Lördag 27/9

Hej!

Idag är ännu en sån där härlig dag vad det gäller vädret..eller själva dagen i sig också. Har nyss kommit hem från IKEA. Jag, Sandra, Estelle och Felicia tog en tripp dit för att piffa till våra rum, och så var vi väldigt sugna på svenskt godis. Jag trivs väldigt bra i mitt rum men det är alltid kul att lägga lite personlig touch på det, ska ju ändå bo här i ett år. Bestämde mig att hålla allt inom en färg, lila, för det tror jag kan bli väldigt snyggt. Jag köpte två kuddar, tre små ljuslyktor och två blockljus. Eller just det, det blev bara ett för det andra var borta när jag kom till kassan och jag orkade inte gå tillbaka. Men det gör inte så mycket, ska till IKEA på måndag igen och hålla Karro sällskap som tyvärr inte kunde följa med idag. Sen köpte jag två vita korgar att ha smink och annat tjafs i som just nu ligger utspritt i en enda röra på byrån. Det blev också ett par mysiga tofflor, för det är rätt kallt på golvet här. Och så blev det självklart godis, marabou mjölkchoklad och snören. Rätt nöjd över mig själv att det inte blev mer ändå, men jag antar att några sorter måste finnas kvar tills nästa gång. Den svenska shoppen är riktigt bra, man kan få tag i det  mesta som man kan kalla typsikt svenskt. Men idag kändes det väldigt konstigt att gå där, peppakakor, pepparkaksdeg, pepparkakshus, glögg, fryst julskinka mm. Hallå det är ju flera månader kvar till jul! Brysselborna måste tro att vi svenskar är halvt galna som börjar med julfirandet redan i september. Jaja, vi bestämde iaf att vi lite närmare jul ska ha en mysig kväll med glögg och pepparkakor och jag blir inte allt förvånad om det smiter med lite godis också. 

Kvällen igår med tjejerna var riktigt trevlig! Vi hamnade på en mysig restaurang och jag åt en calzone och då ingick det glass och kaffe efteråt, allt för 10 euro. God mat och bra priser, som hittat för oss! Ikväll blir det utgång tillsammans med Karro, Sandra och Estelle och sen sover vi nog alla hemma hos Karro. Ska bli riktigt kul! och jag kommer att gå ut som en 18-åring och komma hem som 19. Tror dock inte jag kommer märka så stor skillnad mer än kanske ökad trötthet och ett något tyngre huvud, men det kan jag väl kanske knappast skylla på åldern. Det blir min första födelsedag utan familjen, men jag är så glad för de har skickat ner ett paket. Fick det redan i torsdags så gissa om jag är nyfiken på att öppna det. Fick också när jag reste ett kuvert från farmor, farfar, annika och mats som jag också ska öppna. Och familjen här nere har köpt champange och vi ska äta födelsedagsmiddag imorrn kväll, hur gulliga som helst! Känner på mig att det kommer bli en bra födelsedag, även om den inte ser ut som den brukar!

Nu ska jag på upptäcksfärd i min garderob och se om jag kan hitta nått snyggt tills ikväll. Blir nog också nån timmes sömn om jag känner mig själv rätt! 

Ha det!
Puss o kram

Fredag 26/9

God kväl!!

Hoppas ni haft en riktigt skön fredag, det har iallafall jag haft! Vaknade hyfsat tidigt och slängde in tvätt i maskinen innan jag åkte iväg och hämtade Lisa i skolan vid 12. Sen har jag och hon haft en lugn eftermiddag med läsning av Sune (har redan hunnit med 5st), lite lek med Polly pocket och studsmattehoppning. När Amanda kom hem blev det lite mer läsning och fika ute i trädgården. Idag är det riktigt härligt väder, strålande sol och kanske 17 grader varmt! Undra om vädret är lika fint där hemma. Ikväll är det aupair träff igen, pubrunda, men jag och några tjejer tänkte skippa den och gå ut och äta istället, eftersom vi ska ut imorgon. Vi tar allt vara på oss! Nu ska jag hoppa i duschen och fräscha upp mig lite.

Jo förresten.. jag har fått lite klagomål över min blogg. Inte själva innehållet utan stavningen.. en mkt kär bekantskap frågade om det inte fanns ett rättstavningsprogram jag kunde använda. Men det finns det tyvärr inte älskade lilla mamma, och jag vet att det står lite fel med nån omkastad bokstav här och nån bokstav för lite där. Men ni får försöka stå ut med det. Gör mitt bästa för att själv upptäcka felen, men man blir lätt ordblind. Så hedanefter vet ni att om det står damsugare så menar jag dammsugare osv, okej?

Ha nu en bra kväll och gör inget som jag inte skulle göra :)
Puss och Kram

Torsdag 25/9

Hej hej!

Idag vaknade jag med spräng huvudvärk och allt jag ville var att somna om. Men det var ju lättare sagt än gjort! Från huset hördes damsugaren från städerskan och utanför fönstret pågår det byggarbete men stora maskiner som dundrar och låter. Drog täcket över huvudet och försökte soman om, men då ringde telefonen. Jaja.. idag var en sån dag då jag inte skulle sova länge helt enkelt! När jag piggnat till åkte jag iväg och träffade Estelle och Sandra, som var ute och rastade en familjs hund. Estelle drog sen vidare till Nathalie och jag och Sandra hamnade på Wolouwe Shopping, där vi strosade runt innan hungern drog em oss. Och nu sitter jag här, har ätit lite rester från igår, och ska strax hämta barnen vid bussen. Ikväll ska jag också vara barnvakt ett tag, får se vad vi orkar hitta på.

Kvällen igår blev lugn med film, prat och godis tillsammans med några vänner. Och snart är det helg igen, längtar! Tänkt att jag har varit här i en månad på söndag! Shit vad tiden går! 

Nu måste jag springa iväg till bussen! Ta hand om er!
Puss och kram

Onsdag 24/9

Godmorgon!

Idag är jag trött, väldigt trött för jag kunde verkligen inte somna inatt. Låg och tanke på allt och ingenting, kanske lite för mycket tänkade för att kunna sova. Så då blev ett antal avsnitt av Gilmore gírls och när den serien tog slut visste jag inte ritkigt vad jag skulle göra! Letade i mörkret fram filmboxen och tog upp första bästa film, det var min klass slutproduktion. Låg och kollade på den och mindes alla roliga stunder vi haft tillsammans, framför allt under vårt arbete med slutproduktionen. Det var lite vemodigt att se applådtacket, det var vår sista föreställning, det vi tillsammans hade jobbat för i tre år var över. Jag saknar det, men inte på det sättet att jag vill tillbaka, För en ny period i livet har börjat och nu är jag här nere, något jag inte alls har ångrat. Och nu börjar jag lite smått vakan till liv..har ätit frukost och hällt i mig massa juice! Får bli en dusch sen också så överlever jag dagen. Jag hoppas verkligen inte den blir lika intensiv som förra onsdagen! Ikväll annars blir det ev fika med lite folk inne vid De Brockere, om jag inte hunnit somna innan dess.

Ha det!
Puss och kram
  

Tisdag 23/9

Idag är det tidag! Och det betyder att jag inte har skrivit här på några dagar, förlåt för det! Men det finns faktiskt en orsak ett litet men. Det pågår byggarbete utanför huset och det lyckades kapa av en kabel, så vi blev utan internet, telefon och tv. Mindre smart, men det är klart det händer när jag finns in närheten. Nu är jag iaf back on track och redo för en uppdatering om helgen.

I lördags var ju tanken att vi skulle till natohuset på förfest och sen ut i Bryssel men vi hann aldrig till nån förfest och utgången blev i Leuven, en studentstad en bit utanför Bryssel. Men vi hade ritktigt kul ändå! Jag, Karro och Sophie mötte upp killarna och två tyska tjejer plus en killkompis till dem, som blev vår guide, vid buss staionen och så var festen igång. Vi hamnade på en bar som spelade hur bra musik som helst och dansgolvet det ägde vi :) hehe! Efter mkt dans och goda drinkar blev klockan runt halv 7 och vi tyckte det var dags att åka hem. Vi tog en taxi till Natohuset där vi sov i ungefär tre timmar innan vi vaknade, satte oss med var sin storvatten flaska och pizza till frukost och kollade "Sex and the city-filmen" Äntligen fick jag se den!! Några timmar senare drog vi tjejer oss hemåt, vi kände oss lite malplacerade i våra festkläder och utkladdad smink bland allt folk på söndageftermiddagen. Och just den dagen var det extra mycket folk i röreslse för det var bilfri dag här i Bryssel. Jaja..dagen efter är ju alltid dagen efter! Väl hemma igen blev det en väldigt lugn kväll med sömn, film och ännu mer sömn. Nästa helg får vi vad jag hittar på, fyller ju år på söndag. Känns lite konstigt att man inte kommer vakna av familjens härligt morgonhesa grattissång. Men jag kommer absolut inte att sakna kamerans jobbiga blixtrar mitt i ansiktet! 

Igår blev en lugn förmiddagen med film och choklad! Så idag tänkte jag gå ut och gå en liten sväng, men det ser ut som om det ev. kommer att börja regna så jag får se. Måste bara säga att jag idag inte lyckades stänga av mobilen utan efter några snozningar var jag nere och åt frukost, och lyckades också ringa och väcka Antonia. Ledsen för det, men det var underbart att prata med dig! Nu ska jag hoppa i duschen!

Ha en riktigt bra dag, så hörs vi!
Puss och kram


BILDER FRÅN LÖRDAG!
 

           Jag                 Tyska, Turk, Norrman    Posering utanför baren

några timmar senare..


Vi hade kul tillsammans!


     

Lordag 20/9

Hej hej!

Nu har det gatt nagra dagar sedan jag skrev senast. Det har inte hant sa jattemycket men igar var det aupair traff igen, vi hade en mysig sconeskvall. Efterat gick vi till celtic, jag tror baren heter sa iallafall, och tog en ol. Det blev en lugn och hyfsat tidig kvall, skont det for idag blev det en ratt tidig morgon. Jag, Sandra, Karro och Estelle var ivag och tranade pa friskis och svettis! Jattekul, jatteskont och jattejobbigt. Bortappad kondition sokes!! hehe. Men det ska det bli andring pa, vi bestamde att vi minst ska dit en gang i veckan fran och med nu!

Nu ska jag snart ivag och mota upp Karro, Sandra och Sophie for att dra vidare till de norska natosoldaterna och sen vidare ut i Bryssel vilda nattliv! Om ni forresten undrar varfor vissa bokstaver saknar prickar sa ar det for att internet pa min dator strejkar och att jag nu sitter vid barnens dator och skriver.

Ha en riktigt bra lordagkvall!
Puss och kram

Onsdag 17/9

Dagen började med att jag återigen stängde av larmet på mobilen och somnade om, måste börja lägga telefonen längre bort så jag att jag måste gå upp från sängen för att stänga av den. Som tur var vaknade jag och kom på mig själv! Hann inte göra så mycket innan det var dags att hämta barnen vid bussen kvart över ett, utan åt frukost och gjorde lite nödvändigt fix i mitt rum. Sen var resten av dagen stress stress stess. Barnens buss var 10 min sen, vilket inte är så jättesmart på onsdagar, för Lisa och Sofia (Lisas bästis) har gymnasik kl 14. Så då hade vi ungefär en halvtimme på oss att gå hem, äta, byta om och springa iväg till gymnastiken. Vi hann, tre minuter i två var tjejerna ute på golvet! Skyndade mig hem till Amanda som varit ensam hemma under tiden. Så äntligen lite tid för andning och mat för min del.. det varade ett litet tag iaf! Amanda fick inte igång internet på datorn kopplad till skrivaren och hon hade en inlämning att göra. Vi försökt på alla sätt men det var helt dött. Det slutade med att vi satt och letade fakta på min dator och skrev det i word på den andra, men det fanns fortfarande ett problem, det skulle var på franska. Och sökte vi på franska fattade vi inte all fakta och sökte vi på svenska var vi tvungna att översätta det, så det blev lite rörigt och mitt i allt var jag tvungen att hämta småtjejerna på gymnastiken. Och då var dem lite ledsna för att de inte längre fick vara i samma grupp, men det hade blivt nått missförstånd och det är löst nu! Väl hemma igen satte jag småtjejerna i badet och hjälpte Amanda med läxan innan. Hon var nästan klar och vi tog lite roliga bilder i camen innan jag hjälpte henne att göra sig i ordning inför hennes kompis kalas, eller kalas det blev bjudna på konsert! Amanda vart jättefin och Sofia skulle precis åka hem, läget under kontroll, då hör jag ett skrik från badrummet. Springer upp och möter en dyblöt Amanda, hon skulle sätta på kranen i duschen och tvätta fötterna men nånting gick fel och det sa bara "splash". Så synd om henne! Men en klantmaja som jag är van vid sånna här situation och tog fram två hårfönar, en för håret och en för linnet! Vi hann precis få det torrt och ny masscara pålagd innan Lotta kom hem för att skjutsa henne. Puhh.. men shit jag skulle ju laga mat! Skyndade ner till köket men då sa Lotta till mig att inte stressa, det tar den tid det tar. Det var det bästa jag hade hört på hela dan! hehe.

I morgon får det blir en lugn förmiddag och på kvällen blir det en mysig hemmakväll med Karro och Sandra! Nu blir det första avsnittet av Gossip girl säsong två innan jag slocknar för idag! GODNATT!
   
    

Tisdag 16/9

Hej alla!

Nu har det gått lite mer än två veckor sen jag bytte småstan mot storstan och jag trivs väldigt bra! Det händer saker hela tiden och  tyvärr känner jag att tiden inte räcker till att maila och uppdatera alla er där hemma, så jag tänkte jag skulle börja skriva här, som en dagbok. Då kan ni som vill följa mig i livet som aupair i Bryssel.

En kort liten sammanfattning av min första tid härnere.
Den första veckan gick mest ut på att lära sig hitta i  Bryssel, lära sig rutinerna i arbetet och framför allt lära känns familjen mer, vilket har gått jättebra, Amanda och Lisa, tjejerna jag tar hand om, är jättemysiga och vi har kul tillsammans! Första veckan gick också åt till praktiska saker som att fixa metrokort och prov och inskrivning på universitetet. Jag har ju läst franska i åk 6-9 och tänkte väl att provet ändå skulle gå rätt bra. Men oj så fel jag hade, det gick det verkligen inte, det var skitsvårt. Men men lika bra att börja om från grunden igen. Problemet var bara att den nivån var full så nu får jag vänta tills november och då läsa intensivt, 3 ggr/veckan, i tre månader och sen i februari börja läsa 2 ggr /veckan iställlet. Känns lite mer lagom! Samma vecka på fredagen var den första aupair träffen och det var väldigt skönt att träffa tjejer/killar i samma ålder och i samma sitaution. Jag har lärt känna jätte härliga tjejer som jag nu umgås en hel del med! Vi har bland annat shoppat, varit ute och ätit, provat olika barer och allmänt spanat in Bryssel som stad! Nu i lördags var den traditonsenliga festen hos de norska natosoldaterna, men just denna gång var det inte lika kul som det tydligen annars brukar vara. Typiskt, men vi drog vidare in till stan och tillsammans med Karro och Sandra hade jag en av de roligaste kvällarna i mitt liv, har inte skrattat så mycket på länge! Vad har jag mer gjort för kul? Jo, igår tog jag och Felicia en liten tur till IKEA, vi var väldigt sugna på att spana in den svenska "food shopen" och äta köttbullar med brunsås och potatis, men vad fck vi se. Jo, på belgiska IKEA serveras köttbullarna med pommes frites, det kanske vi egentligen borde förstått eftersom pommes frites nästan är Belgiens nationalrätt. Men vi krånglade iallafall till oss potatis, dock inte kokt men det är funkade bra ändå. Och från shoppen blev det nyonsoppa och Marabou mjölkchoklad. Tänk vad man kan bli glad av lite svensk choklad och vad en förkylning och ömmande hals mår bra av varm nyponsoppa. Farmor du ser, dina tankar och råd finns allt med mig härnere!
 
Idag ställde jag klockan tidigt för att gå upp och tvätta, men så råkade jag, inte helt ovanligt, trycka på fel knapp och stängde av larmet. Vaknade några timmare senare än planerat och nu sitter jag här och skriver och fixar lite på datorn. Borde nog snart  ta och sätta igång en maskin. Om några timmar kommer tjejerna hem och då får vi se vad vi hittar på. Ska vara barnvak i kväll också eftersom Lotta och Luc är på föräldramöte i Lisas klass. Om det inte blir allt för sent ska jag iväg och träffa lite kompisar!

Hoppas ni får en riktigt bra dag och fortsätter följa mig här! Saknar er!
Puss och kram


EFTER FÖRSTA AUPAIR TRÄFFEN


Anna, Nicolle & Felicia        Estelle & Karro

PÅ BAREN DELIRIUM
Här finns mer än 2000 olika ölsorter från hela världen

  
      Kokosöl                Vi fem som var ute          Felicia & Jag

IKEA 

 
Det var skyltat       Felicia på språng
från metron

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0