Torsdag 26/2

Hola!

Jag och Stellan har det asbra i Barcelona. Resan hit gick utan problem och idag har vi turistat duktigt. Tog en tur tillbaka till hostelet for en siesta och lite vin. Nu ska vi ge oss ut igen och vandra pa La Ramblas. Vadret ar forovrigt helt underbart, stralande solsken! Detta blir nog det enda ni hor fran mig har nerefran, vi har mycket battre saker for oss an att sitta vid datorn. Ha det underbart och ta hand om er sa hors vi nar jag kommer hem!

Puss och kram

Onsdag 25/2

Nu har jag kommit igång med packning ordentligt och det går faktiskt riktigt bra. Kan nog klara mig igenom detta utan större missöden. Satte mig imorse och gjorde en liten packlista som en hjälp på vägen: 

- Pass och biljetter
- Vägbeskrivning till Hostelet
- Pengar
- Kläder för 4 dagar och några partynätter
- Handduk
- Necessär
- Smink
- Kamera + laddare
- Mobil + laddare
- Solglasögon
- Plattång och hårfön

Som ni ser har jag har jag några saker kvar att fixa innan jag är färdig. Och en av dem är en snabb tur till Woluwe shopping för att inhandla nya strumpbyxor. Såg att jag hade lyckats få ett stort hål i mina och så kan man ju inte gå omkring. Annars är läget under kontroll här och jag tror Stellan har sitt på det torra också. Så det kommer bli hur kul som helst att komma till Bareclona och solen. Ja, det lovas strålande solsken och 15-16 grader varmt torsdag fredag iallafall, lite sämre väder till helgen men jag tror att vad som helst är bättre än Brysselvädret just nu. Ikväll blir det bussen till flygplatsen ikväll eftersom Fia, som så snällt skulle ha kört oss, är tvungen att jobba. Men bussen blir utmärkt och på tal om buss måste jag springa nu för att hinna med bussen till Woluwe. Ha det jättebra!

Puss och kram 



Nu är jag i stort sett färdigpackad och jag tror jag har fått med allt, annars är det väl inte svårare än att köpa där nere. Just nu sitter jag och väntar på att Maud och tjejerna ska komma hem så vi kan fika lite tillsammans innan jag åker. Ska ta metron härifrån klockan 6 och så möter jag Estelle i Schuman, där flygbussarna går ifrån. Planet går från Bryssel 20.50 och så landar vi i Barcelona 22.45. Sen blir det spännande att se om vi hittar till Hostelet, men jag har dragit ut en vägbeskrivning och omförmögna att läsa är vi ju inte så det ska nog bra. Nu kommer nog Maud och tjejerna när som helst, så jag tänkte gå ner och värma lite bullar och sen är det dags. Barcelona here we come!!

Tisdag 24/2

Denna dag, denna fettisdag och denna kronprinsessan-förlovar-sig dag tänkte jag faktiskt börja skriva om gårdagen. Inte för att något speciellt hände utan bara för att jag tycker det låter rimligt eftersom igår kommer före idag helt enkelt.

Jag vaknade rätt tidigt och för en gångs skull var jag riktigt pigg och ville starta igång dagens sysslor. Så efter frukost satte jag på en första tvättmaskin och under tiden den gick städade jag i min garderob, som har sett ut som ett bombnedslag den senaste tiden. Finns det något jag är bra på är det just att skapa bombnerslag. En rätt dåligvana jag vet, men jag ska verkligen försöka bättre mig. Blir ju betydligt lättare att hitta mina kläder som jag annars alltid undrar vart jag gjort av. Slängde i yttligare en maskin tvätt och sen kröp jag ner i ett varmt bad och läste några kapitel ur "På det fjärde ska det ske" av Kajsa Ingermarsson. Det var Lotta som rekomenderade den och jag tycker också den är bra. Lotta har verkligen så många bra pocket därnere som jag gärna vill hinna läsa, så måste ta lite tid till det. Var mycket bättre på att läsa böcker förrut än vad jag är nu tyvärr. Efter badet blev det lite flytt av tvätt mellan tvättmaskin och torktumlare och sen satte jag mig och kollade några avsnitt av Friends.

Det var två trötta hästluktande tjejer som kom hem vid halv 5, så det blev marsch i badet för deras del. Sen sprang tiden iväg, Sofia åkte hem och jag lagade mat. Efter maten kom arkitekten hit så det var jag som fick lägga Lisa, men det var bara mysigt. Vi låg båda i sängen och jag läste ur Håkan Bråkans skräckbok. Vi har nämligen läst ut alla Suneböcker, så nu har vi gått över till lillebrorsan Andersson istället. Innan dagen tog slut hann jag tillsammans med körande Fia och Stellan hämta Karro på flygplatsen och när vi släppt av henne blev det filmen Spanglish hemma hos Fia innan vi somnade.

Väcktes imorse av Fia, som behövde gå till sin franska kurs om en halvtimme eller nått. Självklart lyckades vi inte riktigt hålla den tiden med frukost och allt, så det fick bli tram och metro för hennes del idag. Jag tog också metron hem, var alldeles för trött för att gå. Väl hemma sen gjorde jag inte så mycket, kollade lite kläder inför Barcelona och morgondagens packning, duschade, kollade Friends, åt mat och lite andra saker som iallafall fick tiden att gå. Vid samma tid som igår plingade tjejerna på dörren, men det var bara hej och hejdå för Sofia hade glömt något i stallet så Anne körde snällt tillbaka dem igen och jag satte mig med en kopp te och läste. Så idag gick tiden om ännu inte snabbare tills det var dags att börja laga mat. Då lyckades jag få proppen till ugnen och diskmaskinen att gå genom att ha på dem samtidigt. Hade liksom glömt bort att det inte funkade så det var ju mindre lyckat, speciellt eftersom jag hade gjort potatisklyftor som bara väntade på att sättas in.

Försökte slå på proppen igen, jag har blivit visad hur man ska göra, men självklart så funkar inte det. Vet inte ritkigt vad jag ska göra men som tur är kommer Luc hem nästan precis då, fixar problemet och räddar middagen. Så det blev tillslut som planerat fläskfilé med klyftpotatis och rosépepparsås som serverades. Nästan direkt sen åkte jag hem till Karro, där Stellan också var. Så sjukt längesen nu som vi träffades alla tre, så det var väldigt skönt. Lite senare sen kom Fia och då blev det ännu mer prat och sen filmtittande. En riktigt mysigkväll med tjejerna! Nu borde jag sova, imorgon är det mycket som ska hinnas med innan planet lyfter 20.50. Jag har ju egentligen hela dagen på mig men ni känner ju mig, kan bli rätt velig när det gäller packning, så tänkte ställa klockan rätt tidigt imorgon för att vara på den säkra sidan. Har också lovat mamma att skypa lite med dem där hemma och så ska jag försöka hinna med ett inlägg innan jag åker också. Annars så hörs vi när jag är i Barcelona och om inte får det bli en lång uppdatering på måndag helt enkelt.

Godnatt


Söndag 22/2

Som vanligt har jag lagt mig i sängen med datorn i knät för att skriva blogg och kolla runt lite i cyberspace innan det är dags att sova. Jag är inte speciellt trött direkt eftersom jag och Fia vaknade först runt 12 idag, och vi vart lika chockade båda två eftersom det inte blev allt för sent igår. Vi la oss och började kolla på The Notebook runt 12, Fia somnade redan efter en halvtimme men jag kollade klart, underbar film det där förresten, och då hade klockan blivit 2 eller nått. Så runt 10 hade ju varit mer logiskt att vakna, efter 8 respektive 10 timmars sömn, men icke då! Eftersom dagen redan hunnit försvinna iväg tog vi det rätt lugn, åt lång frukost och efter lite annat pyssel tog vi en promenad hem till mig. Första gången Fia var hemma hos mig och då har vi varit här 5-6 månader. Vad har vi hållit på med egentligen? 

Efter lite fika och när jag hade fräschat till mig och Fia hittat lite kläder som hon ville låna, gick vi tillbaka till Fia för Sophie och Lindsey skulle komma och laga mat tillsammans med oss. Detta var bestämt redan igår, men då tänkte ingen på att mataffärerna är stängda här på söndagar. Så på vägen hem till Fia gick vi in i alla öppna småshoppar vi kunde hitta för att försöka samla ihop ingredienser till taco. Vi lyckades väldigt bra faktiskt, hittade allt utom köttfärs. Men det sörjde vi inte så mycket för eftersom Sophie ändå är vegetarian och vem har sagt att man inte kan äta taco utan köttfärs. Så vår taco bestod tillslut av grönsaker, ost, nachoschips, salsasås och massa guacamole. Efter middagen och massa prat gick jag för tredje gången idag sträckan mellan mig och Fia för att komma hem. Det har varit mysiga dagar och också bra för plånboken inför Barcelona! Har inte riktigt fattat att det redan är på onsdag som vi åker, men det ska verkligen bli så kul!

Påtal om kul, här kommer uppdateringen om fredagskvällen som spenderades tillsammans med Alida, Freja, Tone och hennes kompis Cecilia. Kvällen kunde dock ha slutat i en lättare katastrof, då jag verkligen inte hittade några kläder att ha på mig. Det låter kanske väldigt ytligt men det är hemskt att gå ut och inte känna sig bekvämt i kläderna eller med sminket osv. Gick hem till Alida som plockade fram en kjol och tillsammans med min spetstopp var det problemet löst och det var dags att komma i partystämning. När vi hade piffat till oss och fått i oss lite vin åkte vi in till stan där vi mötte upp de andra. Första anhalten blev Celtica, deras gratistoaletter är guldvärda, och sen hamnade på Deliruim, där vi tog varsin traditionell Kriek (körsbergsöl) innan vi gick vidare till Le you. På Le you var stämningen på topp och den första låten vi hör är det The final countdown med Europe, snacka om att bli patriotiska! Rusar ut på dansgolvet och plockar fram våra bästa 80-tals moves. Efter många timmar dansandes både på golvet och på "baren" gick Freja, Tone och Cecilia. Jag och Alida stannade kvar lite längre men sen sa våra fötter emot och jag kan tänka mig att vi såg ut som två dyngraka pensionärer som stapplade fram i den kullerstensklädda nerförsbacke.

Nattamat var vi ju tvungna att ha och närmsta kebebställe med sittplats fick duga. Där träffade vi de andra tjejerna som inte kommit längre än dit dem heller. När vi sitter och äter ser vi plötsligt en mus springa över golvet, inte lite smått äckligt men vi orkade inte röra oss. Aldrig att man hade accepterat det i Sverige, då hade man väl gått utan att betala och hälso- och miljönämnden hade ju fått in en anmälan direkt men här satt vi kvar och åt vår kebab, betalade och tog en taxi hem. Bryssel är Bryssel helt enkelt vad mer kan man säga!

Puss och kram

Middag hos Fia


Fredagen



Lördag 21/2

Sitter hemma hos Fia nu och har precis kollat på Uptown girls tror jag den hette. En helt okej typiskt tjejfilm ni vet! Väldigt skönt att ha en lugnkväll hemma för jag har varit riktigt trött idag, som jag hade väntat. Det blev heller inget Antwerpen för min del, ställde klockan men den stängdes snabb av igen och så vaknade jag ett antal timmar senare. Sen har jag spenderat dagen i sängen, kollat film och pratat med folk på skype och msn, innan jag åkte iväg til Fia sen då.

Nu ska vi göra oss iordning och lägga oss och kolla på The Notebook, tydligen världens bästa film som jag missat. Jag sover här inatt, så uppdateringen och bilderna från fredagens party får komma imorgon istället. Hoppas ni haft en riktigt trevlig lördagkväll, kanske kollat på melodifestivalen? Såg att Molly och E.M.D gick direkt till final, rätt eller fel? Såg också att man visst kan se melodifestivalen live på internet och detta har jag missat. Men det var ju bra jag såg det nu, så jag kan kolla nästa gång. Nej just det, då är jag i Bareclona. Men gångerna där på då, andra chansen och finalen! Det är ju då det ska vara som bäst, då agnarna sållats från vetet. Men och andra sidan verkar det ju inte vara några större hit i år.

Puss och kram

Fredag 20/2

Klockan är halv 5 och jag har nyss kommit hem och nu krypit ner i sängen efter en riktigt kul kväll på Le you. Älskar 80-talet! Jag berättar mer om kvällen och lägger upp lite fina bilder imorgon. Det blev en lagom sen/tidig kväll och inte så mycket pengar som försvann heller. Det gillar vi! Jag borde egentligen vara helt slut nu eftersom jag gick vid 7 imorse och hållit igång sen dess, men konstigt nog så är jag inte alls det. Men nu är det ändå dags att sova, måste försöka intala kroppen det för imorgon kanske det blir Antwerpen en sväng. Men bara kanske, för jag kan nästan gissa att slutheten slår på stor imorgon istället men man vet ju aldrig. Så Antwerpen vs en lugn dag hemma, hm? Svaret får ni och jag själv imorgon.

Natti natti

Torsdag 19/2

Har precis läst igenom alla de bloggarna jag följer, det är väldigt kul läsning och det är nästan blivit som en drog. Vissa är dock duktigare på att uppdatera än andra och det är så tråkigt om det inte finns ett nytt inlägg sen man kollade sist - säger hon som själv bara uppdaterar en gång per dag och ibland inte ens det. Men jag har valt att ha det så, ett inlägg om dagens händelser med dagens datum som rubrik. Kanske inte världens roligaste idé för en blogg men det funkar för mig, den är ju trots allt mest till för att ni därhemma ska kunna följa med i livet härnere. Just därför den heter carolinaibryssel och inte bara carolinablom eller något annat. För när jag flyttar hem kommer jag förmodligen sluta att blogga, eller så har jag fått mersmak och skaffar en ny om de nya tiderna som väntar. Ja tiden lär utvisa det, men just nu har jag ett halvårs skrivande kvar att göra här. Så dagens händelser:

Jag hade tänkt vara duktigt imorse och gå upp och gå, men kroppen var inte riktigt med på de noterna. Men jag gick faktiskt ändå upp när klockan ringde och gjorde ordningen en stor frukost som jag åt framför några avsnitt av Friends. När jag hade gjort mig iordningen sen blev det en snabbis in till stan, var i behov av nytt puder och sen åkte jag hem till Alida, dit Tone också hade kommit. Vi var tre väldigt sega tjejer som spenderade några timmar ihop, men det var mys. Gick sen direkt från Alida till bussen och hämtade Amanda, Lisa, Sofia och Eline (Sofias storasyster), så det har varit fullt hus här i eftermiddag. Syskonkärleken har spirat på både gott och ont, samt två bästa kompisar som ibland förväxlar bästa med värsta och får småsaker att bli till ett nytt världskrig. Barn barn, kan inte alls minnas att jag var sån. haha! 

Ikväll var det vanlig fika på au-pairträffen, vi var inte många själar där men trevligt var det ändå och så fanns det ju kanelbullar. Nästa vecka tror jag de skulle börja sälja semlor i kyrkan. Förstår inte riktigt den semelhysterin som vissa har, så gott är det faktiskt inte och har jag fått en så är jag nöjd. Nu ska jag stänga av datorn och snart sova. Imorgon börjar dagen tidigt, ska ju upp och hjälpa tjejerna inför Carnevalen och när jag ändå är uppe kan jag ju lika gärna passa på att ta vara på dagen, så planen är långpromenad, tvätt och kanske solning innan jag hämtar Lisa i skolan vid 12. Natten kommer spenderas dansandes på Le you till underbara gamla 80-tals hits. Så godnatt alla, så hörs vi igen imorgon. 

Puss och kram


Onsdag 18/2

Har precis lagt mig i en renbäddad säng, visst är det något speciellt med nya lakan! Väldigt skönt iallafall! Även denna kväll har spenderats hemma och även denna var lika skön. Luc var borta ikväll så det var bara vi tjejer hemma, så när Lotta kom hem lagade vi mat och sen blev det provning av Carnevals kläder och ett avsnitt av Friends. Carneval är det samma som det svenska påsklovet, och härnere firas det i skolan dagen innan med att alla klär ut sig. Väldigt rolig tradition tycker jag. I år ska tjejerna vara Mimmi Pigg (Lisa) och Smurfin (Amanda) Vi provade lite hår och sminkningar tidigare idag och ihop med kläderna kommer det bli så bra. Åh de kommer vara så söta! Jag har sagt att jag ska gå upp på fredagmorgon och hjälpa dem, jag älskar ju sånt som den ex estet jag är! Eller en gång estet, alltid estet, eller hur var det nu vi lärde ut, Linn och Filip?! Alltså de dagarna vi spenderade i skolan på lovet för att filma var så sjukt roliga, resultat kan ju disskuteras men filmen är helt klart ett minne för livet. Jag saknar er och den tiden!

Men nu är nu och det är ju inte helt fel det heller, men frågan är hur framtiden kommer bli. Just nu är jag så förvirrad över vad jag ska göra när jag kommer hem. Jag flyttar hem i slutet av juli och då finns det ju inga jobb direkt eftersom alla redan har sommarjobbare sen flera månader tillbaka och sen är det finnanskris också. YES! Jag vet också att jag inte vill plugga, för jag vet ju inte ens vad jag vill bli! Hur mycke jag än vridit och vänt på utbildningar hittar jag alltid nya inriktningar och alternativ så jag blir alldeles snurrig. Nej det får allt vänta lite, jag är ju trots allt bara 19 år. 

Sen funderar jag ju väldigt mycket på Bjärnum, hade varit så kul att gå där! Men för att gå där måste jag först åka hem en helg på audition och lyckas bra på den för att överhuvudet ha en chans att komma in. Just nu känns det inte på topp, kanske hade jag min största chans förra året, när sjukdom stoppade mig från att ens försöka. Men och andra sidan, hade jag sökt och kommit in hade jag ju inte varit här. Är det så att allt händer av en mening? Är mitt liv redan utstakat?

Hur det än blir vet jag att jag inte kommer flytta tillbaka till Mariestad på samma sätt igen. Det kommer mer bli som en mellanlandning, mellan Bryssel och nånting nytt. Sen är ju inte klar med att se världen heller, resa, jobba ja det spelar faktiskt ingen roll, men lite mer berest tänkte jag allt vara innan jag slår mig till ro. Gosh, vart ska detta sluta! Men ingen idé att tänka mer på det ikväll för då har jag ordnat mig själv en lång sömnlös natt. Annars då? Jo det rullar på, i ett tempo som skiftar mellan skyhögt och superlångsamt beroende på dag och humör bland alla inblandade. Men de senaste dagarna har jag mest varit väldigt trött så därför har dessa kvällarna hemma varit väldigt sköna och nu är det ju bara två dagar kvar och sen är det lov. Båda tjejerna kommer vara på ridläger, Amanda dygnet runt och Lisa går tillsammans med Sofia dagtid. Detta innebär att jag kommer börja ungefär vid 4-tiden måndag-onsdag, och ha både Lisa och Sofia här och sen på onsdagkvällen bär det ju av till Barcelona för mig och Stellan. Ska bli så kul, längtar verkligen!

Imorgon har jag ledigförmiddag och den tänkte jag uttnyttja genom att fixa lite småsaker och om vädret inte är allt för hemskt, ska jag ut på en promenad med Alida och Mia. Nu är det sovtime för min del eller snart iallafall, ska msna klart med lite vänner hemifrån först! Tur att msn och skype finns säger jag bara! Sov gott och dröm sött!

Puss och kram


Måndag 16/2

Ikväll har jag bara varit hemma, väldigt skönt faktiskt! Umgås lite med familjen, pratat på skype och pysslat på mitt rum. Har skruvat ihop förvaringslådorna och fixat lite med kort som legat sen jag kom hit, så det är på tiden att de kommer upp. Ska väl om ett tag inta sovlänget, för imorgon är det tidig morgonpromenad som gäller och sen ska jag hinna med att färga håret, tvätta och flytta om och organisera lite i rummet. Så späckat schema innan det är dags för jobb imorgon alltså.

Dagen idag har varit trött men bra! Var förbi Karro en sväng innan jobbet och kollade på Twilight, äntligen fick jag se den igen! Hann inte se klart den för Karro var tvungen att hämta sina barn i skolan och eftersom jag inte hade något vettigare för mig följde jag med som sällskap. Sen gick jag i förväg till metron för att hinna hämta mitt eget barn vid bussen. Eftermiddagen försvann snabbt och sen var det dags att börja med maten, tonfiskspaghetti. Efter maten tränade Manda på sin redovsning om Röda Korset eller Rode Kruis som det heter på flamländska, med oss andra som publik. Sen försökte Lisa och jag gång på gång att vinna en hästävling på nitendo, men det gick bara inte. Vi var båda alltid en eller två sekunder ifrån men får bli nya tag imorgon, för vi ska klara det och gå vidare till nästa nivå.

Nej nu ska jag ner och tvätta av sminket och borsta tänderna. Godnatt!


Söndag 15/2

Söndag idag och söndag=vilodag, vilket jag verkligen har nyttjat till fullo. Förutom ev imorse då Lisa kom in till mig tjugo över åtta och frågade om vi inte kunde ta överakningsfrukosten idag istället eftersom det inte blev någon igår. Hade inte riktigt mage att säga nej även om kroppen helst hade velat det, så jag pallrade mig upp och hjälpte tjejerna att duka och plocka fram frukost. Men eftersom jag var så trött gick jag sen upp och la mig igen och familjen fick äta sin mysiga frukost själva, jag åt min några timmar senare. Sen har jag mest legat i sängen, kollat film, pluggat lite franska, pratat med vänner på msn och skype, ja en dag då inget vettigt blev gjort helt enkelt. Man behöver sånna dagar ibland också och idag har jag varit så sjukt trött, skulle utan problem kunnat sova bort hela dagen. Men lite måtta får det väl allt vara på vilodagen. Nu ikväll var jag nere och hjälpte Lotta med maten och kollade på Amika med tjejerna. Efter maten tog vi det lite lugnt och sen gick jag upp till rummet igen och nu ligger jag här och ska snart sova. Har skypat en kortis med Karro och med mamma nu precis. Imorgon är det franska igen, så känns väldigt skönt med en tidig kväll. Vi hörs mer imorgon!

Puss och kram

  

Lördag 15/2

Måste väl börja med att säga glad alla-hjärtans-dag! Hoppas ni haft en riktig mysig dag, själv har jag varit ute och ätit mysig middag med Karro inne i De Brouckere. Vi hade tänkt äta på en italiensk restaurang i Porte de Namur, som Karros au-pair mamma rekomenderat, men det var tyvärr full. Den verkade iallafall jättemysig och tydligen inte så dyr heller, så vi får gå dit någon annan gång. Ikväll kändes det annars verkligen som hela Bryssel var ute och åt, men till min förvåning var det minst lika många kill- och tjejgäng som par som satt på restaurangerna. Bra, för jag tycker faktiskt att den här dagen är lite väl överskattad, men vem vet säkert säger jag något helt annat när det finns någon speciell att dela den med. Jag och Karro hade iallafall trevligt men vi var väldigt trött båda två så efter god mat, halvgott vin och supergod glass till efterrätt åkte vi faktiskt hem. Jag följde med Karro och hämtade min väska hos henne, sen blev det en promenad hem. Nu ligger jag i sängen och skriver detta inlägget för andra gången eftersom klantskallen myself råkade stänga ner sidan förrut så all text försvann. Måste verkligen lära mig att spara!

Igår eftermiddag fick jag och tjejerna sällskap av Karro, vilket både jag och tjejerna tyckte va väldigt kul. Sen beställde vi hem pizza hit innan vi fortsatte hem till Karro och gjorde oss iordning till Mikkas lilla kalas. Vi vart lite sena, men skyndade oss allt vad vi kunde, så flåsandes sjöng vi "Ja må hon leva" och överlämnade choklad och champange till den nyblivna 24-åringen. Efter att ha klämt i oss chokladkaka, glass och en flaska vin forsatte vi till O'Reillys med tequila shots och kareoke. Där träffade vi också några av våra norska- och finlandsvenskavänner, trevligt trevligt! Strax efter halv 3 kände jag, Karro och Gripen (Sophie med de många namnen ni vet) oss nöjda och tänkte ta natt bussen hem. Men eftersom den inte kom blev det åter ett kärt besök på vårt kebabställe och sen hittade vi 2 killar som kunde köra oss hem. Antingen hörde de väldigt dåligt eller så ville de helt enkelt inte höra för de körde oss till Beekkant som ligger åt helt fel håll. Där tänkte ju inte vi stå och vänta på att metron skulle börja gå precis så de fick allt köra in oss till stan igen. Där mötte vi en snäll liten gubbe som avec plaisir och utan några som helst problem, med hjälp av gpsen, körde oss hela vägen hem.

Så jag var hemma runt 4-tiden och klockan halv 8 ringde klockan igen. Jag lovade Amanda redan förra veckan att hjälpa henne göra iordning en mysig alla-hjärtans-dag frukost och eftersom hon har tennis vid halv 10 var det tvunget att bli så tidigt. Det tog verkligen emot att gå upp, men har man lovat så har man. Dock var det visst fler än jag som var trötta, för att väcka Manda var helt omöjligt så då kröp jag ner i sängen igen och somnade om, väldigt skönt! Sov sen rätt länge och gjorde inget vettigt på hela dan. Kvällens händelse vet ni ju redan om, så jag antar att jag äntligen kan lägga mig och sova nu!

Natti natti!   


Hos Mikka
  

På Nua O'Reillys
   
  

Torsdag 12/2

Ikväll har jag sett min första riktiga Bollywood film. I allafall en del av en, för sen var kl 10 och kyrkan stängde sina portar. Filmen i sig var väl inte så jättebra men de färgglada sång- och dansscenerna är så hemska och överdrivana så att de blir bra. Vem vill inte lära sig indisk dans efter att ha sett en Bollywood film? Påtal om dans är jag riktigt sugen på att börja med nånting nu, saknar det verkligen! Visst svassar jag runt när jag är ensam hemma och gör mina pas de bourée, plié och tondue mm, men det är ju inte alls samma sak. Och om jag ska ha någon chans att komma in i Bjärnum, behöver jag verkligen mer träning än i vardagsrummet. Så ska verkligen ta tag i det nu!

Något annat som också ska ta tags i nu är kultursöndagar. Jag och Karro har varit här alldeles förlänge utan att vara på något museum eller sett saker som kungliga slottet och eu-parlamentet. Stellan har sett lite mer men ändå inte mycket så nu är det verkligen på tiden att göra något åt det och istället för att sova bort söndagarna ska vi upp i hyfsad tid och iallafall hinna med minst ett museum eller sevärdhet innan dagen är slut. Undantag om vi skulle vara riktigt äckligt bakis, men som tur är händer det ju inte mig så ofta. "Peppar peppar ta i trä" 

Idag var jag och Karro på ikea. Jag är väldigt nöjd med mig själv att jag höll mig till inköpslistan och stod emot allt snyggt som lätt annars kunde ha blivit till onödiga impulsköp. Köpte saker för att underlätta ordning i mitt rum och för att ta bort problemet på skrivbordet blev det en tidskriftshållare och två matchande boxar och till det andra stora problemområdet, byrån, blev det ett set med 6 väldigt funktionella korgar. Så imorgon är det en riktigt röjning och organisering på rummet som gäller. Imorgon har jag också lovat Lisa att vi ska baka kärleksmums, gjorde det förra fredagen men de är redan slut och Lisa blev så ledsen idag när vi upptäckte det. Så för att behålla husefriden är det nog bäst vi gör en sats till, det tror jag inte övriga familjemedlemar har något emot.

Sen ser fredagen lite annolunda ut en vad den brukar göra, för Amanda plus Sofia kommer hem från skolan med bussen. Varför? Jo, Nina som Amanda alltid följer med hem efter skolan är sjuk och Lisa ska sova hos Sofia. Så tanken var att Sofias mamma plockar upp Sofia och Lisa och sen följer jag Amanda till dansen. Men det tyckte tydligen inte Luc var bra, så nu tar han Amanda till dansen och jag slutar när Gunilla varit här och hämtat tjejerna runt 6-tiden nångång. Skönt med en tidig fredag, annars brukar det vara den dagen jag jobbar längst på. Planen för kvällen sen är utgång. Stellan är fortfarande sjuk så det blir bara jag och Karro men förmodligen åker vi till Karros finska vänner och festar ihop med dem. Jag har bara träffat dem några gånger så det ska bli riktigt kul att lära känna dem mer, det verkar riktigt sköna! Men inget bestämt ännu, så vi får se vart vi hamnar. 

Nej nu är det läggdags som gäller, måste ju upp tidigt om jag ska hinna med röjningen imorgon innan jobbet och det hade varit väldigt skönt med en promenad också plus att jag vill  färga håret Hmm? Får ställa klockan och förhoppningsvis hinner jag med två av sakerna, kanske i vart fall en och en halv.

Puss och kram   

Onsdag 11/2

Vet att uppdateringen inte riktigt varit 100 % (=ett inlägg per dag) det sista dagarna nu men det har bara inte blivit av att jag skrivit. Sen har det inte hänt så mycket spännande att skriva om direkt. Stellan och jag åkte aldrig till Ikea, vi vaknade båda två alldeles för sent, sen fastande jag på msn och skype och så var det dags att hämta Lisa. Kommer faktiskt inte riktigt ihåg vad vi hade för oss, men sen kom Amanda och Luc hem och då blev det lite wii-spelande. Nån timme senare åkte Luc iväg till föräldramötet och jag och tjejerna hade en mysig kväll. När Lotta och Luc kom hem var det ingen större idé att åka iväg till Stellan och Karro, utan jag gjorde klart franska läxan och sen sov jag. Eller sov är väl och ta i, det är ju precis det jag inte gör. Hur jag än försöker, läser, kollar film, kollar inte film och stänger av datorn tidigt eller bara är, så ligger jag ändå och vrider mig i timmar. Så det var inte världens piggaste Carro som gick iväg till skolan imorse precis, men jag tycker jag klarade mig rätt bra ändå. Efter lektionen gick jag en sväng till Vero Moda, blev en sjal shoppad och sen åkte jag hem. Antonia ringde och gjorde hemvägen betydligt trevligare och vid det här laget hade tröttheten försvunnit. 

Eftermiddagen idag var händelserik skratt avbytte tårar och mys avbytte bråk! Det är inte alltid lätt att vara bästa vänner, de är roliga mina små tjejer, men efter lite pannkakor var allt glömt och förlåtet! Nu ikväll har jag och Karro varit på bio (Stellan mådde tyvärr inte så bra och blev kvar hemma), vi hade velat se The Wrestler, men den gick tydligen inte inne i stan så fick bli Brideswar istället. En mysig romantisk-komedi som är så där och lätt att ta in, inga jobbiga och tunga dialoger. Även om filmen var en komedi, skrattade jag mest åt en kille bakom mig som hade ett skratt som ekade i hela biosalongen. Skrattet övergick allt mer till irritation när det är rätt uppebart, utifrån hans fejkskratt och kommentarer att han egentligen inte är intresserad av en sån typ av film. Suck.. Varför går man ens då? 

Sova nu kanske, det skulle kännas bra, tröttheten har hunnit ikapp mig igen. Imorgon ska jag och Karro åka till Ikea, men får inte shoppa mycket alls, måste spara till Barcelona. Imorgon är det också au-pairträff igen, tror det var Bollywoodkväll nånting, kan ju bli spännande. Får se vad jag känner för imorgon. Nej, godnatt nu allesammans!

Puss och kram   

Måndag 9/2

Kanske vore dags att lägga den sista pusselbiten av helgen på plats. Försökte göra det igår men när datorn krånglade och jag skrivit om det minst 3 gånger gav jag upp. Så ett nytt försök ikväll, måste bara försöka komma ihåg vad jag skrev eller ja, vad som hände helt enkelt, minnet är ju bra men kort! Jo men i lördags blev det ju rätt sen uppgång för oss men sen tänkte vi vara lite kulturella, så vi packade ner Brysselguiden och gav oss iväg. Vi kom hela långa vägen, dvs 1 min med buss, till Stokkel (där vi åt) och tillbaka. Lyckades kanske inte så bra med det kulturella, men restaurangen lyckades iallafall göra oss mätta och belåtna. Hemma hos Estelle, Stellan, ja det är samma person om ni inte fattat det tidigare, var vi barnvakt till hennes minstingar, 2 riktiga små charmtroll! När killarna somnat blev det några avsnitt "Sex and the city" innan föräldrarna kom hem och vi gick ner och la oss.

Tredje natten i rad jag sov hos Stellan, så kändes allt lite ensamt igår när det inte fanns någon bredvid mig. Tre är också antalet lugna helgen i rad utan utgång för min del. Tre!! Det är ju nytt rekord! Och ni som oroar er att det blir allt för mycket fest hämere. Men nästa helg får det allt bli party party igen, fyra vita helger i rad låter väl lite väl tråkigt! Nu var ju i och för sig inte denna helgen helt vit, eftersom det blev lite vin till maten igår när barnens Oma och Opa var på besök. Ja men det var väl i stortsett allt, min helg! Tack Stellan för den, det var verkligen supermys. Tänkt bara om veckan kunde börjat lika bra.

Idag har verkligen inte varit en höjdardag precis, jag är arg, ledsen, kränkt och jag vet inte riktigt vad egentligen. Just nu känns det iallafall inget vidare och jag hade helst velat vara hemma i Mariestad. Förstår bara inte vissa vuxnas beteende. Var rätt ofokusera på franskan imorse men det gick ändå hyfsat bra och det är så mycket skönare att läsa två gånger i veckan istället för tre. Motivationen börjar sakta men säkert komma tillbaka. Nu ikväll har jag varit hemma hos Stellan tillsammans med Fia och hennes pojkvän, vilket piggade upp mig lite.

Imorgon åker förmodligen jag och Stellan till ikea, känner att jag behöver köpa lite förvaringsaker som kanske kan hjälpa mig att hålla ordning, för den egenskapen är något jag har brist av. På kvällen sen jag vara barnvakt, det är föräldrarmöte i Mandas klass, men jag hoppas jag hinner med lite mys med Stellan och Karro, som är tillbaka från Rom igen. Vi har saknat vår tredje "triomedlem" och vi saknar också den fjärde från vår "kvartett tid". Nu borde jag nog sova, är helt slut! Hoppas verkligen morgondagen blir bättre än dagen, ska försöka klarna ut saker och ting.

Godnatt och sov så gott!


Lördag 7/2

Nu har jag och Stellan precis klivit upp, vi vaknade iofs för några timmar sen men har legat kvar och kollat film. Nu tänkte vi väl göra oss iordning och komma iväg nånstans, kan ju inte sitta inne hela dagen och så är vi svinhungriga. Igår blev det ingen utgång, vi fastande vid datorn och nu är det bokat: Barcelona 25/2-1/3. Åh det ska bli så himla kul, längtar verkligen! Varken jag eller Stellan har så stor koll på Barcelona så vi får väl läsa på lite innan vad som måste ses och upptäckas. Men vi har bokat ett hostel som ska ligga rätt centralt nära något känt kvarter så det känns ju lite lovande. Hela bokningen igår var ett äventyr i sig pch tog typ halva natten men jag tror det blev rätt till slut!

Ikväll blir det heller ingen utgång, blir ev film hos Alida ikväll, men inget bestämt än. Jag hade så gärna velat se Melodifestivalen, tradition ju, men det är ingen i min umgåskrets som har svensktv, suck! Men det kanske sänder på internet? Ja, det måste jag gå in och kolla! Nu ska jag prova Stellans omtalade dusch. Ha en toppen dag!
 
Puss och kram


Fredag 6/2

Fredag idag, shit vad veckan har gått fort! Har precis ätit lite frukost nu, kom hem från Stellan för ett tag sen, det blev att jag sov där i natt efter bowlingen med au-pairerna. Tyvärr blev det inget spel för min del, för jag vart ganska sen eftersom jag "nattade" tjejerna, men åkte iallafall dit och kollade (lägger upp lite bilder härnere). Hemma hos Stellan sen gav vi tusan på att vi skulle hitta någon billig och bra resa på sportlovet. Det var ju lättare sagt än gjort men sen hittade vi iallafall två möjliga alternativ, Barcelona och Milano. Flyget till Barcelona kommer visserligen kosta lite mer, men jag tror det blir en heldag extra plus att de flesta hostels är billigare där än i Milano. Men vi kan få en till dag i Milano, men då får vi flyga hem på måndagmorgon, som hade gått hur bra som helst, om inte mina tjejerna hade haft studiedag just då. Men jag ska höra med Lotta om jag kanske kan be någon annan au-pair komma över nån timme eller två på morgonen, för planet skulle landa vid 8 och då är ju jag hemma till 10. Ja vi får se hur vi gör, idag måste det iallafall bestämmas, Barcelona eller Milano? Resa eller inte resa?
 
Igår lunchade jag ju också med Tone och Alida och deras små gullungar. Man blir allt sugen på en egen när man ser dem, men så börjar der skrika, kladda med maten och dra i allting och då känns det inte lika angeläget igen. Igår var vi på Exki och åt, en mysig kedja med fräsch och nyttigmat eller det ger det uttrycket iallafall. Oavsett nyttigt eller inte så är det gott! Efter maten följde jag med Alida hem, kladdade lite färg på naglarna och sen hamanade vi i soffan sjungandes gamla disney låtar. Haha vilken nostalgi! Sen gick jag i princip ut genom dörren och hämtade tjejerna vid bussen. Alida bor inte alls långt ifrån mig om jag inte sagt det innan, skönt!

Dagen idag då? Om en och en halv timme är det tid att hämta Lisa, vi får se lite vad vi är sugna på att hitta på. Lotta hade köpt jäst, så ev kanske vi bakar lite kanelbullar eller så åker vi kanske till La Rasante och simmar lite eller något helt annat. Saker att göra finns det alltid. Ikväll vet jag heller inte riktigt vad det blir, Karro är i Rom den lyckosten, så jag och Stellan får klara oss själva. Blir nog uttgång om vi orkar, men nu imorse var vi nog mer sugna på lugn kväll hemma men det hinner säkert ändras både en och två gånger. Nej nu ska jag hoppa i duschen. Ha en bra dag alla! 

Puss och kram   


Tjejerna på EXKI
  

Sköna bowlinglirare
  

Onsdag 5/2

Har ganska nyss kommit hem efter ännu en biokväll. Jag, Karro och Stellan var på  "Benjamin Buttons otroliga liv" som hade premiär härnere idag. Ganska sent ändå, vad jag har förstått har den visats ganska länge på svenska biografer och man tror ju ändå att en storstad som Bryssel ska vara relativt tidig med filmer iallfall, men icke. Vi hade egentligen planerat att ev. gå imorgon men så gick den på orginalspråk  i Stokkel och då kunde vi inte låta bli, och det passade rätt bra för jag ska lägga tjejerna imorgon (det kommer en arkitekt hit och ska prata med Lotta och Luc, de ska bygga om lite är tanken) så jag hade nog inte kunnat och sen är det ju au-pairträff också. Hur som helst, jag tyckte filmen var riktigt bra och Cate Blanchett, vilken skådespelerska och så sjukt vacker. När man sett denna film är det lättare att förstå att man egentligen inte borde mäta livet i minuter utan i ögonblick.

Nu ska jag snart sova, imorgon tänkte jag gå upp tidigt och powerwalka. Har bestämt nu att gå ut varje morgon, oavsett väder, när jag inte har franska då förstås. Har ju inte kommit igång på något gym som jag egentligen tänkt, så promenader plus lite gymnasik hemma får duga så länge. Måste verkligen börja skära ner på sötsakerna också, det blir alldeles för mycket onyttigt härnere. Men jag känner mig motiverad och nu kanske det också blir lite lättare att hålla när jag skrivit det här, vill ju inte direkt erkänna att jag misslyckats. Nej, nu kör vi!! Imorgon innan jobbet blir det också lunch med Alida och Tone med bebisar, mysigt!

Godnattpuss 

 


Tisdag 3/2

Seeeeeeeeeg, det är sammanfattningen om mig idag. Vet inte riktigt vad det är med mig, för det blev inte så sent igår och vi sov ändå fram till 10, så jag hänger inte riktigt med på vad det kan vara. Hade tänkt att göra massa vettiga saker idag som att t.ex. sola, kanske inte bästa exemplet men ändå det blev det inget av. Efter promenaden hem från Karro eller nu ljög jag, det blev inte ens en promenad hem tog bussen. Usch på mig själv det tar ju inte ens 20 min att gå och det hade jag säkert bara mått bättre av men icke, mitt förnuft blev besegrat av latheten. 

Hemma igen och det blev inte så mycket bättre, kröp ner i sängen och där blev jag kvar kollandes på Friends. Gick upp och tog en dusch innan det var dags att hämta Lisa vid  bussen. Idag gick jag extra tidigt eftersom att jag igår mötte bussen på vägen till busshållplatsen, lite jobbigt men Lisa fick hoppa av, så det löste sig. Men jag blev lite irriterad för det var över 7 minuter tills bussen skulle komma och tror ni inte det var likadant idag. Visst förstår att det går snabbare resp långsammare vissa dagar beroende på trafiken men nu förväntas jag komma minst 10 minuter före utsatt tid för att sen stå och frysa i yttligare 10-20, för att bussen är sen. Och sen är den i 9 fall av 10! 

Eftermiddagen gick rätt snabbt ändå, skönt. Lisa gjorde läxan, vi läste Sune och sen började jag förbereda maten eftersom vi skulle hämta Amanda i skolan runt 6-tiden. Vi kommer aldrig hem fören halv 7 så det blir lite tajt med matlagningen och eftersom vi skulle äta lax med kokt potatis idag fick jag ställa mig och skala innan vi åkte iväg. Efter middagen gick jag upp till rummet och här sitter jag nu. Har kollat lite flyg och tåg till städer i Europa, eftersom Karro inte kan följa med till London nu funderar jag och Stellan på att åka till en stad lite längre bort. Så tar vi London över en helg tillsammans alla tre i mars. Nu ska jag ringa upp mamma som ringde på skype nyss och sen blir det sova för min del.

Puss och kram

Måndag 2/2

Sitter hemma hos Karro, blir kvar här inatt, orkar inte gå hem. Stellan var lite duktigare än mig och gick iväg till bussen precis. Ikväll har vi bara tagit det lugnt med film och godis, mysigt! Dagen idag annars har varit bra, började med franskan imorse. Det kändes helt okej, läraren verkar snäll men hon är väldigt kinkig på uttal, hon ger sig inte fören man uttalar ordet/meningen helt rätt. Så nu får jag, vare sig jag vill eller inte börja prata mer på lektionerna. Efter franskan åkte jag hem till Stellan och kollade sex and the city, sen hände det inget spännande på eftermiddagen, en vanligt halvtråkig måndag. Jo, var föresten till posten och hämtade paket med mina linser, en klänning jag glömt och lite annat smått och gott som mamma och pappa så snällt skickade ner.

Nu är också hemresan över påsk bokad, kommer hem på kvällen den 8:e och stannar till den 20:e. Så då får ni se till att vara hemma och inte vara iväg nånstans. Nu ska göra mig iordning för natten, så godnatt!

Puss och kram

Söndag 1/2

Oj redan inne i februari? Nu har jag varit härnere i 5 månader, känns som jag kom igår. Nu är det bara ett halvår kvar, har en känsla av att det kommer försvinna så snabbt! Så får se till att ta vara på tiden och framför allt komma ut, se och uppleva mer saker helt enkelt. 

Gårdagen var en sån mysig dag man mår bra av. Vaknade inte alls tidigt som jag tänkt mig, utan blev en liten sovmorgon med andra ord hann jag inte med mycket av de sakerna jag tänkt. Efter frukost och dusch hade klockan hunnit bli runt halv 2 och eftersom jag då inte hört några tecken på att Karro och Stellan skulle ha vaknat till liv åkte jag in till stan ensam och strosade runt. Hittade lite nya vårgrejer som kommit in, men eftersom jag då inte hade fått min lön än fanns det tyvärr inga pengar att shoppa för. När jag kom hem blev det lugnt framför en film och spel med Lotta och tjejerna, sen var jag ju barnvakt på kvällen.

Vi bakade pizza , spelade Wii och shakade loss till Mamma Mia-skivan. Lite senare sen kom Karro hit och då spelade lite Cluedo och Filmjakten innan det var dags för tjejerna att hoppa i säng. När tjejerna somnat och jag städat iordning kröp jag och Karro också ner i sängen och pratade och kollade film alldeles förlänge. Vi har blivit rätt duktiga på att vända på dygnet. Kvällen var iallafall jättemysig och tjejerna tyckte Karro var jättesnäll så det funkade hur bra som helst. Idag vaknade jag och Karro vid 12, hade varit rätt skönt att ligga kvar men eftersom vi båda behövde tvätta tog vi oss rätt snabbt upp. Men sen åt vi frukost och satt och kollade saker på datorn, så tiden rann iväg lite iallafall men nu har Karro åkt hem till sig och jag har satt på en maskin tvätt.

Nu har jag konstigt nog hamnat i sängen igen, skärpning på mig! Borde hoppa i duschen snart för sen är det ju Cheesecake och bio som gäller, blir mys. Har ännu inte bestämt vilken film, men det går rätt många bra, så nån ska vi väl alltid kunna enas om. Imorgon sen är det första lektion i nivå 2, ny lärare och ny klass, spännade. Jag hoppas på lite yngre förmågor, för jag sänkte medelåldern på min förra klass rätt rejält!  

Puss och kram

RSS 2.0