Fredag 31/10

Heej!

Nu ar jag i Amsterdam! Har precis kommit hem fran en dag ute med museum, shopping och mycket annat. Nu ska vi slagga nan timme pa rummet innan vi gor oss redo for kvallen. Uppdaterar er mer om allt som hant nar jag har hemma i Bryssel igen! Jag har det iallfall jattekul och jag ar foralskad i Amsterdam.

Ha det jattebra!
Puss och kram

Onsdag 29/10

Godmorgon!

Eftersom barnen har höstlov är jag med dem från morgon till kväll. Så har precis varit nere och ätit frukost tillsammans med dem, Sofia har sovit här inatt också. Nu lekar det för fullt men ska snart gå ner och säga att det är dags att göra sig iordning, för idag har vi fullt schema. Vi ska först till Woluwe shopping och strosa runt, Lisa som precis har fått byta örhängen för första gången vill absolut spana in alla smyckesaffärer, får se hur många vi hinner med. Där blir det sen lunch på Quick innan vi tar bussen vidare till sportcentret för bad och simning. När vi kommer hem är det nog lagom för mig att börja med middagen och så har den dagen gått.

Kvällen måste jag ägna åt packning, jag åker ju till Amsterdam imorgonbitti. Problemet är att jag inte har nån jättebra väska, kan ju knappast släpa med mig min stora reseväska och trunken Luc tog med sig i bilen ner är trasig, så får packa allt i min stora handväska. Det blir nog bra, hoppas på att shoppa lite där, så kanske chansar och tar med några plagg för lite. Skönt är iallafall att vi inte behöver ha med oss handdukar och lakan, det ingår i vår hostel precis som frukost varje morgon. Ska bli så kul att komma iväg! Det är inte så många kvar här nere, många är hemma i Sverige. Sandra åkte hem i fredags och Estelle igår, det känns lite tomt men ungef'är samtidigt som jag och Karro är tillbaka från Amsterdam, landar Estelle och Sandra. Så då är det ju som "vanligt" igen!

Nu måste jag skynda på tjejerna. Ha en riktigt bra dag!
Puss och kram 

Tisdag 28/10

Hej!

Idag har jag varit väldigt seg och lättirriterad. Känns som jag huggt på minsta lilla grej tjejerna gjort och idag var första gången jag och Amanda riktigt skrek åt varandra. Ska inte gå in på vad det handlade om, men det var inte alls kul även fast jag vet att jag behövde göra det. Jag tror hon rätt snabbt ändå insåg att jag hade rätt för resten av dagen var vi lika tajta som vanligt! Idag blev det bion, första gången jag är på bio kl 11 på morgonen, men det var väldigt mysigt! Vi var högst 20 personer som satt utspridda i salen med ca 200 platser, så man behövde ju inte trängas direkt! Efter filmen har det bara varit en lugn dag hemma med läsning och lite lek. Nu har jag precis hjälpt Lisa ur badet och resten av kvällen är ännu inte planerad. Vad har ni för er? Ni får gärna skriva och hålla mig uppdaterad!


Puss och kram  


Måndag 27/10

Jag vet att klockan är över midnatt och att det egentligen är tisdag, men eftersom jag inte somnat så är det fortfarande måndag för mig, därav rubriken.

Idag har det varit halloween fest i huset tillsammans med barnen Melander och deras aupair Sandro. Jag och tjejerna började redan tidigt imorse med att dekorera och duka, sminka och fixa mat. Lisa sminkade jag till en häxa och Amanda blev en snygg djävul och jag själv, ja, jag vart inte så mycket. Tuperade håret, klädde mig i svart och la på lite extra eyeliner och svart läppstick. Det fick duga för mig! Till middag serverade vi fladdermöss vingar med myrägg dvs. kyckling med pasta. Det blev sådär lyckat eftersom jag lyckades bränna fast lite av pastan i kastrullen, men med lite sås som döljde den lilla brändasmaken, gick det ändå att äta. Man kan väl inte allid lyckas i köket, typiskt bara att det skulle ske just idag när vi hade gäster. Tror inte de tänkte allt för mycket på det, utan efter kladdkaka som efterrätt rullade dagen på med lek, spel, bus och film! En trevlig första dag på höstlovet! Kvällen har spenderats hos Karro med Estelle, Sophie och massa onyttigheter, så gött!

Imorgon ska jag och tjejerna gå på High Scool Musical 3, eller så blir det den på onsdag och då blir det simmning och bad imorgon. Vi får se lite vad vi känner för när vi vaknat, då är Sofia här också så då blir det tre barns viljor att ta hänsyn till, även om det är jag som i slutändan bestämmer vad vi gör. I söndags vart det film för hela slanten. Först en hyrfilm som familjen lånat kvällen innan, sen bio med Karro och Sanne och avslutningsvis en nattfilm innan jag somnade. Film kan man inte få för mycket av, älskar det! Så det vart en väldigt skön dagen efter dag även fast jag inte mådde något dagen efter, eftersom lördagen vart väldigt lugn och inte speciellt sen utan bara väldigt mysig.

Nu är det dags att sova!
Puss och kram

Lördag 25/10

Hej!

Idag har jag då varit i Antwerpen tillsammans med några vänner, det var en mysig liten tur men det blev inget handlat för min del så jag är lite besviken. Hade verkligen sett fram emot att shoppa, för det var absolut en bra shoppingstad med en bra blandning av dyra märkeskläder och mer vanliga kläder. Men det är alltid så att när jag verkligen behöver eller vill shoppa något, hittar jag aldrig nånting. Så från och med nu ska jag alltid gå in med iställningen att jag inte vill köpa något! Det enda positiva jag fick ut av resan, förutom att jag hade trevligt sällskap såklart, var att plånboken inte tunnades ut. Och det känns rätt bra eftersom jag ska till Amsterdam nästa vecka.

Nu ska jag göra mig iordning, snart kommer Karro och Sanne hit en sväng och sen åker vi in till stan, Vi tänkte visa Sanne runt bland lite barer och pubar härnere. Ha nu en riktigt trevlig kväll, det tänker iallafall jag ha!

Puss och kram 

Fredag 24/10

Är för ett tag sen hemkommen från kyrkan och aupairträffen som ikväll gick ut på att äta kladdkaka, riktigt gott. Vi var inte så många och det blev en hel stor över, så fick med mig en liten doggybag hem. Färdkosten till morgondagens tågresa säkrad. Tåget går förresten till Antwerpen, ska dit med Estelle, Karro och hennes kompis Sanne. Kul att komma iväg och se lite annat av Belgien, och Antwerpen ska vara en mysig stad med grym shopping, så det ser jag verkligen fram emot. Imorgon kväll blir det utgång och förmodligen startar vi kvällen hemma hos mig med pizza och något gott att dricka.

Igår kväll vart det en sen fika på Carpe Diem med Karro och Sanne. Sophie och Dominique kom dit lite senare och gjorde oss sällskap. Dagen idag har varit lugn, hämtade Lisa i skolan sen bakade vi en banan- och chokladkaka. Den vart godkänd från både mig, Lisa och Amanda som fick smaka när hon kommit hem från skolan. Sen följde jag och Lisa med och tittade på Amanda danslektion. Det riktigt sprätte i benen på mig, vill också dansa! Skulle egentligen börjat på en dansskola nu i höst men skippade det pga mina kommande franska lektioner, hade blivit så många dagar uppbokade. Men tänkte börja efter jul när en ny termin startar, då har jag inte lika mycket franska som tar upp tiden. Efter dansen åkte vi med Lotta hem och jag gjorde mig iordning för kyrkan. Och så var vi runt!

Idag har jag också pratat med Antonia, hur underbart som helst! Det blev ett rätt långt samtal om allt som hänt och inte hänt för den delen också. Jag visste inte att man kunde sakna någon så mycket som jag saknar henne. Jag visste innan att hon betytte mycket för mig, men det är nu när man är ifrån henne som jag verkligen inser hur mycket! Och nu kan hon förmodligen inte komma ner och hälsa på, för hon får inte ledigt från sitt jobb. Inte ens helt säkert att hon får komma hem till jul. Men det hoppas jag verkligen annars spenderar jag några av mina Sverigedagar i Norge isället, så är det bara. Nu ska jag försöka sova så jag orkar med hela dagen imorgon.

Godnatt puss

Torsdag 23/10

Har nyss kommit hem från en lunch med Sandra och Estelle, vi var på ett jättemysigt ställe i Schuman. Innan lunchen var jag och Sandra på stan, vi var sugna på att unna oss lite franskmanikyr, men det var fullt över allt på de få ställena vi hittade. Så vi gav upp och tog en sväng inne på Bershka, där det blev lite shoppat för oss båda. Inget svart, vitt eller grått  för mig den här gången faktiskt, utan mörklila och beiget. På Inno blev det en ny foundation och ett puder, eftersom de förra försvann med min kamera. Fick med en gratis concealer och mascara också, det tackar man för! Så det gick åt lite pengar idag men det var det värt, känner att jag behöver lite andra färgskalor i garderoben och hyn behöver bra produkter. Härnere behövs det iallafall verkligen, vet inte om det är nånting i luften, för vissa dagar är den hemsk. Och det är inte bara nått jag fått för mig, utan det är fler som klagar, alltså inte på min hy men på deras egen. Om en timme ska jag hämta tjejerna vid bussen, får se vad vi hittar på efter läxläsningen. Hoppas på att få med dem ut, det är verkligen underbart väder härnere idag! Ikväll är det ännu inget planerat, så får se vad jag hittar på. Nu ska jag kolla klart på filmen som jag lyckades somna ifrån igår.


Ha en bra dag!

Puss och kram


Onsdag 22/10

Gokväll!

Igår blev det ingen träning, vattengubben var här alldeles för länge för att jag skulle hinna iväg. Tråkigt, jag var verkligen sugen. Men istället fick jag mig en lektion i vattenkoppling på franska. Jag förstod inte så mkt utan nickade mest och la in några oui här och där. Det hade nog inte ens hjälpt om han tagit det på svenska. Vatten och rörledningar är inte riktig min grej. Sen gjorde jag inget speciellt på resten av förmiddagen eller kvällen, rätt skönt faktiskt!

Idag tog jag och Sandra en tur till Scandinaviska shoppen, var aslänge sen jag åt marabou choklad nu ju. Så det blev det, men bara en liten kaka, plus en veckoreyn. Sen skulle vi kolla in den Svenska frisören som ligger i närheten, men vi lyckades missa den och fortsatte gatan fram. Vi kom på oss själva när vi fick syn på hus 300 nånting, vi som bara skulle till 126. Gick en aning för långt men det vart en rätt härlig promenad. Annars idag har det inte hänt så mycket, jobbat, lagat mat och ätit. Nu sitter jag vid msn och facebook. Vilket liv, men härnere är det verkligen ens liv. En dag utan msn och man känner sig ensamast i världen! Nu överdrev jag kanske lite, men ni förstår ungefär vad jag menar.

Nu ska jag lägga mig och kolla på film, "Melinda & Melinda" tror jag den hette.

Puss och kram  

Tisdag 21/10

Godmorgon!

Nu har jag halkat lite på efter kälken med skrivandet igen men jag har helt enkelt inte haft tid. Så nu får det åter bli en liten ihopklumpad sammanfattning av de senaste dagarna.

I fredags var vi på Mamma Mia. Jag älskar verkligen den filmen, man blir så glad av den, men det kom allt några tårar. Mamma du vet varför! I lördags var jag ute och turistade i Bryssel. Kändes som om det var på tiden eftersom jag varit här i sju veckor och inte ens sett Manniken Pie, den kissande pojken ni vet. Så jag, Karro och Sandra laddade kamerorna och begav oss ut för att se Bryssel. Vi började med Atomium, en stor byggnad som ser ut som atomer helt enkelt. Så mycket mer vet jag inte om den, vi gick aldrig in, får bli nästa gång. Sen skulle vi in på minieuropa hade vi tänkt, men det var lite väl dyrt så vi åkte in till stan och käkade lunch. Sen gick vi turistgatan, ni vet en sån gata med massa sovenirshoppar, där man kan köpa muggar, magneter, korköppnare och massa annat med motiv av Bryssel på, innan vi kom fram till Bryssels stora turistattraktion, Manniken Pie. Jag kan inte alls historien bakom honom, och det kanske därför det är svårt att förstå varför alla vill se honom, men han är ju söt iallafall. Och visst blev vi också så där turistiga och skulle ha kort från alla vinklar, med eller utan oss på bilden. Nästa stopp gjorde vi vid liggande jesus, den heter säkert något helt annat men det har jag ingen koll på, vi glömde turistboken hemma. Där trängdes vi iallafall bland alla japaner för att få ta lite på honom, det sägs tydligen att det ska ge evig lycka. Efter det var vi rätt nöjda och kollade lite shopping innan vi åkte hem.

Kvällen sen började med pizza tillsammans med Karro, sen vart det utgång med henne och Estelle, mötte upp lite mer folk inne i stan. Blev en kväll på Nua och lite kebab som nattamat innan vi tog taxi hem till Estelle och sov. Under denna taxiresa har antagligen min kamera trillat ur min väska, skittrist! Så dagen igår spenderade jag i telefon med massa olika taxibolag för att höra om den lämnats in någonstans. Inget napp nånstans tyvärr, men jag är glad att det "bara" var kameran och inte plånboken, nycklarna eller mobilen och för att se något ännu mer positivt i det hela fick jag öva på min franska. Det är inte många taxipersoner som pratar engelska vill jag lova. Nu hoppade jag visst över söndagen, men det hände inte så mycket.. Sov länge hos Estelle, åkte hem, duschade, åt innan det var luciaträning i kyrkan, åkte hem, åt och sov. Ingen dag jag kommer att lägga på minnet direkt. Idag får vi se vad som händer, just nu är det en vattengubbe i huset som jag håller lite koll på, eller han är i källaren så ja ser inte så mycket av honom men jag ska släppa ut honom när han är klar. Hoppas han inte blir kvar allt för länge för jag ska iväg och träna med Sandra.
 
Finns det nått mer roligt att säga? Jo, nu har jag och Karro bokat resa och boende i Amsterdam, ska blir jättekul att komma iväg! Vi åker härifrån runt tio på torsdag och är i Amsterdam innan ett. Bryssel ligger verkligen mitt i! Nån helg innan jul blir det London och till våren Paris, sen vet man inte om det blir nån mer stans, Är väldigt sugen på Prag och Barcelona, men det kan jag ju alltid spara till senare. Jag känner att jag definitivt inte är klar med att att se mig om i europa och resten av världen efter detta, men det är några månader kvar härnere och jag får se vad som händer efter det. Jag är ju rätt sponan och impulsiv, så jag gör vad jag känner för just då!

Ha en bra dag!
Puss och kram


ATOMIUM

   

LA GRAND PLACE
     

MANNIKEN PIE
(I lördags var han klädd)          "LIGGANDE JESUS"         

                          

 


Fredag 17/10

Idag är det en jättehärlig höstdag, äntligen slut på allt regn! Känner mig mycket gladare idag när solen skiner än när det bara är grått och trist. Som vanligt på fredagar hämtade jag Lisa i skolan vid tolv, nu är hon helt uppe i sin egen lek och det är som jag inte finns, vill inte heller störa, så därför passar jag på att skriva ett kort inlägg. Hur resten av eftermiddagen blir beror helt på vad Lisa vill hitta på. Ikväll är det aupair träff som vanligt, vi skulle gå alla på bio men det har velats väldigt mkt fram och tillbaka så nu vet jag inte riktigt hur det blir. Men jag, Karro och Sandra har bestämt att det blir Mamma Mia ikväll i vilket fall! Får se om det blir några mer.

Igår tog jag en promenad med Estelle och Hugo (hund), sen lunchade vi och åkte hem till Sophie, som var hemma med sjukt barn. Blev en mysigstund där med te och målning. På kvällen skulle vi in och bowla men tiden rann iväg och jag och Estelle satte hos och delade en karaff vin på Mappa, mötte upp Sophie efter bowlingen och gick vidare till Floris där vi träffade danska bekanta till Estelle. Kvällens avslutades strax där på och jag tog sista metron hem.

Nu vill Lisa att jag ska läsa Sune, inne på min 11:e bok nu. Det är faktiskt riktigt kul läsning!

Må väl!
Puss och kram



   


Onsdag 15/10

Hej!

Nu har jag varit sådär dålig på att skriva igen, ledsen för det men jag har faktiskt inte varit på skrivhumör. Så är det och kommer det vara ibland, bara så att ni vet.

Idag har jag inte riktigt varit med i huvudet, kanske lite beroende på att jag somnade lite väl sent och vaknade allt för tidigt. Gick upp, hämtade frukost som jag åt i sängen framför "in good company" och lyckades sen somna om. Vaknar igen några timmar senare, tittar på klockan och ser att det ungefär är en timme kvar tills barnen ska hämtas, skönt! Loggar in på msn, pratar med  lite folk och kollar tåg till Amsterdam. Jag och Karro tänkte nämligen dra dit några dagar på höstlovet medan de flesta andra far hem till Sverige. Nu undrar ni säkert varför jag inte gör samma sak och förklaringen är att jag ska jobba 3 dagar och då skulle jag kanske vara hemma i 4 dagar, hej och sen hejdå liksom. Nej då väntar jag hellre till jul då jag inte behöver ryckas ifrån er så snabbt. Sen vill jag också, eftersom Bryssel ligger så bra mitt i, passa på att uppleva städer i Europa. Men åter till morgonen.. sen gick tiden väldigt snabbt och jag som fortfarande satt i pyjamas kom på att jag var tvungen att förbereda lunchen innan jag hämtade barnen. Så det blev ett springande mellan köket och badrummet innan jag äntligen precis i lagom tid hann iväg till bussen. Satte mig och väntade vid hållplatsen men efter att skolbussar jag aldrig tidigare sett kört förbi började jag lite skämtsamt tänka att jag kanske är här en timme för tidigt, kollade på klockan och insåg att det var precis vad jag var. SUCK! Jaja.. gick hem, plockade lite för att sedan gå tillbaka igen. När småtjejerna var på gymnastiken, tog jag och Amanda en joggingrunda i en av parkerna, Jätteskönt även fast det började spöregna, men det kanske var precis den kalldusch jag behövde för att klarna till. Fortsättningen på eftermiddagen vart hyffsat lugn och kvällen lika så, packade upp matlevernas, var iväg och köpte lite godis och läste godnattsaga för tjejerna. Nu ligger jag bara i sängen med en halvfull godispåse bredvid mig och tänker på att jag ska somna i en liten mer vettig tid idag. Men innan jag gör det kommer en mycket  kort sammanfattning av dagarna ni missat. Veckan hittills har innehållit: sommarvärme, lunch, jobb, fika, trötthet, promenad, vänner, choklad, ilska, film osv osv...

Sweet dreams!


Söndag 12/10

Hallå!

Igår blev det inget inlägg, men det var fullt upp hela dagen och jag hade inte riktigt tid att sätta mig ner och skriva nått. Dagen igår började iallafall med frukost tillsammans med Sophie, eftersom hon sov hos mig efter aupairträffen och en mysigkväll på stan. Sedan drog jag in till De Brockére där jag mötte upp några tjejer för shopping. Vi var alla lite desperata efter något snyggt till kvällens utgång, men det är inte helt lätt att gå 6 tjejer tillsammans på stan, när alla vill kolla på olika saker och alla tar olika lång tid på sig. Så det blev så att jag, Sandra och Estelle gick tillsammans. Vi kollade runt, shoppade lite och innan vi åkte hem tog vi var sin baugette, träffade också Karro och hennes pojkvän som är här på besök. Igår skulle vi ha åkt iväg till en visning av den nya snökollektionen, smyckesmärket Snö of Sweden ni vet, men tyvärr hann vi inte det. Men min aupair mamma, sa att hon kunde ta hem som jag kunde titta på, hon känner nämligen hon som höll i visningen. Jättegulligt verkligen!

Innan jag var hemma från stan var klockan sen eftermiddag och sen bara tiden sprang iväg. Och jag som inte hittade något på stan att ha på mig, fick lite smått panik. Hur kan man känna att man inte har något att ha på sig när man egentligen har hela garderoben full? Jaja.. Estelle hade samma problem så jag packade en väska och åkte till henne och gjorde mig iordning där. Som vanligt när det gäller oss vart vi lite sena ut till Natohuset där förfesten ägde rum, men jag tror killarna har vant sig vid det här laget. Bättre sent än aldrig eller fint folk kommer sent heter det väl.. välj själva! Förfesten var trevligt med härliga folk men vid två tiden tyckte Sandra och jag att det var dags att dra sig in mot stan, det tyckte inte riktigt alla men vi vart iallafall två svenskor, fyra norska och en tysk som tog taxi in mot stan. Vi skippade dock klubb som var tanken från början och gick till gamla hederliga Celtica istället, det funkar alltid! På deras lilla dansgolv spenderade vi den mesta av tiden innan vi drog hem vid halv fem tiden. Åkte med hem till Sandra och sov där, man varken vill eller har råd att ta taxi hem själv. Klockan nio imorse ringde klockan och det var dags för mig att gå hem för Sandra behövde hjälpa till inför ett av "hennes barns" kalas. Så runt tio var jag hemma igen, sadlade om från jeans och högklackat till mysbyxor och tofflor innan jag gick ner och gjorde iordning frukost och pratade lite med Lotta och Lisa som var på väg ut. Nu sitter jag här och tänker  på att jag egentligenborde sova lite men jag är hur pigg som helst. Tröttheten slår väl till senare antar jag, säkert lagom till första Lucia repet nu ikväll. Jo nu är det redan dags för Luciasånger! Men Lucia är ju en jättemysig tradition så det vill man ju inte bara missa.

Nu ska jag lägga mig och kolla på någon film, funderar på om jag ska låna någon av barnen. Jo så får det nog bli, någon Astrid Lindgren eller Disney, orkar inte med något tyngre idag. Lägger upp liter bilder längst ner från fredagen, har förstått att det uppskattas. Ha nu en skön söndag, imorgon är det en ny vecka igen!

Puss och kram



I parken

   
 En av parken nära oss              Högläsnig ur Sune                   Spring och lek
    (Hösten är här)                    (9:e boken sen jag kom)                                                 


Mys på Mappa
(Jag, Sandra, Estelle, Sophie och Dominique)

  



Fredag 10/10


Ja så var det fredag och snart helg igen. Jag vet att jag sagt det tidigare men det är sjukt vad fort dagarna går. Nu har jag ganska nyss kommit hem efter att följt Amanda till skolan. Hon hade sovmorgon idag och det kändes lite taskigt att hon skulle behöva gå upp och vänta i skolan, så vi bestämde att jag skulle ta metron tillsammans med henne. Så idag blev det också en tidig morgon, och det är nog bra, snart börjar ju min franska och då blir det tre tidiga mornar i veckan, så lika bra att vänja sig. Om en halvtimme eller så blir det återigen metron till barnens skola för att hämta Lisa som slutar tidigt idag. När vi kommer hem ska kanske baka kanelbullar, det har vi verkligen längtat efter, det blir mysigt. Sen lite senare kommer Sofia och ska leka, vi tar nog en tur till parken om tjejerna vill. Det ser verkligen ut att bli härligt väder idag! Ikväll är det myskväll med hembakad pizza på aupair träffen, mums! Får se om vi sätter oss och tar en öl på en pub efteråt, eller om vi hittar på något annat eller bara åker hem. Imorgon, lördag händer det en hel del, ska bli riktigt kul! men skriver mer om det imorgon.

Igår vart det ju stan, fick sällskap av Sandra. Det blev lite handlad och lunch på Mcdonalds, första gången sen jag kom hit! Och jag är ju smart.. säger nästan till Sandra, "hoppas det smakar som i Sverige", bra Carolina för Mcdonalds är ju väldigt svenskt. Haha den bjuder jag på! Igår kväll var också tanken att vi skulle ta en runda ute på stan, men sjukdom, plugg och trötthet ledde till att jag och Sophie åkte hem till Estelle och hade en lugnkväll med chips, prat och lite film. 

Nu ska jag sätta på en maskin, så jag har något rent att ha på mig i helgen! Ha en riktigt bra fredag!
Puss och kram


Torsdag 9/10

Godmorgon!

Vaknade även idag av masinerna utanför, men idag orkade jag inte ligga kvar och lyssna på oljudet så jag gick upp och duschade istället. Och nu sitter jag i sängen och funderar på att det kanske är dags att kanske ta nästa steg i att bli klar. Jag är rätt seg efter morgonduschar, jag går mycket motvilligt ur den varma duschen ut i kylan och torkar mig men sen då? Jo istället för att föna håret direkt eller så kryper jag ner under täcket igen bara för att det ser så varmt och skönt ut. Visst är det skönt med några extra lugna minuter men det är ju inte så effektiv om jag ska iväg någonstans. Jaja.. börjar ju inte fören kvart i fyra idag så det är ju i och för sig ingen större fara men jag tänkte jag gå på stan lite idag och försöka komma dit i hyffsad tid iaf, vi får väl se vart det slutar.

Ikväll blir det också en runda på stan tillsammans med  Estelle och Karro! Men nu skriker min mage efter frukost och det är väl dumt att reta upp den. Ha en härlig dag!

Puss och kram

Onsdag 8/10

Heej!

Idag vaknade jag än en gång tidigt av grävmaskinen som river upp gatan utanför fönstret. Det är ingen vidare trevlig väckning men väldigt effektiv, för hur gärna man än vill snooza så slutar den aldrig att låta, och man kan därför inte somna om. Idag orkade jag dock inte stiga upp med tuppen så jag blev kvar under täcket och kollade film tills klockan blev lite mer lagom för mig att stiga upp. Åt frukost, plockade på rummet och hann slänga i tvätt i maskinen innan det var dags att hämta tjejerna vid bussen. Idag var bussen överaskade i tid, bra tänkte jag. Nu behöver vi inte stressa och bli sena till gymnastiken. Men vid matbordet nyttjade vi kanske uttrycket "ät i lugn och ro" lite väl mycket och de blev ännu en powerwalk till gymnastiklokalen. Hemma igen fixade jag med lite mer med tvätt medan Amanda gjorde läxor, sedan blev det kareoke för fulla halsar, vi hade nog roligare än vad det lät bra! Dessa två timmar på onsdagar är enda gången som Amanda och jag är själva, annars är det alltid jag och Lisa som är ensamma hemma eftersom Amanda slutar senare i skolan. Gick och hämtade tjejerna vid gymnastiken, denna gång i mer lagom gångtakt och sen rullade dagen på med badupptappning, småplock, middag och nu sitter jag här. Kvällen idag blir lugn hemma, hade varit skönt att komma ut lite men jag är rätt trött och har lite huvudvärk så de blir nog bäst så. Vi ska ändå gå ut några tjejer imorgon kväll!

Igår lunchade jag med Estelle, så skönt att man fortfarande kan sitta ute på serveringar här nere utan att det blir för kallt! Vi gjorde även ännu ett stopp i den scandinaviska shoppen. Måste skärpa mig.. äter mer godis här än vad jag gjort hemma, och här är det ändå svårare att få tag på svensktgodis. Får endast bli lördagsgodis för mig i fortsättningen. Om jag klarar det? Det är knappast troligt, men man ska ju aldrig säga aldrig!

Har precis pratat med mamma och pappa, det ringde nyss! Alltid lika mysigt att höra ifrån er och få den senaste uppdateringen hemifrån. Saknar er!!

Nu ska jag börja göra mig i ordning för natten! Sov gott och dröm sött!
Puss och kram


Måndag 6/10

Idag är jag mitt gamla vanliga glada jag igen! Det är var nödvändigt med dagen igår då jag tillät mig att att vara ledsen, och det kändes mycket bättre efter att ha gråtit och pratat med er därhemma. Kvällen igår vart lugn, vi orkade inte ge oss iväg ut i regnet så vi struntade i bion. Kvällen idag blir också lugn hemma, för det strejk i Bryssel så metron, ttamen och bussen går inte. Man kommer helt enkelt ingenstans om man inte har någon bil och skulle jag haft en bil skulle inte det hjälpa så mycket eftersom jag inte har något körkort. Men jag tycker ändå det ska bli rätt skönt, tänkte försöka passa på att sova tidigt, har blivit lite väl sena kvällar de senaste.

Idag har jag annars bara haft en slappdag med film, nedkrypen under en filt och marabou choklad!

Hoppas ni fått en bra start på veckan!
Puss o kram

Söndag 5/10

Idag har jag varit i Bryssel i 5 veckor och idag kom också min första riktiga hemlängtan. Jag brukar vara stark och hålla skenet uppe men idag har tårarna bara fått falla. Igår satt jag och Karro på metron och pratade om hur tiden här nere kan gå så fort men ändå så långsamt. Veckorna bara rinner iväg, men när man tänker på jul känns det så oerhört långt borta! Det är verkligen inte så att jag vill ge upp och åka hem, jag trivs jättebra men idag skulle jag bara vilja kunna gå ut genom dörren och stå på min gata i min lilla stad! Staden jag bott i hela hela livet, staden där jag känner igen allt och alla, staden där min familj och mina vänner finns! Jag tänker på vad som händer där medans jag är här. Fast innerst inne vet jag att det inte händer så mycket.. det brukar det ju inte göra. Det var ju därför det var så skönt att komma bort och se något annat. Så egentligen, varför sitter jag här och gråter när jag vet att tiden hemma står still jämnfört med Bryssel. Det är för att något finns där som inte går att få tag på här nere.. närheten från dem jag älskar! Men även om jag idag tycker det känns som en evighet till jul, är det ju faktiskt bara lite drygt 2,5 månader. Och om man gångrar tiden jag varit är med 2 och plussar på en vecka till så är vi ju där, den 20:e december då jag flyger hem!

Nu har jag slut på tårar, det var väldigt skönt att få ut dem! Ikväll tänkte jag, Sandra och Karro gå på bio, Farväl Falkenberg, men den verkar ju inte så jättebra så vi får se hur vi gör. Jätteskönt att ha lärt känna tjejer här nere, annars tror jag nästan varje inlägg skulle likna detta. haha. Nu tänkte jag gå ner och umgås lite med familjen!

Ha det bra, ni vet att jag tänker på er!
Puss och kram


Lördag 4/10

Heej!

Sitter i sängen och lyssnar på musik, idag känns det faktiskt lite jobbigt. För många av låtarna får mig att tänka på något eller någon därhemma, genom låttexten eller minnen. Har också precis pratat med Karin, fan vad skönt att höra din röst! Jag saknar dig sjukt mycket och nu börjar snart  "Bonde söker fru" som i vanliga fall  hade betytt, vi två, ett täcke och mass te,  Dessa mysiga stunder i höstrusket kommer jag att sakna, och jag saknar att det inte är lika lätt att spontan ses. Hemma så vet jag att jag kan vara hos mina närmaste på 5 min, nu är det lite mer omständigt med tider och metro som måste passa. Men det funkar bra det med och ikväll blir det faktiskt en mysigkväll med film, spel och godis hos Estelle.

Dagen har jag spenderat strosandes på stan med Karro och Sandra. När vi var klara stod vi alla med två kassar var, en från H&M och en från Scaninaviska shoppen (full med godis). Varför blir det alltid så??. Här är man i en storstad som Bryssel med stort utbud av det mesta och så blir det ändå bara handlat svenskt. Egentligen kan jag nog svara på det själv: H&M är ett säkert kort med priser som passar aupair lönen och svenskt godis är godast! Igår skulle vi till kyrkan och aupair träffen men det blev så sent, så vi åkte aldrig dit. Vi tog en runda ute på stan istället, fick dansa av oss lite! Sjöng också  kareoke-Gyllene Tider och ABBA, skitkul! 

Nu måste jag dra mig mot metron! Saknar er!
Puss och kram

Torsdag 2/10

Hallå hallå!

Shit vad dagarna springer iväg. Upptäckte nu att jag inte skrivit något här på hela veckan! Men här kommer en uppdatering av de senaste dagarna. Men kom ihåg: Mitt minne är bra, men kort!

I lördags var vi bjuda på tacokväll i natohuset, så dit skulle jag, Sandra, Estelle och Karro bege oss. Men det tog lite längre tid än beräknat. För det första gick jag och Karro precis om varandra på hennes metrostation, så medans jag väntade där på henne satt hon på metron på väg att möta upp de andra. Ett antal minuter senare ringer Estelle och säger att Karro inte har pengar på sin mobil och redan är hos dem. Jag hoppade på första metron och kom slutligen fram till de andra i Kraaniem. Väl där fick vi vänta på bussen i en halvtimme och självklart lyckades vi hoppa av vid fel hållplats och Anders fick tillslut hämta oss. Middagen var i alla fall riktigt trevlig och god. Det var första tacosen för mig på över en månad, fattar ni att jag har saknat det! Kvällen rullade på och vid tolvslaget korkade de upp champange och sjöng för mig! Sen blev det nog lite för mycket av det goda och ingen av oss mådde väl egentligen jättebra så vi sket i utgång och stannade i huset. Min första morgon som 19-åring spenderades rätt härligt seg och bakis framför Wild Hogs innan vi orkade sätta oss på Metron hem.

Väl hemma blev det en snabbdusch, för att både piggna och fräschna till, innan barnens Oma och Opa (farmor och farfar) kom. Hälsade på dem en snabbis och sen skulle de ut på promenad allihop och jag fick tillfälle att sova en timme! Passade också på att öppna paket från min familj! Det var en massa småpaket med nödvändigheter som de tyckter jag behöver härnere plus pengar insatt på mitt konto! Tack, skönt att veta att ni tänker på mig och tack alla ni andra som uppvaktade mig på min dag! En timmes sömn var precis vad jag behövde. Middagen med familjen var jättemysig och Oma och Opa var supertrevliga! Längtar till jul då hela min familj är samlad igen, saknar våra mer eller mindre planerade middagar tillsammans på någon av instrumentvägarna. I måndags, fortfaranade lite sliten efter helgen, var jag och Karro på IKEA, igen! Köpte ljuset jag missade förra gången, plus lite mer kuddar och värt att observera inget godis! Tisdagen har jag inget minne av, med andra ord hände det säkert inte så mycket! Igår kväll vart det åter en lugn kväll med film hos norska killarna. Tiden rann iväg och jag skulle inte hinna med sista metron hem, så då följde jag med Sandra hem och sov där.

Idag på morgonen plockade vi upp Sophie och körde vidare ut till Waterloo där Sandra hade en tandläkartid. När vi ändå var i Waterloo passade vi på att stanna till vid den Scandinaviska affären, för lite mer inhandling av svenska onyttigheter och veckotidningar! Inte bra alls, jag som skulle börja ett nyttigare och sundare liv här nere! Men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge heter det väl? hehe. Vi gjorde en snabb mellanlanding oss Sandra och Sophie innan vi tog metron till Wolouwe Shopping, där hämtade vi Sandras ipod, åt baugette samtidigt som vi spande på folk. Trevlig torsdags underhållning! Nu ligger jag i sängen och tänkte läsa lite i VeckoRevyn innan det är dags att hämta barnen vid bussen!

Ha en fortsatt bra torsdag!
Puss och kram

Presenterna:

  
    Familjens paket!           Snöhalsband från Aupair familjen


RSS 2.0