Fredag 30/1

Började skriva på ett inlägg för två timmar sen, men så såg jag att familjen var inne på skype och då var jag ju bara tvungen att ringa och berätta att jag klarade examensprovet idag. Gött! Så nu blir det franska niveau 2 på måndagar och onsdagar fram till juli. Jag måste erkänna att jag var lite nervös när jag åkte iväg till franskan imorse för att prata med Anne. Hon undrade såklart vart jag varit och när jag berättade att jag varit sjuk ville hon gärna se sjukintyget från läkaren. Och något sånt hade ju inte jag, vilket försvårade min situation och hon blev tvungen att ringa till "högkvarteret" för att höra med dem. Det var inget svar, som tur var kanske, för då lät hon mig ändå göra provet och det gick ju hur bra som helst. Hon var faktiskt väldigt imponerad över min skrivning och förståelse, men jag behöver jobba lite mer med talet. Och det vet jag själv om, problemet är jag låser mig själv på lektionerna. Även om jag vet vad jag ska säga och hur man formulerar det, kommer det inte helt ut. Det flyter på mycket lättare när jag pratar med folk utanför skolan t.ex. i affärer eller på metron. Får väl försöka bättre mig med talet på lektionerna men just nu känns det bara väldigt skönt att jag blev godkänd.
 
Direkt efter franskan åkte jag till nästa skola för att hämta Lisa. Vi har haft en riktigt kul dag som startade med pickninck i Park Lisa dvs. i trädgården. Längre än så fick jag inte med henne idag men det var mysigt att sitta där också, klarblå himmel och gassande sol gjorde att vi fick lite vårkänsla och idag åkte också solglasögonen på för första gången i år. Sen har vi lekt, ja oj vad vi har lekt, började med doktor, som blev till vetrinär, som blev till doktor, otrohetsdrama, psykolog, advokatbyrå, mamma, pappa, barn och jag vet inte vad. Kul hade vi iallafall men sen vart vi båda så trötta och timmarna hade bara flugit iväg så vi sjönk ner i soffan och kollade på High school musical.

När Lotta kom hem hjälptes vi åt med maten, laxpasta med squash blev det ikväll. Får nog ta och skriva ner en del recept i en bok så jag har med mig hem, har verkligen hittat nya favoriter här. Efter middagen spelade jag wii med tjejerna, jag var helt chanslös. Skyller lite på att jag gjorde min gubbe nu ikväll och därför ligger efter i poängstatistiken, men jag får väl passa på att tjuvträna lite när tjejerna är skolan. Den sista kampen är långt ifrån utkämpad! Sen har jag som sagt pratat med mamma och pappa på skype i ett väldigt bra tag, skönt att höra att allt rullar på och det är bra med er. Jag är verkligen så glad att ni, mamma och pappa, alltid finns där för mig i mina ledsna, glada, sjuka och förvirrade stunder här i Brysselland. Jossi hörde från mor och far, härligt med alla nya moves och extra cash! En sak till: Vilka tider är du inne på skype egentligen? Och till min lilla pallevante, jag blev så stolt när jag hörde kommentarerna om dig från praktikplatsen, du är grym och sommarjobbet, gud va kul. Ni är alla saknade!

Nej nu har det väl blivit dags att krya ner, imorgon tänkte jag gå upp tidigt för att få lite gjort innan shoppingrundan. Får väl se vilken tid mina partypinglor vaknar och är redo för stadens äventyr. Hoppas ni haft en grym kväll-natt-morgon! Nästa helg är jag på't igen!

Sov gott och dröm sött!
Puss och kram

   


Torsdag 29/1

Äntligen! Äntligen vaknade jag med lite hopp om dagen, och visst var det så. Idag har jag inte haft någon feber och orken har kommit tillbaka, det enda jag lider av nu är förkylning, men det är ju inget nytt! Sov visserligen väldigt länge idag, hade ställt klockan hyfsat tidigt för att ev. komma upp till lunchen, men eftersom jag inte sovit något vidare på natten kände jag mig inte riktigt fit for fight  och fortsatte sova. Vaknade sen runt halv 2- 2 och då var som sagt känslan mycket mer positiv. Gick ner och gjorde ordning lite frukost/lunch och satte mig och kollade lite på aftonbladet.se.

Alltså det är knepigt vad man som au pair egentligen inte hänger med, man lever i sin egen lilla bubbla och all kunskap, ny som gammal, bara försvinner iväg och går förlorad. Visst nu kanske jag gick lite långt, man ska inte dra alla över en och samma kam, men vi satt nämligen återigen ett gäng på apan (stellans nya ord för au pairträffen) och spelade tp och inte heller denna gång gick det något bra. Och då är det ändå en utgåva från 15 år och vi som spelade var mellan 18-23, så antigen är det bara en allmänt svår utgåva eller så är det vi som börjar tackla av på kunskap. Och det som inte ens gått ett år sen jag tog studenten. Borde jag oroa mig? Eftermiddagen gick över förväntan faktiskt och jag orkade vara med och leka affär med Lisa, men det var tur att affären kunde göra lite hemleveranser i mellanåt. Lagade också middagen för första gången denna veckan, tacopaj. Eller lagade och lagade, Lotta hade förberett köttfärsen kvällen innan så det enda jag gjorde var att lägga ut den köpta pajdegen i en form, lägga på köttfärs, creme fraiche och ost. Gjorde en sallad och öppnade en burk majs också, ibland får det faktiskt vara enkelt. 

Efter maten åkte jag, som ni vid detta laget förhoppningsvis redan förstått, till kyrkan. Det  var så skönt att träffa lite folk igen och så fanns det nybakta scones, och det är ju så himla gott! Åt mycket mer än vad som fick plats i magen kände jag men man får väl unna sig lite, mat har ju inte direkt stått högt upp på listan i veckan. Nu ska jag snart sova, måste ju upp tidigt imorgon och åka till skolan för att disskutera mina kommande studier. Det borde ju inte vara omöjligt att få gå upp utan provresultat, eller möjlighet att göra provet på måndag eller ev skriva något hemma över helgen. Finns det ingen annan lösning än att jag blir kvar i nivå 1 tänker jag inte fortsätta. Då kan jag lika gärna plugga franska på egenhand med hjälp av läroböckerna jag fick med mig hit ner från min gamla franskalärare på högstadiet. För att läsa samma sak en gång till, nej det vill jag verkligen inte!
 
Helgen kommer bli lugn för min del, tänkte inte ut och äventyra hälsan mer än nödvändigt. Imorgon ska de flesta ut, så jag kanske tittar förbi på förfesten eller så åker jag hem till Fia som är barnvakt och spelar guitarhero och singstar. På lördagkväll sen ska jag vara barnvakt, så det blir en lugn och mysigkväll med tjejerna, kanske orkar med en shoppingtur på dan där innan. På söndag blir det som vanligt fika på cheesecake och sen kanske bio, men det är ju faktiskt 3 hela dagar dit och mycket kan hinnas ändras. Det är snabba puckar härnere som gäller! Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon.

Godnattpuss      


Onsdag 28/1

Första dagen som sjuk är oftast väldigt skön, en dag hemma från jobb/skola, andra okej, tredje inte så kul men man överlever men fjärde, femte.. nej då vill man bara bort. Så ni förstår säkert att jag är så trött på att bara ligga hemma, finns ju inget att göra. Tur iallafall att febern är borta, kanske kan orka ut en sväng imorgon. Planen är sen tidigare lunch med Alida och Tone, hade varit väldigt mys men det hänger väl helt på hur jag känner mig imorgon, eller snart skiter jag i det och går ut iallafall

Dagen idag har väl i och för sig varit lite mer händelserik än de andra. Den började med ett långt skype samtal med Antonia! Jag önskar verkligen hon vore härnere just nu, allt blir så enkelt och okomplicerat med henne. Kvalitetstid med henne hade verkligen varit på sin plats men tyvärr är det bara en önskan och kvalitetstiden får vänta tills i mars då hon kommer ner. Längtar verkligen! Vid ett var jag iväg och hämtade Lisa vid bussen, riktigt skönt väder ute idag faktiskt tyckte jag men alla andra kom hem och sa att det var svinkallt. Haha ännu ett tecken på att jag legat inne för länge. Hemma igen fixade jag lite mat till mig och tjejerna, köttbullar och snabbmakaroner fick det bli. Yummy! Sen var mina krafterna i stort sett slut så jag gick upp till rummet och kröp ner i sängen igen. Där blev jag kvar hela eftermiddagen med några vänder ner för att kolla till tjejerna och se till så de fick lite mellanmål i magen och sen var det ju middagen nu ikväll också.

Jag kollade precis klart på "De halvt dolda", annorlunda serie det där alltså men jag gillade den. Är ingen större fan av Jonas Gardell, som skrivit den, men denna gillade jag. Kanske just därför att den var annolunda, att gårdagens och dagens sanningen speglades ur ett annat perspektiv. Ja kanske, nu tänkte jag iallafall gå ner och borsta tänderna, ja göra mig klar för natten helt enkelt och sen blir det nog någon film eller två innan jag somnar. Och en sak till, jag tycker inte synd om mig själv som är sjuk. Jag har bara väldigt lååååångtråkigt!

Puss och kram


Tisdag 27/1

Det blir inget franskaprov för min del imorgon heller, visserligen har febern börjat gå ner men jag är helt matt och orkeslös! Men det är ju bara så typiskt mig, lyckas ju alltid ställa till det på ett eller annat sätt. Får väl åka dit på fredag, när de andra får sina resultat och förklara mig och sen hoppas på det bästa! Kanske kan be Lotta skriva ett intyg eller nått också att jag faktiskt varit sjuk och inte bara haft en släng av "provsjuka". Idag annars har det inte hänt något överdrivet spännande direkt. Vaknade runt 2, sen har jag legat i sängen och kollat film, läst franska och sovit! Var nere och åt med familjen nu ikväll, var egentligen inte så hungrig men det var väldigt skönt att komma från rummet lite. Och det var ändå rätt skönt att få i sig lite riktigt mat, indiskt var det, så äntligen kände jag lite smak när jag tuggade vilket jag inte gjort de senaste dagarna.

Imorgon vet jag inte riktigt än hur dagen blir men förmodligen stannar Amanda också hemma. Hon är mycket piggare nu men det är ju dumt att gå iväg för tidigt med risk att bli sjuk igen, så jag får nog sällskap imorgon också. Sen kommer Lisa hem tidigt, jag ska faktiskt hämta henne vid bussen, så får Lotta några mer timmar på jobbet iallafall. Det känns faktiskt bara skönt att komma ut lite även om det bara är för 10 minuter. Kvällen lär nog också spenderas hemma. Det är filmkväll hos Micka med tjejerna imorrn, hade varit så kul att komma iväg dit men det är väl dumt att äventyra något. Vi får se imorgon helt enkelt, kanske till och med vaknar som en ny varelse som orkar upp till provet. Man kan ju alltid hoppas!

Puss och kram

Måndag 26/1

Mår jag bättre idag? Jag vet faktiskt inte. Det är så deppigt att bara ligga hemma så jag har lite svårt att märka några positiva förändringar på hälsan. Men visst känns det nog ändå som det är på rätt väg iallafall, har orkat duscha idag och då känner man sig ju alltid lite fräschare. Just nu sitter jag och skriver rent min, Darios (spanjor) och Alhans (palestinier) dialog som kommer vara grunden till vårt muntliga prov på onsdag. Hoppas bara jag kan gå nu, annars ställer jag ju till det lite för de andra. Men vad tror ni? Nu har ni även chansen att testa era kunskaper i franska.

Dario: Bonjour Carolina! Ca va?
Carro: Bonjour! Oui, ca va bien. Et toi?
Dario: Pas mal! Tu est libre Jeudi?
Carro: Non  je ne suis pas. Je dois étudie, j'ai un test de vendredi.
Dario: Alors à samedi?
Carro: Oui, je suis libre. Voila, c'est Alhan! Bonjour Alhan, venir!
Alhan: Bonjour, qu-est ce que vous faites?
Dario: Nous choisions une activité pour samedi.
Carro: On se voit?
Alhan: Oui! Ouelle activité vous voulez faites?
Dario: On peut aller au Musée d'Historie Nature.
Alhan: Non, je ne peux pas, c'est trés ennuyeux. Je veux aller au cinéma.
Carro: Moi aussi. Il y a un nouveau film avec Tom Cruise. Ca va?
Alhan:  Oui, j'adore Tom Cruise. Dario, c'est d'accord pour toi?
Dario: Oui. Il y a une séance à 8 heures au cinéma Acrople.
Carro: On se retrouve à 7 heures au métro De Brouckere, alors?
Alhan: C'est bon! À dimanche!
Dario: Au revoir!
Carro: Au revoir! Bonne journée!

Hur gick det, förstod ni nånting? Det tror jag säkert, det här är inte så avancerad franska direkt! Om ni inte kunde det innan har ni nu iallafall lärt er hur man kan hälsa, fråga hur nån mår och vad den gör, bestämma plats och tid för ett möte, säga hejdå och ha en bra dag. Det är ju aldrig fel att kunna, speciellt inte om ni hade tänkt komma ner och hälsa på mig. Hoppas jag hinner få några besökare innan jag åker hem. Mamma och Malin skulle ev ha kommit nu v. 7 men nu blir det inte så, hela familjen (kanske inte jossi då) kommer istället ner framåt sommaren. Antonia pratade om att hon ville komma ner i början av mars, hoppas verkligen det blir så. Hade varit så mys, saknar dig verkligen! Annars får ni forstätta uppleva Bryssel och mitt liv härnere genom mina bilder och här på bloggen såklart!

Nu ska jag fortsätta läsa lite franska, kolla lite passé compossé och massa annan rolig grammaire!

À bientôt!


Söndag 25/1

Jag har verkligen haft så tråkigt idag, varvat sömn med OC och sen när OC tog slut blev det mer sömn, med andra ord har jag inte lämnat sängen eller jo jag gick ner och hämtade lite mat som jag sen gick upp och åt i sängen. Egentligen är det väl det här rena drömmen att spendera en söndag på, men tydligen inte när man är sjuk! Nu ikväll har jag börjat ändra designen på bloggen igen, nu när Karro lärt mig är det faktiskt inte alls svårt. Sen finns det ju dem som inte var något större fan av den nuvarande så då kan jag ju lika gärna passa på att leka och ändra lite när jag inte har något bättre för mig.

Karro tittade förbi en sväng förrut och lämnade min väska som jag glömde hos henne, så nu har jag min kamera med bilderna från i fredags. Ja vad ska man säga..hoppas man ser bättre ut i verkligheten än på kort iallfall! I fredags var vi som sagt ute men jag började kvällen hos Karro och sen gick vi hem till Fia där Estelle, Lovisa, Lindsey (aupair från usa) och Sophie (alias fiffi, gripen plus något mer, vet inte riktigt vad vi kom fram till att vi skulle kalla henne) redan var. Blev mest att vi satt och pratade och gjorde det sista fixet med hår, kläder och smink innnan vi tog sista metron in mot stan. Tyvärr missade vi metron i Arts-loi som skulle ta oss till Louise men eftersom detta hänt en gång tidigare var det inga problem att hitta och efter en kortpromenad på 3 metrostopp kom vi fram till Studio 44. Vi intog dansgolvet och där blev vi kvar ett bra tag, iallafall jag, Karro och Stellan, de andra gav upp några timmar tidigare.

Kvällen bjöd också på en överaskning när en vän till Stellan med vän dök upp och gjorde oss sällskap. Trevliga killar och jag fick praktisera min franska lite. Vet inte om jag kan säga att det gick så bra direkt, för det första pratar de sjukt snabbt och för det andra blir det ju inte direkt lättare med dunkande musik i bakgrunden men det var kul och övning ger ju färdighet. Runt 4 var vi rätt trötta men framför allt hungriga så de gav oss skjuts hem till Karro! Efter lite nattamat somnar vi och sen vet ni resten, jag vaknar med feber. Men det var en riktig kul kväll, lägger upp lite bilder härnere!

Nu ska jag försöka sova, det är tydligen det enda vettiga som biter på influensan. Hur mycket jag än sover kommer jag helt klart att missa första sluprovet imorgon, finns ingen chans att jag orkar upp kl 7 för att sen skriva ett 3 timmars långt prov imorgon, det känns ju inte helt bra om jag ska vara ärlig. Hoppas jag får göra det senare och om det inte går så hoppas jag verkligen inte det innebär att jag får stanna kvar i nivå 1. Det vill jag verkligen inte!! Men det är väl ingen idé att grubbla över det nu, jag får väl se helt enkelt! 

Bonne nuit!


  

  

  


Lördag 24/1

Jaha så har man gått och blivit sjuk igen, influensan den här gången. Har sovit största delen av dagen och nu ligger jag och kollar OC, kommer nog inte somna på ett tag eftersom jag redan sovit så mycket. Det är lite skumt, igår var vi ute och jag kände verkligen ingenting mådde hur bra som helst och hade hur kul som helst och sen när jag vaknar imorse är jag glödhet och kroppem känns som bly. Det är så typiskt att det ska komma nu, har ju examensprov i franskan nästa vecka! Jaja det är väl inget annat att göra än att ligga här i sängen och kurera sig, så tråkigt! Amanda ligger också nerbäddad med högfeber, stackarn, hoppas Lisa klarar sig iallafall. Nej nu orkar jag inte skriva mer, får uppdatera er mer om gårdagen imorgon, har förhoppningsvis lite mer ork då.

Puss och kram

Torsdag 22/1

Så nu var jag nerkrypen i sängen igen och ännu en dag har passerat. I förmiddags träffade jag Alida, vi tog med oss hennes lilla Mia och åkte in till stan. Åt lunch på Pizzahut, vi unnade oss var sin chokladmousse till efterrätt, den är så god. Sen blev det en runda på stan, Alida var på jakt efter en klänning till helgen vilket hon också hittade. Jag köpte ingenting, försöker hålla lite i pengarna tills nästa lön men provade en skjortliknande grej för femtielfte gången. Så finns den kvar när jag fått min lön blir det nog så att jag köper den, kanske iallafall. Sen var det dags att åka hem och plocka upp tjejerna vid bussen och sen försvann även den eftermiddagen och jag började med maten, som idag blev wok. Mycket mumsigt! Kvällen har spenderats i svenska kyrkan och aupairträffen eller 18+ heter det väl egentligen numera tror jag. I vilket fall blev det en omgång tp tillsammans med Tone, Sandro, Niklas och Lars. Det gick väl inget vidare för min del, sjukt svåra frågor var det och nej det säger jag inte bara. Men det var kul ändå och jag har säkert lärt mig något jag kommer ha nytta av i framtiden och andra saker definitivt inte.

Imorgon är det franska, sista lektionen innan slutprovet, gahh! Men det blir nog bra, får sluta oroa mig kan ju ändå inte plugga något speciellt till det. När Lisa slutat skolan tänkte vi åka till sportcentret och simma lite, var ett tag sen vi var där nu så det blir kul. Planen för kvällen sen är uttgång, i vilken kategori är ännu inte bestämt men vi startar iallafall hemma hos Fia så får vi se vart det bär. Nu ska jag kolla lite OC, var supertrött förut men piggnade till när sminket försvann, men får bara bli ett avsnitt franska imorrn som sagt! 

Puss och kram

Onsdag 21/1

Nu är klockan 2, och när jag är klar med inlägget kommer hon vara ännu lite senare, vilket betyder att det snart borde vara dags att sova. Kom för ett tag sen hem från Karro, åkte dit för att kolla film men det blev ett långt skype samtal med Sandra och sen hjälpte Karro mig med min blogg, som snart kommer ha en ny design, Tack Karro, du är guldvärd! Sen hann vi inte med så mycket mer. Tiden bara rann iväg och det blev ingen film, men det gjorde inte så mycket. 

Dagen idag har varit bra med tjejerna, de har varit jättemysiga alla tre, tycker verkligen om dem.  Men jag har haft riktigt ont i huvudet, så fick stoppa i mig tabletter för att orka dagen och hålla god min, men den släppte framåt kvällen sen. Kanske ska ta en liten kort summering på resten av gårdagen också, eller nej det orkar jag förresten inte. Men gårdagen avslutades iallafall med en promenad tillsammans med Karro och Fia i ett kallt och regnigt Bryssel!
 
Godnatt!

Tisdag 20/1

Idag har det inte blivit så mycket gjort. Vaknade av att Karro ringde, då var klockan runt halv 12 kanske. Det är tur man har vänner, annars hade jag säkert blivit kvar i sängen mycket längre. Men det var skönt att sova ut idag och sen har jag bara tagit det lugnt med flera avsnitt av OC. 

Igår blev det inget inlägg, kunde inte logga in men detta var ungeför dagen igår. Franska på morgonen, fick en bra och en dålig nyhet. Vi börjar med den dåliga, fick inte tillbaka mitt franskaprov (hade helt glömt bort att vi har en annan lärare på måndagar) men nu den bra, examens proven är inte förens nästa vecka, nu har jag lite mer tid för plugg. Efter skolan blev det snabb vistit hemma innan jag åkte till campus för "inscription pour niveau 2". Jag ska bara läsa två dagar i veckan nu och inte lika långa lektioner, blir så skönt. Jag valde tis-tors men såg när jag gick att man kunde läsa mån-ons också så funderar på om jag ska ringa och byta. På onsdagar går ju tjejerna kort dag och då hinner man ändå inte träffa någon, så det är ju bättre att ha hela tisdagen och torsdagen ledig för då börjar jag ju först vid 4. Igår kväll sen var vi några tjejer hemma hos Fia och kollade One tree hill, säsong 6 dock, så det blev ett långt pusslande för att få ihop händelserna i tidgare säsonger innan vi kunde börja kolla.

Nej nu ska jag väl hoppa i duschen och göra mig iordning. Tjejerna kommer hem om ungefär 1,5 timme får se vad vi hittar på idag. Ikväll sen blir det förmodligen en promenad med Karro och Fia, får se om vi slår vår promenad från förra veckan. Ha det!

Puss och kram  


Söndag 18/1

En kort liten uppdatering om min helg, som faktiskt varit väldigt lugn. I fredags vart det som ni redan vet restaurang och bio, ingen utgång där. I lördags blev det en dag på stan med Karro, Estelle och Mirre mötte vi upp för lunch. Blev inget shoppat för min del, det är som på alla andra platser i världen väldigt rörigt på rean och jag orkar inte trängas och rota bland alla. Jag vill att mitt reafynd bara ska dyka upp mitt framför ögen, men det är väl knappst troligt. Jaja, mycket folk var det iallafall, har nog aldrig sett så mycket folk ute. När jag kom hem var jag skittrött, la mig och sov nån timme.

När jag vaknade var jag inget vidare sugen på utgång, men tog tag i mig själv och tänkte att jag inte får vara en sån tråkmåns, blev ju inget igår och så packade jag ihop lite saker och åkte till Karro. Det första hon frågar när jag kommer in, "Är du sugen på att gå ut?" Nja, egentligen inte svarade jag, bra inte jag heller sa hon och så beställde vi pizza, chokladmousse och drack lite vin framför film istället! Så ingen utgång igår heller alltså men det vart en riktigt mysig kväll. Idag blev det sen uppgång för att några timmar senare åka in till Cheese Cake och fika. Kvällen avslutades med öl och tv-nostalgi på samma ställe tillsammans med Karro, Micka och Sophie.

Nu tänkte jag kolla några avsnitt av OC, har lånat hela första säsongen av Stellan, innan det är dags att sova och gå upp till franskan imorgon!

Puss och kram       

Fredag 16/1

Åh vi fick inte tillbaka proven på franskan idag, Anne hade inte hunnit rätta alla och jag som var så nyfiken. Får hålla ut tills på måndag nu istället. Dagen idag sen har både varit mysig och jobbigt. Lisa och jag hade jättekul och lekte affär, spelat nitendo, ballongvolleyboll, hon har läst för mig och jag för henne. Men idag har det också var tjafs om småsaker, onödiga saker som är självklara och idag orkade jag inte riktigt med det. Kanske var lite väl hård, men och andra sidan ska man inte dalta med en 8-åring enligt mig. Eller har jag fel? Men sen fick jag ju höra lite fula ord och "jag saknar mamma" osv. och även om jag vet att Lisa inte menar allt på det sättet hon säger, är det klart det är jobbigt att höra och man känner sig som den dumma aupairen. Men det brukar oftast gå över snabbt och Lisa kommer alltid och säger förlåt och sen har vi lika kul som vanligt. Så även idag!

Ikväll var det utgång planerat men sen kände vi oss inte helt pepp på det, så det blev restaurang och bio med Karro, Stellan och Mirre. Bio har blivit våran nya grej, ikväll såg vi The Duchess med Kiera Knightley i huvudrollen. Jag är så glad att jag lever nu och inte på 1700-talet, det är hemskt vad kvinnor fick stå ut med, jag hade aldrig pallat det. Jag och min stora käft hade väl säkert blivit halshuggna eller nått nu. Nej skämt o sido, jag skulle aldrig klara av ett arrangerat äktenskap med en 30 år äldre man bara för att han vill ha barn eller bara att nån annan säger åt mig vem eller vilka jag får umgås med och inte. Nej usch, tack för dagens självständighet!

Efter filmen tog jag metron hem, den gick inte hela vägen till mig så hoppade av med Karro. Sen blev jag och Karro som vanligt stående vid bageriet i livliga samtal och tankar. Ikväll kom vi in på livets mening, tro och religion, onda människor, jordens undergång, viktlöshet och massa mer och som vanligt rinner klockan iväg och vi slutar först när vi inte klarar av kylan mer. hahah. Alltid lika kul! Sen blev det en promenad hem och nu ligger jag i sängen och ska strax sova. Imorgon blir det stan med tjejerna och kvällen blir vad vi känner för då helt enkelt. 

Godnatt godnatt! 


Torsdag 15/1

Idag har jag hunnit med många saker! Imorse skulle klockan ringa tidigt för att jag skulle med upp och sjunga för Lisa som fyller 8 år idag. Vaknade av att Lisa kom in i rummet och frågade om jag ville äta frukost ihop med dem. Blev lite förvånad att hon stod där, då måste ju de andra redan sjungit. Inser att klockan inte har ringt idag heller, och den här gången är jag faktiskt helt säker på att jag inte stängt av den. Igår la jag den långt från sängen så jag skulle behöva gå upp för att stänga av den. Det var ju typiskt, och Amanda hade tydligen inte vågat gå upp och väcka mig, hon är söt hon. Lisa var inte alls ledsen, så det var jätteskönt och det blev iallafall en mysig frukost med familjen och sen hjälpte jag tjejerna att göra sig iordning innan jag kröp ner i sängen ett tag till.

Vid kvart i 9 var jag uppe igen, skulle iväg och sola. Insåg för några dagar sen att jag har ett soliarium precis på gatan bredvid och det är hur fräscht som helst. Jag blev helt chockad när jag skulle in och boka tid igår och det finns typ 7 olika solariemaskiner. I lilla mariestad har vi standard modellen, öppna och fäll ner, vilken skulle jag ta? Fick iallafall hjälp av en där som sa vilken som skulle vara bra för min hudtyp och färg, så idag blev det 15 min solning, så skönt! Det är ju inte fullt lika billigt som det är hemma, tror jag fick betala 7 euro för den kvarten, men då var det heller ingen vanlig standard maskin. Men man måste ju få unna sig lite ibland, nästa gång kanske jag provar på nån annan maskin, eller inte. Priset på dem ligger mellan 11-17 euro för en kvart.

Efter dusch och uppiffning åkte jag in till stan och mötte upp Fia, Estelle och hennes kompis Mirre för en fika på Food Factory. Stellan mådde inte så bra (krya, krya, krya) så det blev en rätt kort stund men Mirre verkar superschysst och det blir mer tid med henne i helgen också. Efter fikan åkte de andra hem och jag åkte till Woluweshopping för att handla present till Lisa. Blev först lite shopping till mig själv på Zara och H&M, både rea och nytt och när när jag kollade present sen sprang jag plötsligt på Lotta som också var där och inhandlade det sista till kvällen. Det blir middag härhemma tillsammans med Sofias familj och en vän till Lotta som är på besök. Tyvärr kan jag inte vara med eftersom första aupairträffen är ikväll och det känns som man ska gå på den. Men jag hinner förhoppningsvis ta en drink och lite appertif tillsammans med dem innan jag åker iväg, behöver ju inte vara i kyrkan prick 8.

Blir kul att se vilka de nya aupairerna är, om de är nått att ha. Haha.. nej men det ska bli kul och se om det är nån man klickar med och skulle det inte vara så är det ingen fara, har ju mina gamla godingar. Det känns väldigt konstigt att de "gamla" som har åkt hem inte kommer vara där. Även om jag knappt umgås med endel av dem är de på nått sätt en del av mitt Bryssel. Men nya tider, ger nya saker och i detta fall nya aupairer.

Nu kommer snart tjejerna med bussen, Sofia är med direkt hem från skolan idag också. När Lotta kommer hem sen ska vi duka och förbereda maten, så eftermiddagen/kvällen kommer nog bara flyga iväg. Jo, måste också bara säga att drinken igår blev utbytt mot en 3 timmars lång promenad. Duktigt va? Där sparade vi både pengar och onödiga kalorier! Nu ska jag äta upp min mat som säkert redan har kallnat för längesen. Ha en fortsatt bra dag!

Puss och kram 

Onsdag 14/1

Sitter här och gör inget vettigt, egentligen jobbar jag nu men Amanda sitter vid datorn och pluggar, vill inte störa henne och Lisa och Sofia är på gymnastiken. Så då kan jag ju passa på att skriva lite här.

Vakande imorse med ett ryck, kollade på klockan och insåg att alarmet inte hade ringt. Intalar mig det iallafall, så slipper jag skylla på mig, själv som förmodligen stängt av det i sömnen. Fick blir en snabb påklädning o frukost för att hinna med bussen, mitt nya transportmedel till franskan. Bussen går samma tid som metron jag brukar ta men den tar visserligen lite längre tid. Men jag behöver inte byta och trängas lika mycket och det är väldigt skönt för en icke morgonmänniska som jag. Provet idag kändes väldigt bra, med andra ord gick det säkert åt helvete, brukar vara så. På fredag får jag domen, hoppas på det första. Sen är det bara att ladda om inför slutproven nästa vecka, skriftligt på onsdag och muntligt på fredag, håll tummarna.

Ikväll ska jag åka in till stan med Karro och ev. Fia och ta en drink, det är ju trots allt lill-lördag! Blir nog väldigt mysigt! Nu ska jag titta till Amanda och se hur det går för henne, hon har väldigt mycket läxor idag stackarn.

Puss och kram


Tisdag 13/1

Så har ännu en dag gått! Jag kom nyss hem från Stellan där jag och Fia har varit och kollat film ikväll, mysigt! För första gången såg jag nu Alien och den var inte riktigt som jag hade trott, bättre faktiskt. Så nu har jag bara 3 kvar och sen är det väl lika bra att beta av Star Wars också och så blir Stellan nöjd! hehe. 

Ledig förmiddag idag så det blev en ganska sen uppgång för min del, men det var bara skönt! Satte mig och pluggade franska nästan direkt, det känns väldigt bra inför provet imorgon nu. Sen skulle jag och Karro egentligen ha tagit en promenad men då plusgrader har förvandlat snön till regn, kändes det inte så lockande. Nu är det verkligen supertrist väder härnere och det är väl tyvärr så här den normala vintern ser ut. Regn+Blåst=Förkyld Carolina. Buhh, jag längtar redan efter vår och sommar! Eftermiddagen försvann snabb, Lisa åt mellanmål, gjorde läxan och sen åkte vi och hämtade Amanda i skolan och hemma sen började jag med maten. Nu tänkte jag ta en sista titt på franskan innan jag somnar.

Godnattpuss

Måndag 12/1

Ikväll är det lugnt hemma för min del. Efter maten kollade jag på Friends med Lotta och tjejerna innan jag gick upp till rummet. Har suttit och pluggat lite franska nu, har prov på onsdag. Känns ju sådär lagom kul eftersom examensproven ligger nästa vecka också. Jaja vi får väl se hur det går, har inte så mycket motivation just nu, måste ta tag i mig själv. Är ju inte så sugen på att läsa nivå 1 igen faktiskt. Skönt att jag har hela förmiddagen på mig imorrn och ev. kvällen beroende på vad jag hittar på, man kan ju inte sitta inne hela dan och plugga.

Franskan imorse var väldigt lång, fast vi hade en riktigt bra vikarie som gick igenom det mesta till provet så det känns ganska tryggt ändå. Efter lektionen åkte jag in till stan och tänkte kolla present till Lisa som fyller år på torsdag och spana in rean, men när jag kom dit var jag inte så motiverad till det heller, suck! Men fick med mig ett plagg hem iallafall, dock inte från reaställen, typiskt mig. På väg till metron ser  jag polisbilar , avspärningar och en buss stå runt omkring övergångstället. När jag passerar ser jag en en stor blodfläck på gatan, jag undrar hur den personen som troligtvis blivit påkörd mår, om den överhuvudtaget mår nånting längre, hemskt!! Detta måste ha hänt under de 10-15 min jag var inne i sista butiken, glad jag slapp se det.

Eftermiddagen med tjejerna innehöll högläsning, läxor, kareoke, dans och det var nog allt. Man hinner inte så mycket, när tjejerna slutar så sent, innan det är dags för mig att börja med maten. Ikväll blev det kebab i pitabröd, enkelt och mättande!

Igår hos Estelle kollade vi lite alternativ på ev solresa på sportlovet, det lutar åt Las Palmas eller någon annan stad på Kanarieöarna, om det inte blir allt för dyrt och om jag får hela veckan ledigt förstås. Annars ska vi försöka ta en långweekend till nån stad lite närmre, vi får se helt enkelt. Runt 5 åkte vi in till Cheesecake och mötte upp ett 10-tal andra aupairer och för min del blev det middag där, spaghetti bolognese, supergott. Hade inte ätit något sen frukost, så hade hunnit bli rätt hungrig. Efter det gick jag tillsammans med Karro, Estelle, Alida,Tone och köpte biobiljetter till Australia och i väntan på att den skulle börja blev det en promenad på gatorna runt La Grand Place.

Filmen var grymt bra! Den blev lite långdragen ibland, men den är ju ändå nästan 3 timmar lång så det blir väl så. Jag satt iallafall där i mörkret och grät när det var sorgligt, grät när det var lyckligt, grät när det var sorligt och så lite mer gråt när det blev lycklig igen osv. Känslomänniska? Japp, sån är jag men jag var långt ifrån ensam. Men det blev också lite skratt emellanåt och så den sjukt söta lilla killen, "en sån man skulle vilja ta med sig hem", för att citera Stellan, som bara han gör filmen sevärd. Det jag menar är att jag tycker att ni ska masa er till närmaste biograf och se den och det innehåller krig och pangpang för er killar, eller tjejer för den delen också som inte är så mycket för känslor.

Imorgon tänkte jag gå upp tidigt och ta en långpromenad men nu ska jag kolla på Moulin Rouge ett tag innan jag släcker för idag.

Puss och kram 


Söndag 11/1

Blev en liten sovmorgon för min del idag, gick upp runt halv 12, riktigt skönt! Sen dess har jag inte hunnit med så mycket mer än frukost. Nu sitter jag uppe på rummet och ska försöka ta tag i mig själv och plugga lite franska, jag har ju ändå examensprov om två veckor.  Igår och även idag pratade Lotta och jag om det kommande året, hur det ser ut med ledighet för mig på loven och så. Det är inte helt hundra att jag kommer vara ledig på sportlovet (v.9) än, beror lite på om familj åker i väg på skidsemester eller inte. Men det blir ingen större skillnad för er, för jag och estelle har besämt att vi ska åka iväg nånstans då, det gäller ju att passa på! Sandra kanske följer med också, vore skitkul men tyvärr så jobbar Karro. Men det är ännu inget helt spikat.

Sen kommer påsklovet (v.15-16) och då kommer jag förmodligen flyga tillsammans med båda tjejerna till Sverige och sen blir jag hemma i två veckor. Nästa stora lov är sommarlovet och då kommer jag såklart jobba hela dagarna, eftersom barnen är lediga. Jag kommer att stanna kvar här nere hela juli och så flyger jag med Lisa (ev. Amanda) till Sverige, som börjar sitt ridläger 31:e juli. Om Amanda följer med redan då, ville hon att jag skulle stanna några dagar med henne, men det beror ju helt på vad jag ska göra till hösten. Åhh det är så svårt verkligen! Men läste nu iallfall att audition dagar till Bjärnum är satta,  22-24/5, så i sånnafall får jag höra om det är okej om jag tar en långhelg i Sverige. Det ordnar sig nog med hösten, har ju ett par månader kvar härnere först! 

Nu ska jag byta om och sen åka hem till Stellan, kolla lite Lost kanske. Klockan 5 blir det fika på Cheesecake med massa folk och sen bio, vi ska se Australia. Ta hand om er!

Puss och kram  


Lördag 10/1

Ikväll har jag varit barnvakt och nu sitter jag här och snörvlar. Jag har blivit förkyld igen, ovanligt va? Så det var skönt med en lugn kväll idag med mys och några avsnitt av Friends (min julklapp till familjen är väldigt uppskattad) med tjejerna innan det var dags för dem att krypa ner.

Igår var planen att vi skulle ta det rätt lugnt ändå och ta nattbussen hem kl 3, men riktigt så blev det inte. Efter att vi delat på några flaskor vin hos Estelle åkte vi in till stan, där vi mötte upp Elin, en av de nya aupairerna. Och om ni inte har listat ut det än så är "vi", jag, Karro och Estelle. Sen blev det O'rileys resten av kvällen i sällskap av natokillarna, två finska tjejer och en ny bekantskap i en svensk-amerikan, jag tror det var så, han kunde iallafall prata svenska! Det blev en rolig kväll med härligt prat och massa dans fram tills det att musiken stängdes av och lamporna tändes och som sen avslutades på vårt kebabställe. Egentligen är kebaben här nere inte så god, eller det är ju iofs olika, men när det gäller nattamat är man inte så kräsen. Jag och Estelle följde med Karro hem och sov där. Vi har kommit på en rätt smart grej, vi ska sova var tredje helg hos varandra och då blir vi alltid tre som delar på taxikostnaden. Mindre pengar och mer umgänge, kan det bli bättre! 

Imorse eller mer förmiddag var det nog, väcktes vi av barnskrik nerifrån, men det var rätt skönt ändå, annars hade väl vi sovit bort hela dagen. Nu efter  den traditionella genomgången av gårdagen, det är alltid lika roligt/hemskt att kolla bilderna i kameran, tog vi en promenad och köpte frukost som vi satte oss i en lekpark och åt. Sen gick vi, tre väldigt trötta tjejer, tillbaka till Karro och kollade film. Tog bussen hem, duschade, kollade datorm och sen började jag med maten and that's it! Nu ska jag sova, är dötrött!

Godnatt!

Fredag 9/1

Nu sitter jag hemma hos Stellan och pimplar lite vin med henne och Karro. Ska strax springa till bussen och åka in till stan. Blir riktigt kul! Dagen idag har varit jättemys med Lisa, mer om det imorrn! Ha nu en underbar kväll :)

Puss och kram


                                                                                              Skönt att ni är kvar!
                                

Torsdag 8/1

Dagen börjar som planerat med en promenad med Karro, det var inte alls så jobbigt att komma upp fast jag somnade runt 4 inatt. Jag vet inte vad det är som gör att jag inte kan somna, även fast jag är hur trött som helst ligger jag här och vrider och vänder på mig i timmar. Min kropp har börjat vänja sig vid lite sömn nu och det är inte lika tungt att komma upp på mornarna, men det funkar ju inte i längden. Det kallas ju inte skönnhetsömn för ingenting. Efter promenaden var vi rätt sega och kröp ner i min säng, kollade lite film och fixade med Karros blogg, den blev skitsnygg. Jag själv fattar ju då tyvärr inte hur man gör med alla siffror, tecken och bokstäver som ska ändras. Så ni får allt  stå ut men min halvtråkiga standard bakrund, det är ju ändå innehållet som räknas.

Sen var tanken att jag och Estelle skulle rasta Hugo och sen luncha, men Lisa kände fortfarnade av magen så Lotta var och hämtade henne i skolan, och så var jag hemma med henne resten av dagen. Vi tog det väldigt lugn med läsning, film och bad. Jag tror hon kände sig lite bättre nu ikväll, annars får jag stanna hemma imorgon också men det skulle inte göra så mkt, är inte speciellt sugen på franskan imorgon faktiskt.

Eftermiddagen flöt på som vanligt, men man märker att tjejerna är lite trötta efter tidsomställningen. Efter middagen som bestod av ugnsbakad falukorv och mos, var förresten skitlängesen jag åt falukorv nu och det är ju faktiskt riktigt gott. Men jag kommer ihåg en period när jag var mindre då jag var så trött på falukorv, jag protesterade varje gång. Men det är väl så att man lär sig uppskatta det man inte äter, har eller ser lika ofta. Efter middagen sen då iallafall blev det fika på Carpe med massa gamla och nya aupairer. Det var trevligt men det blev inte så mycket pratat med de nya eftersom vår lilla trio hamnade på ena änden av bordet långt från de andra. Men det kommer väl fler tillfällen antar jag, tror det blir fika på Cheesecake på söndag med alla som vill.

Ja, franska imorgon, vore ju bra om jag kunde somna i lite hyfsad tid ikväll kanske, får se hur det går. Men det går ju säkert mycket lättare om jag slutar skriva nu och stänger av datorn, så så får det bli. Sov nu så gott och hoppas ni haft en riktigt härlig dag!

Puss och kram  

Onsdag 7/1

Kom ganska nyss hem och har precis krypit ner i sängen. Ikväll har jag varit hemma hos Stellan och myst med henne och Karro. Var jättekul att träffa dem igen, kändes inte som vi varit ifrån varandra så länge ändå. Skönt det! Dagen idag har annars varit bra, den startade med franskaplugg, sen hämtade jag tjejerna och följde dem till gymnastiken. Men idag hade Lisa väldigt ont i magen, så det höll inte ens hela uppvärmningen. Så jag tog med med tjejerna hem och så hade vi en lugn eftermiddag med Sune läsning, te och stillsam lek. För det är väl så, har man varit sjuk och missat gymnastiken ska man inte springa omkring och hoppa upp och ner! 

 Det är verkligen jättemysigt att vara med tjejerna nu, jag har faktiskt saknat dem och det var väl lite tur att dem har saknat mig också! Det är kramiga, vill sitta knä, vill att jag ska vara med och pratar non stop. Det hade haft det underbart i Thailand och det ska bli kul att se bilderna där ifrån. Jag måste också till Thailand snart känner jag, kanske kan ta det till hösten. Så gårdagen var lugn med film fram tills det att familjen kom hem och sen spenderade jag resten av dagen tillsammans med dem.

Nej nu måste jag snart gå upp och hämta en extra filt och lägga på mig, det är inte varmt härnere just nu direkt. Buhh.. tur att tjocka vinter jackan följde med tillbaka! Imorgon blir det en tidig promenad med Karro och senare på kvällen blir det fika på Carpe med ett gäng aupairer, gamla som nya.

Godnattpuss


Måndag 5/1

Andra dagen härnere och den har gått bra. Imorse vaknade jag av klockan och tog mig ut i snön (ja det är faktiskt snö härnere) för att köpa frukost och lämna Lottas bilnycklar på en verkstad. Tillbaka i huset sen blev frukost och ett långt skype samtal med Antonia (saknar henne redan så sjukt mycket!!) och sen la jag mig och kolla film. Annars har det inte hänt så mkt, suttit lite vid datorn, pratat med mor och far och börjat packa upp väskan, fick förresten upp hela på en gång. Nu tänkte jag faktiskt snart lägga mig och sova, är jättetrött! Imorgon kommer familjen hem, ska bli kul att träffa dem och då blir det också lite liv i huset igen, just nu är det väldigt tomt och tyst! 

Godnatt och sov så gott!  

Söndag 4/1

Ja så var man hemma i Bryssel igen, eller är jag hemma? Jag var ju nyss hemma. Det är svårt det där, men hur som helst trivs lika bra på båda ställerna. Hoppas ni haft en riktigt bra jul alla och firade det nya året med pompa och ståt. Under tiden hemma har jag inte skrivit så mkt, det betyder inte att jag inte gjort något, utan tvärtom. 

När jag kom hem gick tiden skitsnabbt och helt plötligt var det julafton, kändes väldigt; redan?. Man har ju på nått sätt inte riktigt levt i julförberedelser och nedräkningen, så kanske därför om ni förstår vad jag menar. Men självklart var det precis lika mysigt som alltid, med familjmys, mat, kalle anka, jordgubbar o glass, julklappar, gröt (skinksmörgås för mig) och midnattsmässa. Julfirandet fortsatte dan efter med en riktigt kul utgång med bla. Antonia, Linn och Emma. Så himla kul att träffa dem igen!! Sen rullade dagarna på och sen kom nyår. Men innan där fyllde Karin 19 och det firade vi ett gäng tjejer med middag, spel och massa tjatter. Nyår sen då? Jo, det var ju en rätt stor beslutsångest för min del innan. Norge och antonia? Torsö och karin? eller Mariestad och Linn och gänget? Det blev sen Mariestad med middag, guitar hero world tour, utgång och efterfest. Det var en roligkväll!

Sen var det januari och inte många dagar kvar för min del och då borde jag ju kanske ha utnyttjat varje ledigt tillfälle för att träffa kompisar, men jag var helt slut. Nån dag låg jag inne hela dan och gjorde inget vettigt alls. Men man behöver väl sånna dagar också antar jag. Igår, sista heldagen hemma, var jag en sväng till Skövde med mamma för att hämta Jossi vid tåget. Hann shoppa lite, fika med Dani (så synd att vi inte har kunnat ses mer) och allmänt bara umgås med mamma. På kvällen var det middag hos farmor och farfar. Riktigt god trerättersmiddag, det är sällan man blir besviken där alltså! Efter middagen blev det party party som startade hos Erik med massa Lips och sen blev det Statt och dans resten av kvällen! En kanon avslutning på två underbara veckor hemma, även om kvällen slutade lite vemodigt med hej då. Men vi ses ju snart igen, snart kommer sportlov och påsklov och då kommer jag förmodligen hem. Och så är det bestämt att Linn och Emma kommer ner i mars, Antonia och Karin kommer nångång och så familjen så klart! Sen har ju vännerna härnere, har saknat er, och nu kommer det ju också ett gäng nya aupairer. Så det känns inte alls så jobbigt att vara tillbaka faktiskt, det känns som första halvan av 2009 kommer bli riktigt bra! Det är ju ändå lite upp till mig själv, för livet blir ju ändå vad man gör det till!

Nu tänkte jag krypa ner under filten, kolla film och mysa i min ensamhet. Familjen är på semester och kommer hem först på tisdag, så det var lite tomt och kallt i huset plus att  kylskåp och frys inte innehöll så mkt, så min middag fick bli choklad och cashewnötter. Och mamma och pappa, oroa er inte, jag åt en macka på flyget! Jag har inte orkat packat upp än heller, väskan väger bly och står fortfarnde på nedervåningen. Jag får nog och tömma den och springa många vändor upp och ner, men det får bli imorgon, Ta nu hand om er och så ska jag försöka komma in i skriv vanan igen och hålla er uppdaterade om livet härnere. 

Puss och kram     
 

RSS 2.0