kommit hem från en mysig middag med tjejerna. När jag skulle hem gick tydligen metron bara till Delta fast den skulle gå till slutstationen. Detta ropade de ut på franska i metron, fattade inte riktigt allt så jag frågade ett par på engelska om jag hade förstått rätt. Delta ligger några stationer ifrån min och det var över 20 min tills nästa metro skulle komma, och det orkade jag inte riktigt vänta på utan började gå. Hade i och för sig aldrig gått därifrån men jag visste att kommer jag bara till nästa metrostation så hittar jag. Den sista biten går nämligen metron parallellt med vägen, då är det rätt svårt att gå fel, även för mig. Jag hann dock inte komma så långt innan jag hör någon som ropar på mig, det är paret från metron. Det frågade vart jag skulle och sa att de gärna körde mig. De tyckte inte jag skulle behöva gå hem ensam nu när det var mörkt o regnet hängde i luften. Supergulligt verkligen, jag var inte speciellt sugen på den promenaden, jag var skittrött. Jag är skittrött, så varför skriver jag nu egentligen. En bra fråga som jag inte har något vettig svar på. Eller förresten,. jag kommer nog inte hinna skriva imorrn och då blir det 3 dagar som jag inte skrivit något på och då tycker ni hemma att jag är tråkig. Så lika bra att få det överstökat.

De senaste dagarna har varit rätt intensiva, jobbiga och allmänt röriga.. Nej jag orkar förresten inte ta det nu, måste sova! Får nog bli ett inlägg imorrn då iallafall, ska ändå upp tidigt och tvätta och sen åka ner till stan en sväng. Behöver något för kvällens utgång, men kommer säkert inte hitta något! Saknar verkligen Sveriges shopping faktiskt! Jaja.. sova var det ja! Kvinnan i paret var förresten från Finland, det tyckte jag var lite roligt. haha!
 
Godnattpuss

Onsdag 5/11

Idag sov jag jag rätt länge, åt brunch och nu sitter jag här och ska snart börja jobba. Idag är det gymnastik för Lisa och Sofia, så vi får se vad jag och Manda hittar på de timmarna vi är ensamma. Sen ikväll blir det film hos natokillarna, var ett tag sen vi träffade dem nu, så det ska bli kul.

Igår kväll var jag och Sandra ute och gick, vi stannade till en tag hos Estelle och sa hej till henne och Karro, innan vi gick vidare. Vi har sagt att vi ska försöka komma ut några gånger i veckan nu. Jag ju har inte så mkt pengar kvar denna månaden eftersom mkt gick åt i Amsterdam, så det funkar väldigt bra för mig!

Detta blev visst inget vidare roligt inlägg.. men så blir det ibland!  Tänkte lägga upp lite bilder från Amsterdam som jag tog med min mobil men gör det imorgon, hittar inte kabeln just nu. Ha en bra dag!

Puss och kram


Tisdag 4/11

Hej!

Så var vi åter tillbaka efter helgen, en helg som varit fullspäckad. Dagar i Amsterdam med Karro var jättemysiga och vi blev båda förälskade i den staden direkt. Tyvärr kunde vi inte riktigt dokumentera vår resa som vi hade hoppats på, då Karros kamera gick sönder och min är ju borta sen tidigare. Tråkigt, men vi köpte iallafall en engångskamera, för att få lite bilder med hos hem. Vi tänkte framkalla den nu i veckan så får vi se hur de blev, ska bli spännande! Dagarna i Amsterdam spenderade vi med museumbesök, shopping, mat och lite fest. En av de sakerna som berörde mest var besöket i Anne Franks hus. Även fast man vet att det har hänt, är det svårt att förstå, hur kan något sånt få hända! Huset är naturligtvis lite upprustatt sen kriget men vissa av väggarna och inredningen är kvar som de var. På nån vägg sitter det bilder och foton och på en annan ser man streck över barnens längd och hur det har vuxit under deras tid som gömda. För det som inte vet blev de sen förådda och togs till koncentrationsläger. Alla i familjen Frank miste livet utom pappan som senare såg till att Annes dagböcker och skrifter publicerades. Vi gjorde också ett besök på Madame Tussaud, riktigt coolt. Vi poserade med kändisar som Spice girls, Ronaldhino, Julia Roberts, Jack Sparrow mfl. Fick oss också en liten läskig tur bland piraternas värld med levande skådespelare. Vi hade tänkt att gå på Van Gogh museumet, men det var så himla lång kö hela tiden så vi orkade inte riktigt det. 

Annars så strosade vi runt på shoppinggatorna, åkte båt på kanalerna och självklart var vi tvunga att ta en runda i the red light district, hor - och sexkvarteret. I Amsterdam är det helt lagligt och distriktet är en självklarhet för många turister. Kvinnorna står halvnakna i fönster och omar sig för att locka in kunder och det finns någon för alla smaker. Det är egentligen hemskt att se, vissa av tjejerna såg inte ut att vara äldre än 14. I dessa kvarter ligger också många av stadens coffee shops, caféer där man kan beställa en kaffe och en joint  hur naturligt som helst! Våra rumskompisar på vårt hostel var typ höga hela tiden, men det var trevliga. Vi provade också på utelivet men det var inte så jättekul, eller så var vi bara på fel plats vid fel tid! Men det känns som Amsterdam är mer inne på droger än alkohol! Vi tog det iallafall väldigt lugnt med båda delarna, det räckte för oss att bara vara där. Amsterdam är en helt annan stad än Bryssel, en mycket snyggare stad med mycket snyggare männsikor. Tyvärr för oss var det ju inte bara killarna som var snyggare där utan även alla tjejer. Vi som som är vana att få femtielva tusen komentarer och blickar på en utekväll här, fick knappt några alls där borta. Gissa om vårt självförtroende sjönk. haha. 

I söndags var vi väldigt trötta och tog ett tidigare tåg hem, detta gjorde att jag hann med Luciaövningen. Efteråt blev det mat på Carpe Diem med Felicia, Sanna och Karoline. Deras panini är underbara. Efteråt åkte jag till Sandra och sov där, igår hade vi en mys dag med film och lunch hemma hos mig. Eftermiddagen med tjejerna var väldig lugn, Amanda hade massa läxor och Lisa satt vid datorn och läste bok så jag satt mest och läste jag också. Just nu läser jag "En sorts kärlek" av Ray Kluun, den är bra och berör! Igår kväll tog jag, Sandra och Karro en promenad, riktigt skönt! Fast nu börjar det bli riktigt kallt här nere, vinterjackan har åkt fram. Idag har jag bara en slapp dag, åt en sen frukost och nu ligger jag bara i soffan framför One tree hill. Ikväll får jag se vad som händer, men först ska jag jobba några timmar.

Ha det!
Puss och kram

RSS 2.0