Tisdag 31/3

Det är jättehärligt väder idag också, så jag sitter ute och solar. Gubbarna i källaren är inte färdiga än efter 4,5 timme och det gör att jag inte hinner iväg och träffa Katarina som Hugos ägare heter och få nyckeln dit. Känns lite sådär, men det var jag ju andra sidan lite beredd på. Skönt iallafall att man kan sitta ute på baksidan och njuta av det fina vädret, sen blir det säkert också hela eftermiddagen ute med Lisa. Skönt!  Nu ska jag fixa lite mat tänkte jag. Hoppas allt är bra med er! Vi hörs ikväll som vanligt!

Puss och kram



Har precis kommit hem nu efter en trevlig kväll på Mappa, blev dock bara jag, Karro oh Mikka, killarna var hemma och sov. Förstårligt eftersom de ska med ett tidigt flyg imorgon. Ska alldeles strax sova jag med, är väldigt trött och imorgon är det franska. Sista lektionen innan lovet och sen är det 2 veckors ledigt, skönt och också väldigt bra, för då missar jag ju inte allt för mycket när jag är i Sverige. Är ju bra att hänga med oavsett om jag ska göra slutprovet eller inte. Imorgon annars kunde tydligen inte Sofia komma på gymnastiken och då vill tvångt inte Lisa heller gå, men vi får se. Annars får det nog bli mys i en park eller något, för imorgon ska det bli ännu varmare än idag. 

Natti natti

Måndag 30/3

Idag har våren kommit tillbaka till Bryssel! Tyvärr kunde jag inte njuta så mycket av den då jag vid frukost bordet, redo för franska, fick ett kraftig blodtrycksfall. Fick lägga mig på soffan för att inte svimma, men det släppte inte, så gick upp till rummet igen och la mig. Efter några timmars sömn kände jag mig bättre men det blev en väldigt lugn förmiddag för min del. När jag hämtade tjejerna vid bussen började vi packa och sortera lite bland deras leksaker. Eftermiddagen försvann väldigt snabbt sen och Lotta kom hem med maten och så lagade vi den tillsammans. Lotta sa också att hon hört att det skulle bli upp runt 20 grader i veckan, det tackar man för, och då gör det ju inte så mycket att jag missade solen idag.

Precis när sista tuggorna av maten var uppätna kom arkitekten och köksgubben för att disskutera det sista inför ombyggnaden, så det var jag som la tjejerna idag igen. Innan läggdags tittade vi på två avsnitt "Friends" och sen blev det en kort lässtund. Efteråt hade jag planerat promenad, men det slutade med en kväll på Delirium med Gripen, Karro, hennes kompisar och de finska tjejerna. Träffade också massa danskt folk som var där på klassresa, så det vart en trevligkväll. Tog sista metron hem, eller kom bara halvvägs så blev en promenad hem från Hankar Men det var så segt,  så jag sprang hela vägen hem istället. Gick överaskade lätt faktiskt och om nu våren är här kanske jag kan snöra på mig joggingskorna och ge mig ut på en runda då och då. 

Imorgon måste jag vara hemma på förmiddagen för det ska komma några och ta bort något i källaren, sen ska jag åka iväg och möta Hugos ägare, ni vet hunden som Estelle tidigare gick ut med. Jag har nu fått ta över hennes ärofyllda uppgift som innebär att ta ut Hugo två gånger i veckan. Så imorgon ska jag dit för att få nyckeln och så, känns verkligen jättebra. Friskluft, motion och extra pengar, kan det bli bättre? Imorgon kväll här sista kvällen för "Karros killar" så då blir det nog en sväng till Mappa eller något liknande. Nu ska jag sova!

Puss och godnatt     

Söndag 29/3

Söndagkväll och helgen är snart redan över, lika fort som den kom. Idag har jag bara varit hemma. Har nästan packat ner allting nu inför flytten eller egentligen så finns det ju inte så mycket att packa ner. Kläder, underkläder, smink, hårfön m.m. använder jag ju fortfarande och de få inredningsgrejer, som ljus och kort, packar jag lätt ner på nån timme, och jag har hela veckan på mig. Så jag känner att jag är så färdig som jag kan bli just nu. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, funderar på om jag kanske ska ut och gå en sväng nu när det faktiskt är lite blå himmel och inget regn. Det känns inte bra att ha varit inne hela dagen, så känner att jag vill ut lite. Imorgon är det franska igen, undra om jag hade någon läxa, borde nog kolla upp det.

Sen har jag kommit på en sak, jag har slutprov på Niveau 2 veckan efter audition till Bjärnum. Känns ju inte helt hundra måste jag säga, så jag funderar på att inte göra det. Mina "klasskamrater" säger att läraren är väldigt hård med prov, man måste kunna varje litet ord på varje sida och det lär ju knappast jag varken ha tid eller motivation att plugga till om jag ska söka Bjärnum helgen innan. Känner mig redan lite stressad att inte hinna eller kunna fokusera helt på audition, och då känns ju franskaprovet ännu mer avlägset. Bjärnum är ju ändå ev. en kommande sysselsättning det kommande året, franskan finns ju lika mycket kvar i huvudet även om jag inte gör provet. Visst kanske jag inte får ett papper att jag har klarat kursen, inte ens är säkert att jag gör, men det tror jag att jag överlever. Eller har jag fel? Nej nu måste jag komma ut lite!

Puss och kram

Lördag 28/3

Jag har haft en supermysig kväll med Amanda och Lisa, åh jag tycker så mycket om dem. När jag kom hem efter en kort guidningstur och ett snabbt hejdå till Stellan (kunde inte hålla tårarna borta, jag vet jag är blödig, men jag hatar allt vad avsked heter) gjorde jag taco. Bara det gjorde kvällen lyckad. haha! Under maten berättade Amanda en historia från hennes ridläger om någon tjej hade blivit hängd och det var otur att gå på den platsen, påhittad av ledarna såklart. Vi pratade lite mer om det, men sen blev Lisa rädd att någon skulle komma och göra så med henne. Jag fick lova lova lova att det inte skulle kunna komma in någon och göra så mot henne och för att hon skulle bli lite gladare och tänka på något annat gosade vi in oss under samma filt och kollade och sjöng med i Mamma Mia. Sen var det sovdags för tjejerna och jag läste några kapitel ur Eva & Adam, kröp ner en stund hos Lisa också tills hon hade somnat. Nu sover dem båda så sött därnere och jag sitter här och funderar på om jag ska byta om till fest- eller mjukiskläder. Fick ett sms från Karro nyss och de har fortfarande inte kommit från förfesten och tyckte jag skulle komma in sen. Ja vad är klockan? 23.20. Hmm? Lotta och Luc skulle ju inte bli allt för sena, så kanske ändå ska kolla lite i garderoben om jag hittar något, det går ju ändå nattbuss in till stan härifrån. Vad har ni för er i kväll?

Puss och kram  

Fredag 27/3

Jag är dyblöt, eller jag var det förrut innan jag tog på mig torr pyjamas och kröp ner i sängen. Det vräker verkligen ner här, tur att nattbussen stannar så pass nära mig ändå. Ikväll började vi på La Barchetta, eller precis innan åkte jag och Karro hem till Stellan och sjöng och lämnade över en liten present från Body Shop. Till restaurangen sen kom Mikka och Sophie och så blev det en riktigt mysig middag. När det var dags för dessert spelades "Happy Birthday" samtidigt som de kom in med Stellan "pimpade" glass. Ingen vidare överaskning direkt kanske, eftersom vi varit där tidigare när någon fyllde år, men det var ju tanken som räknas och jag tror det var lite roligt för Stellan att få blåsa ut ett ljus! haha. Sen är det så så kul med Bryssel för folk klappar alltid med och gratulerar när något sånt händer, det vet jag inte direkt om jag kan säga om Sverige. Känns om vissa mest bara skulle bli sura för man förstörde deras matro, men nog om det!

Efteråt åkte vi, alla utom Sophie in till Schuman där Karros kompisar befann sig. Blev en kort visit där, för efter att jag och Karro tömt blåsan åkte vi in till De Brouckère och började barrundan på Celtica med billig öl. Sen försvann Stellan hemåt och vi drog oss till Nua för kareoke. Men inte var det någon kareoke där inte. Tydligen så har de bara kareoke torsdagar och söndagar nu, astrist! Han kände iallafall igen mig som en av de "Scandinaviska tjejerna" och ville absolut att vi skulle dit på söndag och sjunga. Haha.. jag tror allt de har saknat våra ljuva stämmor till Abba och Gyllene tider. Mellanlandade en sväng på Mc Donalds för killarna var hungriga och sen var tanken att gå vidare men då hade även tröttheten kommit ikapp dem. Det är inte alltid lätt att byta småstan mot storstan, och man måste verkligen vänja sig vid senare utgång och kvällar. Får se hur det går för dem imorgon, då är det en riktig festkväll à la Bryssel som är planerad. Jag ska dock vara barnvakt så blir ingen fest för min del, kanske kanske åker jag iväg om Lotta och Luc inte kommer hem allt för sent. Festen slutar ju ändå inte fören kl 5-6!

Innan barnpassningen imorgon ska Karro, Gripen och jag guida killarna runt bland Bryssels sevärdheter, blir ju spännande eftersom jag själv inte har sett så många. Sen ska jag åka hem till Stellan och säga hej då! Usch usch usch.. jag vill inte att hon ska åka! Kommer bli riktigt jobbigt, men ändå väldigt glad att vi hinner träffas imorgon och slapp ta det ikväll. Nu ska jag sova klockan är ju snart halv 4 och imorgon tänkte jag komma upp för att ta morgonpromenaden som inte blev av imorse. Jag vet, jag är hopplös! Vad ska jag göra med mig själv? 

Natti natti

GRATTIS VÄNNEN! Hoppas du hade en riktigt mysigt kväll, din 7670:e för att vara exakt!

 

Torsdag 26/3

Idag har varit en mysig dag rätt igenom, förutom när jag skulle steka pannkakor med belgisk mjöl - prova aldrig det! Imorse tog jag det lugnt, snoozade mobilen några gånger innan jag gjorde mig iordning för att åka in till Stockel och möta upp Stellan för lunch. Innan vi åt gick vi till en supermysig leksaksaffär för att leta avskedspresenter till hennes barn, det var svårt men Stellan lyckades riktigt bra tycker jag. Sen blev det mat på tea room med rim, kortskrivning och prat! Så mys, vill inte att det ska vara sista gången men vi har ju fortfarande sista måltiden kvar imorgon, då Stellan fyller år och ska firas. Men klockan är ju faktiskt över 12 så ett stort grattis till dig redan nu vännen! När vi var färdigätna drog jag mig hemåt och hann svara på lite mail innan klockan var hämta tjejerna vid bussen. När vi kom hem, föreslog Lotta (som var hemma och var sjuk) att vi skulle grädda pannkakor, vilket vi inte skulle ha gjort. Jag kommer nog aldrig grädda en pannkaka till i hela mitt liv! Men det smakade ju gott iallafall! När den pärsen var avklarad, satte jag mig hos Lisa och hjälpte henne att sortera och vässa massa pennor, en rätt avkopplande sysselsättning faktiskt. Sen var det nästan dags att börja med maten - fisksoppa! 

Blev ingen kyrka idag, utan jag och Karro tog en sväng förbi Stellan. Eller först kom jag och sen Karro, eftersom hon missade bussen stackaren. Så när den lite senare bussen kom, med Karro i, hoppade vi på den in till Stockel och hyrde film. Ja är det inte bio så är det film hemma. Tog den sista bussen hem, men vågade inte chansa på metron idag så jag hoppade av vid Karro och gick där ifrån. Det var skönt, en kvällspromenad är ju aldrig fel. Imorgon blir det en morgonpromenad också hade jag tänkt, oavsett väder och vind men det vore ju väldigt bra om det inte regnade. Sen får vi se lite hur dagen blir, Lotta ska vara hemma från jobbet imorgon också men jag tror jag jobbar som vanligt kanske inte lika sent dock. Vore väldigt bra eftersom jag ska ut på middag med tjejerna och efteråt ska vi guida Karros killkompisar bland Bryssels barer. Skönt att gå runt med lite killar och man kan ju alltid hoppas att alla blickar och kommentarer minskar. Nu är jag svintrött och ska sova, måste verkligen komma ut på en promenad imorgon.

Sweet dreams!   


Onsdag 25/3

Dagen idag har varit grå, och då menar jag rent vädermässigt! Usch, fy och blä för allt regn, det är astrist och gör mig bara ännu mer förkyld än vanligt och så här ska det tydligen hålla på enda fram till påsk. Jag som hade hoppas på sol, värme och nya fräknar på näsan men icke! Annars har dagen varit allt annat än grå, franskan imorse gick super även om jag var riktigt trött där ett tag. Hemma igen gick skype-dejten med Antonia alldeles för fort, det fanns så mycket att prata om och så mycket för lite tid. Men hon hann chocka mig flera gånger med både roliga och mindre roliga nyheter. Det händer ändå lite i lillstan medan man är borta. Nu är det också klart att Antonia lämnar Sverige för Indien i höst, är så himla glad för hennes skull men detta gör att vi endast hinner träffas 2-3 veckor när jag kommit hem innan hon åker iväg. Kommer bli riktigt tungt, men de senaste åren har vi ju faktiskt varit ifrån varandra mer än tillsammans och vi vet att vår vänskap alltid är lika stark även på distans! Visst är det underbart med vänner som man kan vara ifrån och oavsett hur mycket man pratat under den tiden, alltid är lika nära när man ses igen. Som man aldrig varit ifrån varandra! Jag vet att dessa vänner finns när jag flyttar hem och jag vet också att många ytliga vänskaper inte längre kommer existera, men det är väl smällar man får ta när man väljer att se sig om lite! Resten av dagen nu då..

När mina små tjejer var lämnade på gymnastiken tog jag bussen till Woluwe, där jag mötte upp Amanda och Lotta, som behövde åka tillbaka till jobbet nästan direkt. Så jag och Amanda gick runt och spanade i butikerna. Åh det finns så mycket fint nu.. jag vill ha ha ha!! Provade lite grejer, men sparar ju pengarna till Sverige och London, men skulle det bli något över vet jag ju nu iallafall vart jag ska gå. Amanda hittade en jättefin skjorta, som hon köpte i sista stund för sen var det verkligen kuta till bussen som gällde. Vi hann, och vi hade kunnat gå i snigelfart för bussen var 10 minuter sen, vilket gjorde att vi blev lite sena att hämta tjejerna på gymnastiken men det var inte allt för sura miner. Eftermiddagen försvann rätt snabbt och ikväll nu har jag som sagt varit med hela familjen plus Gunilla, Sofia och Eline på deras "stamrestaurang" och firat Lotta. Det var verkligen jättetrevligt och maten var kanon, jag åt pizza! Smakade också på bläckfisk och åt riktig crème brûlée för första gången, supergott båda två! Men oj så mätt jag vart! Nu ska det blir riktigt skönt att sova, imorgon ska jag åka in tidigt till stan och leta födelsedagspresent till Estelle (men det vet du inte om Stellan, eller hur!?) och så ska jag också försöka fixa våra muggar som det pratats så mycket om. Sen blir det lunch med Estelle och ev Karro, beroende på hur hon jobbar, men mysigt lär det bli iallafall vilket som! 

Puss och godnatt 


Tisdag 24/4

Sa för ett tag sen godnatt till vänner på msn och hade tänkt sova, men så fastnade jag i ihop packningen av rummet. Kanske inte så roligt att packa ner allt i lådor men oj vad nyttig det kan vara. Har hittat massa grejer som bara låg och drälde och saker som jag verkligen letat efter. Har också börjar sortera mina kläder och det blir rätt mycket ändå som åker med hem till Sverige för att stanna (vinterjackor, tjocka tröjor och kläder som jag inte använder). Har känslan av att jag inte kommer få plats med så mycket annat, så det får en ordentlig shoppingrunda för mig när jag kommer hem. Men inget mig emot, kanske lite ekonomisk men va fan, får ju lön precis innan jag åker hem nästan och det är ju inte många dagar i april som jag är i Bryssel, så då måste den ju spenderas hemma och i London istället helt enkelt!

Franskalektion imorgon, sen hem för en skype-dejt men Antonia för att sen hämta tjejerna vid bussen. Bara småtjejerna imorgon, Lotta hämtar Amanda i skolan och sen skulle luncha ihop. När jag har följt Lisa och Sofia till gymnastiken ska jag åka till Woluweshopping och möta upp Amanda och så går vi runt lite där innan det är dags att hämta tjejerna. På kvällen har Lotta bjudit med mig ut på middag med tjejerna och Gunilla och hennes barn. Lotta fyller nämligen år imorgon, så det är det som ska firas lite! Nej nu har klockan runnit iväg alldels för fort igen, tid att sova.

Natti natti!

Måndag 23/3

Nu har jag äntligen fått krypa ner i sängen, och det har varit efterlängtat hela dagen. Jag sov inget vidare inatt, tror jag räknade ihop det till tre timmar eller nått, sen var jag ju tvungen att gå upp till skolan. Lite segt ja, men vi var bara sex elever där idag så det var en kul och avslappnad stämning och idag fick även jag massa très bien och andra lovord. Wiiho, skam den som ger sig! haha. Efter lektionen mötte jag upp Lotta på henne jobb och så visade hon mig vårt kommande hem de närmsta månaderna medan deras hus renoveras. Ja vad ska man säga, det är väldigt speciellt och tyvärr ingen trädgård. Men jag tror vi överlever och sen har vi ju gångavstånd till stora Cinquantenaire parken , metron och kyrkan. Så läget är ju perfekt! Efter rundvandring åkte jag hem, det har varit så tråkigt väder här idag. Tar tillbaka det jag sa om att våren kommit för att stanna, för idag har det spöregnat, haglat och blåst vilket gjort det svinkallt. Uhh, har frysit hela dagen idag.

Nu fryser jag om ännu inte mer eftersom jag fick sitta och vänta i 45 min på metron. Tog bussen hem från Stellan, jag och Karro var där för en sista myskväll, sen hoppade jag av för att ta metron sista biten hem. Men som sagt ingen kom och tidtavlan levde sitt eget liv och metroplupparna hoppade fram och tillbaka på tidlinjen. Skickade iväg ett rop på hjälp till Karro och precis då kom en metro men bara halvvägs. Tog den iallafall och hoppade av på Hankar, lättast promenadväg hem. Fick då Karros svar och det skulle komma en sista till mig, så väntade. Hade precis gett upp och var på väg mot rulltrappan och ut i regnet när metron äntligen kom! Vilken lycka, annars hade det varit en isklump som legat här och försökt tinat upp.

Imorgon ska jag ta mig en sovmorgon, tror jag kan behöva det efter nattens dåliga sömn och sen ska jag börja plocka på mitt rum. Måste packa ner allt i lådor, bestämma vad jag vill ha med mig i flytten och vad som kan stanna. Sen måste jag också börja kolla på vilka kläder som ska med hem till påsk för att bytas ut mot lite mer våriga. Så jag har nog att göra tills det är dags att hämta tjejerna. Imorgon har Lisa med sig Ninni, så det blir nog en lugn eftermiddag för min del, Mandis är på sin spanskadans. 

Det var allt för idag, nu ska jag sova.
Puss och godnatt!  

Söndag 22/3

Jag känner mig tom! Tom, kall och ledsen, en känsla som fyller mig med obehag. Just nu skulle jag bara vilja komma hem till mamma och pappa, krypa upp i deras famn och vara liten igen.

Fredags kvällen började inget vidare, Karro fick en glasflaska sulad i ryggen bara för att hon avböjde att bli tagen på en toalett, vi kallades horor och jag vet inte allt. Ledsna och arga satte vi oss på Mc Donalds och gick sen vidare till Mappa. Dit kom sen också Tone, Alida och Sandro. Vi begav oss till Le you och dansade loss till 80-tals låtar. Sen tog det roliga slut igen, jag tappade allt. Tack Karro och Estelle för att ni fanns vid min sida! Usch, jag har aldrig blivit så dålig på fyllan tidigare och dagen efter. Jag minns inte så mycket och ju mer jag tänker på det tror jag det kan ha varit droger inblandade. För jag känner mig själv och vet vad jag tål, och fredagen var inte alls överdriven. Något som också talar för att jag fick i mig något mer än alkohol, var att Sandro blev precis likadan ungefär samtidigt och det slog till jätteplötsligt på oss båda. Sen minns jag också nu i efter hand att det var en kille som kom fram och försökte/lyckades trycka ner fingrarna i min hals, vilket verkligen skrämmer mig.
 

Nu mår jag okej, men känner mig ändå väldigt trött och nerstämd. Har därför mest legat på rummet hela dagen idag. Jag åkte iväg till kyrkan för att sjunga (ungdomskören har kommit igång) men den var helstängd, så blev en promenad i Cinquantenaire parken istället. Nu sitter jag på rummet igen med en kopp te och godis, godiset smakar inte lika gott som det brukar så det står mest bara där. Har inte haft någon större matlust överhuvudtaget i helgen. Imorgon är det måndag och ny vecka igen, känns faktiskt väldigt skönt!
 
Nu ska jag svara på lite mail jag fått från er hemifrån! Jag saknar er verkligen! Hoppas ni haft en bra helg iallafall!

Puss och kram


Fredag 20/3

hej alla carros vänner o familj! :)
det är den andra karro som skriver! carro är i full gång o sminka sig o sätta på sig partymunderingen.. det kan ju ta sin tid! hehe :P
ikväll ska vi förmodligen till leyou på 80-tals disco! vilket blir nice!:) innan dess ska vi möta upp de andra.. typ tone, alida, sandro, niklas m. flera i shuman på samma pub som vi va på igår kväll där vi ska förfesta lite! 
men nu tänkte vi korka upp vår vinflaska som vi sparat sen förra helgen.. så vi kommer in i lite partymood!:) 
så ha det bra alla som läser detta och hoppas ni får en rolig kväll för det kommer vi ha!:) 
puss hej  

Torsdag 19/3

Det är vår i Bryssel! Har inte riktigt vågat hoppas tidigare men nu känns det verkligen som den kommit för att stanna, underbart! I och med det vill man ju inte direkt sitta inne och uggla, så idag har jag varit på picknick med Tone, Alida och Karro med småtjejer i stora Cinquantenaire parken. Riktigt mys och jag fick även leka av mig lite i lekparken med Stella (inte att förväxla med Stellan, utan Karros minsta au-pair barn). Det blir ju inte så mycket klätterställning och ruschkana för min del med mina tjejer, så man får ju passa på. Innan vi åkte hem tog vi en tur till Scandinaviska shoppen och jag köpte lite lösgodis, något som jag saknar så sjuk mycket! Belgisk choklad i all ära, men svenskt godis är ändå det bästa! Jag följde med Alida hem en sväng och degade på hennes soffa och åt upp godiset innan det var dags att gå till bussen.

Eftermiddagen med tjejerna har varit kanon! Efter mellanmålet tränade jag och Lisa på gångertabellerna, hon hade aldrig gjort högre än 5:ans förut, 10:ans är för enkel för att räkna, men utan problem fixade hon 6, 7, 8, och 9:ans också. Sen var det min tur att bli förhörd och det gick väldigt bra fram tills det att Lisa bestämde att vi skulle leka skola och jag var en elev som inte kunde nånting. Då var det inte många siffror rätt inte men sen fick jag vara en duktig elev igen och då kom svaren tillbaka. Jag hade också prov i stavning, och som en duktig elev att jag alla rätt. Men hur stavar man egentligen till Chihuahua, är det rätt så? Jag och Lisa tyckte iallafall det var alldeles för krångligt så vi kom på en egen stavning. Från och med nu ska vi alltid skriva Chiwawa. Amanda kom ner från skolarbetet mitt i leken och ville gå ut och gunga, så då blev det rast i skolan och vi gick ut i trädgården. När vi kom in igen hann vi inte så mycket, för jag behövde duka inför middagen. 

Det var ju lättare sagt än gjort. Förrätt, varmrätt  och efterrätts bestick, vinglas, vattenglass, tallrikar och servetter. Visst det låter väl inte speciellt svårt, men när man vet att en av gästerna är expert på precis sånt blir det lite knepigare. Vilken sida var det nu igen vattenglasset skulle stå? Och var ska egentligen spaghettiskeden ligga? Jag tror jag fick till det tillslut iallafall i sammarbete med Luc och lite rådfrågning av Lotta. Kvällen var riktigt trevlig, började med lite champange och aperitif, sen åt vi lite olika antipasto som förrätt och sen äkta italiensk pastapesto. Så en helitaliensk middag alltså, supergott verkligen! Efter det tackade jag för mig och åkte in till en bar i Schuman dit folket hade tagit sig efter au-pairträffen. Just när jag kom hade de fått syn på heliumballonger i taket, så det satt vi och roade oss med ett tag men självklart blev det massa vanligt prat också. När vi skulle gå sen blev det ett sista hejdå till Freja som flyttar hem till Sverige imorgon. Hoppas hon får det bra!

Nu kan jag seriöst inte hålla ögon öppna längre. Imorgon börjar jag tidigt som vanligt, men vill inte sova bort tiden innan så jag ska försöka komma upp i tid. Jag måste verkligen tvätta imorgon iallafall, tråkigt!

Puss och godnatt
 

Onsdag 18/3

Franska imorse igen då, funderade ett tag på att skippa den och gå hem till Alida och mysa istället. Men så fick jag lite dålig samvete när jag tänkte på att jag missade lektionen i måndags och förmodligen kommer missa 2-3 lektioner när jag är hemma över påsk. Så då var jag duktig och gick dit! Men just nu är det verkligen inte kul, det känns som jag har blivit Madame Hoeff hackkyckling. Vad jag än säger, hur jag än säger det så ska hon alltid rätta och jag måste säga det flera gånger innan hon är nöjd. Visst jag kan ta att jag säger fel, men när andra säger precis som jag eller ännu värre och då får c'est bon och très bien som svar känns det inte rättvist nånstans. Vad gör jag för fel?! Jag vill verkligen lära mig och bli bättre på franska, men sen jag bytte klass och lärare har motivationen sjunkigt enormt för varje lektion och jag känner mig bara sämre och sämre. 

Vet inte om det var franskan, eller bara allmän trötthet men jag har iallafall varit helt disträ och vimsig idag. Kallat tjejerna varandras namn, spillt ut en kanna vatten på mattan, inte fått ut nyckeln från låset och sen trott att det gått sönder. Vilket visar sig helt fel, eller helt normalt eftersom vi alltid sätter in och tar ut nyckeln vågrätt och inte lodrätt som jag fick för mig. Inte undra på att nyckeln inte gick ur. Men jag hade några ljusa stunder ändå också. När småtjejerna var på gymnastiken, hjälpte jag Amanda med hennes läxa, göra en egen framsida till en bok, och det blev riktigt bra! När jag hade hämtat tjejerna vid gymnastiken vart det inte lika lugnt längre, de två tillsammans är lika med ljudnivå. Idag blev jag lite irriterad på dem, deras småtjafs är så onödiga och idag fick de verkligen höra det! Vi får se hur det blir nästa onsdag, för sen lekte de iallafall hur bra som helst. 

Ikväll har jag och Stellan varit hemma oss Karro som var barnvakt! Vi tittade på Thirteen och gottade oss med ost, kex och vindruvor. Imorgon efter au-pair träffen ska vi ut en runda, vi måste ju ta vara på tiden som är kvar innan Stellan flyttar hem. Usch, den går alldeles för fort!! Vill inte tänka på det, så tillbaka till morgondagen igen, eller snarare kvällen för då kommer nämligen en gammal god vän till familjen hit på middag, och det är ingen mindre än Carl-Jan Granqvist. Han är tydligen härnere nu och spelar in ett program för Tv4, så då ville han gärna titta förbi. Vet ännu inte om jag ska vara med på middagen eller bara fördrinken och lite aperetif för jag har ju som sagt au-pairträff imorgon och eftersom jag vet att rätt många kommer imorgon vore det ju kul. Men vi får se vad jag känner för imorgon helt enkelt. 

I vilket fall som heslt har det nu iallafall blivit sovdags! Tänkte komma upp i tid imorgon så jag hinner ta en promenad och duscha innan Kristina, familjens snälla städerska, börjar med badrummet. Vad resten av förmiddagen bjuder på är inte helt spikad än så natti natti!

Puss och kram 

Tisdag 17/3

Det blir inte långa rader från mig ikväll, är astrött och ska snart sova. Men det har varit en riktigt mysigkväll på mappa där jag delade två flaskor vin med Karro och Estelle. Vi fick sällskap av Sandro sen också, vilket var trevligt. Sen dök även Alida, Tone, Sandra och Freja upp så vi småpratade även lite med dem. Tror vi ska ta en sväng ut på torsdag allihop efter au-pairträffen också, blir riktigt kul! Sen börjar allt mer folk droppa av känns det som, Estelle är närmast. Så jävla tråkigt verkligen, men de sista två veckorna ska vi verkligen ta vara på! Till helgen är det fullt ös medvetslös som gäller hahah!

Annars har jag även idag varit hemma med Lisa. Det har varit en lång turbelent dag, men även en hel del mysig stunder men det är nog rätt skönt för oss båda att hon är piggare nu och ska till skolan imorgon. Sen har jag ju min franska också.

Puss och godnatt

Måndag 16/3

Jag var alldeles för trött för att uppdatera när jag kom hem igår som jag lovat. Att leka i bassängen tog allt på krafterna och efter badet blev det också bio, så det vart en rätt lång dag men en mysig avslutning på en helhelg med tjejerna. Filmen vi såg var Watchman, vet inte riktigt vad jag ska säga om den, men den var inte riktigt som nån av oss tänkt. Jag hade förväntat mig typiska superhjälteslagsmål med volter, sparkar och slag men den här helt annorlunda, riktigt brutal. Blodet sprutade, ben knäcktes och sågades av, skin bets av eller frätes, huvuden klövs, ja det var så att vi höll för ögonen ett antal gånger. Och då är jag ändå väldigt tålig när det gäller blod, skräckfilmer och sånt! Sen var historian inte den enklaste att hänga med i, i och med massa krångliga ord, så jag får nog ta och se den med svensk undertext nångång så kanske pusselbitarna faller på plats lite mer.

Idag har jag varit hemma hela dagen med Lisa, hon har feber och något mer som gör att hon måste äta pencilin, stackaren. Så idag har vi bara tagit det väldigt lugnt, spelat lite olika spel, tittat på film (Lilla sjöjungfrun II och Sailormoon) och myst med varmchoklad. Jag var iväg en sväng till affären också och handlade lite ingredienser till kvällen tonfiskpasta. Sen ringde Amanda och sa att hon hade slutat och skulle ta den tidiga bussen hem, så då kom hon hem lite tidigare än vanligt! Inget energifullt hände då heller utan hon satte sig med sin läxa och Lisa fortsatte kolla på film.

Nu ikväll har jag bara varit hemma, väldigt skönt faktiskt för jag kände mig rätt seg och trött. Skypade med en lika trött Antonia och det samtalet alltså.. flum flum flum! Saknar dig goding! Jag pratade också en lång stund med pappa och sen ringde även mamma för att kolla läget nån timme senare när hon kommit hem från jobbet. Skönt att höra att ni längtar efter mig och tänker på mig i "farliga" Bryssel. Jag vet att fredagens händelse låter väldigt hemsk och det är klart det var obehagligt men nu vet jag att jag har mod att slå tillbaka och försvar mig. Har alltid gått och tänkt på hur jag skulle reagera om jag blev påhoppat - skulle jag kunna skrika, skulle jag kunna fajtas eller skulle jag bara stå helt stum och ta emot. Nu har jag svaret och det känns skönt, men kanske ska man ändå köpa en pepparspray eller något annat försvarsaktigt.

Nu funderar jag på om det är dags att sova, vilket jag vet att det egentligen är men vilket jag tyvärr också vet inte kommer inträffa än på nån timme eller två. Börjar bli lite jobbigt med dessa sena nätter! Godnatt iallafall och sov så gott!

Puss och kram   

Söndag 15/3

Det blev ingen utgång för oss igår. När jag och Karro kom till Stellan, efter vår middag, var ingen speciellt pepp längre så vi bytte om till myskläder och kollade film istället. Föräldrarna kom hem rätt tidigt, och vi hade utan problem hunnit ut, men det kändes mer lockande med en lugn kväll hemma. Så vi fortsatte kolla på "Apornas planet" och lyckades missa bussen hem, så det blev ännu en natt hos Stellan. Nu ska jag snart iväg och träffa tjejerna igen, vi ska åka och bada på äventyrsbadet! Det var riktigt längsen jag var i väg och plaskade i våghav, strömmar och ruschkanor nu så det blir riktigt kul! Vi hörs senare!

Puss och kram

Lördag 14/3

Sitter och gör mig i ordning för kvällen. Jag ska ut och äta med Karro och sen åker vi nog till Stellan som är barnvakt ikväll och sen blir det förmodligen utgång. Igår blev det också utgång. Karro, Mikka och jag började kvällen hemma oss Stellan, med den vanliga klädnojan och vin. Klädproblemet blir bara värre och värre för varje gång, jag förstår det inte. När vi kände oss nöjda sen iallafall åkte vi in till stan och Le you, tyvärr var det bara massa smått och inget vidare drag där, så vi stannade inte så länge. Utanför stötte vi ihop med Andreas och Even, och dem fick vi med oss till Nua, där träffade vi fler svenskar och norskar och dansade loss. Vi avslutade kvällen hyffsat tidigt runt 4 och gick till Mc Donalds för fyllekäk, där vi stötte ihop med resten av au-pair gänget., en riktigtkul kväll blev det.

Mindre kul var vägen därifrån, fyfan alltså! Det kommer en ström med killar som börjar säga äckliga kommentarer och ta på oss. Vi säger åt dem att sluta och vanligtvis brukar det fungera men inte denna gången! Det blev bara mer och mer, så vi började använda slag och sparkar mot killarna för att komma därifrån. Jag fick in en riktigt fullträff i en killes skrev, gissa om det kändes skönt!! Tyvärr slutade inte där, utan helt plötsligt tar en kille, som bara dyker upp från ingenstans, tag i mig bakifrån och trycker upp mig mot en vägg. Jag hinner inte reagera och inte bli rädd, utan känner bara hur ilskan växer. Karro som är lika förbannad som jag drar tag i killes jacka och undrar va fan han håller på med. Han släpper mig och försöker istället ta våra väskor, men Karro håller hårt i dem och tillslut lyckas vi komma iväg och hoppar in i första bästa taxin. AHHH jag är så jävla trött på alla killar härnere som tror sig ha rätten att säga och göra precis vad de vill med mig bara för att jag råkar ha blåögon eller vad fan det nu är som är så lockande. Jag vill kunna gå ute med mina tjejkompisar utan att jämt höra kommentarer om vårt utseende och höra busvisslingar efter oss. Visst i början var det lite smickrande och man bara skrattade åt det, men nu har det gått för långt! Jag tycker synd om det killar som fäller kommentarer ikväll, vi kommer inte vara nådiga.

Så, skönt att få avreagera sig lite men nu måste jag fortsätta göra mig iordning. Ha en underbar kväll! 

Puss och kram
 
 


Torsdag 12/3

Godmorgon! Har precis kommit ur duschen och nu sitter jag och äter en god frukost. Städerskan är här idag så därför äts den uppe på mitt rum, eller iofs så görs den ju det nästan varje dag. Känns inte lika ensamt som att sitta nere i matsalen vid det stora bordet. Men nu var det inte mina frukostvaner jag skulle skriva om. Nej, för idag fyller lillasyster Malin 17 år!! Hoppas verkligen du får en underbar dag och du vet att jag tänker på dig och önskar jag vore där och fira med dig och alla andra. 


MÅNGA GRATTISKRAMAR TILL DIG GUMMAN!

(Bassy & Malin för nått år sen)



Så har även den här dagen gått, kan inte fatta att det redan är fredag och helg imorgon igen. Vad har jag haft för mig hela veckan egentligen? Idag var jag iallafall först ute en kortpromenad med Stellan och Hugo, sen åkte vi och mötte upp Karro och åkte in till Trône där vi väntade in Mikkas lunchrast så vi kunde luncha med henne. Hon jobbar förövrigt på Svenska delegationen. Tiden rann iväg och vi skulle inte hinna med både jeansshopping och solning, så vi valde solning. Det var så skönt, vill ha riktig sol och värme NU!! 

Eftermiddagen med tjejerna innehöll inte så mycket eftersom båda hade läxor men när Lisa var färdig blev det lite kortspelande iallafall. Hon har fått dille på Stress och Dam så kanske är dags att lära henne något nytt spel nu, än är det inte tjatig men några dagar till så. Sen hann vi inte så mycket mer för Lotta kom hem och skulle ta sig själv och tjejerna till doktorn och jag började med maten. Idag gjorde jag currykyckling med äpplen och couscous. Jag åt innan familjen för att hinna iväg i tid till au-pairträffen. Vi var inte så många där, men det var mysigt ändå. Alida, Tone, Sandra och jag satt och snackade och spelade monopol. När träffen närmade sig slutet och pengar var räknade visade det sig att jag hade vunnit överlägset. Jag som aldrig vinner något! Otur i spel och otur i kärlek har alltid varit lite av min melodi. Men om nu turen i spel har vänt, kanske det gör det på kärleksfronten också? Eller nej, det heter ju att man har tur i det ena eller det andra, inte i båda samtidigt. Jaja, jag lever och mår bra och det är ju iallafall huvudsaken!

Puss och kram

Onsdag 11/3

Att komma upp till franskan imorse var inte det lättaste, förkylningen kändes piss och jag var riktigt nära på att stänga av larmet och somna om. Men eftersom jag hade tränat så duktigt på läxan, ville jag inte jag slösa bort det och hasade mig ändå upp och kom iväg. Pratade om att jag ville glänsa idag, ja glänsa vet jag inte precis men jag fick iallafall mina minuter i rampljuset. Så här var det: Jag skulle läsa en kort text högt för klassen men när jag öppnade munnen hördes bara ett väsliknade ljud, rösten var borta. Därefter skriver läraren upp på tavlan "Carolina a mal à la gorge et elle n'a plus de voix. Nous lui souhaitons un bon rètablissemant!" Vilket ungefär betyder "Carolina har ont i halsen och har ingen röst. Vi önskar henne en bra tillfriskning!" Därefter skulle mina klasskamrater en efter en titta på mig och önska mig en bon rètablissemant. Och där satt jag nästan helt osminkad med min rödsvullna näsa och icke fungerade hals och log vänligt tillbaka och formade läpparna till 20 st merci. Hade mycket hellre fått den uppmärksamheten av ett bra uttal eller en bra gjord läxa, som jag nu aldrig hade möjlighet att visa. Jag visste att jag borde stannat kvar sängen!

Skönt idag var iallafall att vi fick sluta 45 minuter tidigare och när jag kom hem hade även rösten hittat tillbaka och jag kunde genomföra min skypedejt med Antonia. Men har fått knarka te och ecalyptus för att hålla den någolunda i form. När jag hämtade tjejerna vid bussen (bara Lisa och Sofia idag) insåg vi snabbt att gymnastik kanske inte var det bästa att göra med deras förkylning, så vi hade i stället en lugn eftermiddag hemma med stillsamlek, lite tradtionellt Lisa-Sofiatjafs, pickninck ute i trädgården, kortspel samt några avsnitt Eva & Adam. När Sofia åkt hem hade jag och Lisa en mysigkväll tillsammans som avslutades med några omgångar Dam och Stress samt Suneläsning. Om det inte har framgått tidigare så var jag alltså barnvakt ikväll. Ikväll har jag också bokat tågbiljetter till London, jag och Karro åker dit sista helgen i april. Sen har jag också pratat med storasyster på skype, väldigt mys för det var riktigt längesen.

Imorgon blir det en förmiddag med Stellan. Vi ska ut och gå med hugo, shoppa jeans (kommer inte hitta några, usch så deprimerande) och sen avslutar vi nog med en solning. Sen är hem och jobb som gäller som vanligt och imorgonkväll kanske det blir en sväng till kyrkan och aupair-träffen. Men vi får se lite vad jag känner för. Nu är det iallafall läggdags.

Puss och godnatt!      


Tisdag 10/3

Det är en mycket förkyld Carolina som skriver ikväll. Men jag är inte den enda för vi går alla, utom Luc, omkring i huset och snorar, snurvlar och hostar ikapp. Jag fick ju vara ifrån förkylning ett litet tag iallafall och det tackar man för. Nu är det väl egentligen precis som det ska vara och så länge det håller sig vid just förkylning är jag nöjd. Med ursäkten "att motverka andra symptom" har jag legat i sängen och kollat film hela förmiddagen och pissvädret ute gjorde att ångesten inte blev allt för stor. 

Det var rätt tungt att gå upp för att hämta Lisa, men hon strålade som en sol och gjorde mig mycket piggare. Vi har ändå haft en rätt lugn eftermiddag med bl.a. läxa (idag var det klockan som skulle tränas), nitendo och Sune läsning. Jag berättade ju att vi hade läst alla, men så hittade vi Sunes jul och den hade vi inte läst tidigare. Så nu är det smått börjar närma sig vår läser vi om pulka-pappa, ånsebakdelen och alla andra spännnade saker som händer hos familjen Andersson i jultider. Vad som händer kan man ju egentligen redan utantill, men julkalendern skiljer sig faktiskt lite från boken. Hur som helst är Sune en klassiker och jag läser gärna om alla för tjejerna igen! Innan jag började med maten satte vi på ett avsnitt Eva & Adam, hur söt är inte den serien då. Nostalgi!

Ikväll hade vi planerat bio inne i stan. Men varken jag eller Estelle skulle hinna in till den tidiga och den sena skulle varit slut efter att metron slutat gå, vilket inte hade varit så praktiskt. Så det blev tyvärr inget av det ikväll alltså och vi funderade på om vi skulle träffas och titta på film hemma oss någon istället. Men då kom jag på att jag inte gjort franskaläxan till imorgon och då var min kvällsaktivitet spikad. När läxan var gjord ringde jag till Antonia, som visst jobbade, så vi bestämde skypedejt imorgon efter min franska. Var allt för längesen jag pratade med henne nu, mycket har hänt och mycket finns att berätta så det blir asmys. Sen ringde pappa och kollade läget, mamma kom till datorn lite senare hon också och så pratade jag med dem en timme eller två. Så det har varit en väldigt lugn kväll och nu ska jag väl snart försöka sova så jag ska orka upp imorgon. Men tänkte ta en sista koll på franskan först så kanske jag kan glänsa lite på lektionen imorgon, knappast troligt men jag kan ju iallafall låtsas att det är möjligt.

Puss och godnatt!

   

Måndag 9/3

Idag efter franskan skulle egentligen Karro och Stellan kommit hit och lunchat, men så fick båda stanna hemma med sjuka barn. Så då satte jag mig och började lägga in Barcelona bilderna! Jag längtar verkligen tillbaka när jag ser dem, det var verkligen en lyckad resa <3 Varsågoda, titta och njut!
 

Resan dit                                                                      Vårt hostel (en bild lånad från hemsidan)


La Sagrada Familia


Parc Güell



Pubcrawl (De något mer galna korten behåller vi för oss själv)



Font Màgica de Montjuïc


Camp Nou



La Rambla


Ja det tar ju sin lilla tid det här och nu orkar jag inte mer ikväll, fortsättningen får komma imorgon helt enkelt.


Söndag 8/3

Så sitter jag här igen, ihop krypen i sängen med datorn i knät. Har precis kommit hem från Food Factory där jag, Karro och Annina (finsk au-pair) varit och ätit ikväll. Riktigt trevligt har vi haft det! Det var första gången som jag på riktigt umgicks med Annina, annars har jag bara träffat och växlat några ord med henne på fyllan och villan. Men hon var en supergo tjej så det kommer absolut bli fler gånger. Dagen har spenderats i stallet och det var jättekul verkligen! Varför har jag aldrig börjat rida?! Hela stallgrejen med förberedelser, ridning och skötsel verkar ju supermys och alla hästar är så fina. Jag blev verkligen imponerad av alla fyra tjejerna (Sofia och Eline rider tillsammans med mina godingar) hur duktiga de var på att rida och ta hand om hästarna. Efteråt fick jag delta i den traditionella McDonals middagen innan vi åkte hem. Ja nu vet jag inte riktigt vad mer jag ska skriva, har ingen inspiration. Men imorgon kväll ska jag lägga barnen för arkitekten kommer på ett sista besök och stannar jag nog kvar hemma efter det. Tänkte jag skulle anstränga mig och få in lite bilder från Barcelona. Har fått Stellans bilder nu också så då blir det lite roligare eftersom vi inte helt har tagit på samma saker.

Nu säger jag godnatt, så hörs vi imorgon!
Puss och kram


Lördag 7/3

Sitter här och funderar på vad jag ska hitta på denna trevliga lördagkväll. Skulle egentligen ha träffat Alida och ev gått ut och ätit men har inte har inte fått något svar från henne än, så då får det bli andra planer. Karro är barnvakt ikväll och det skulle Estelle också varit men inte nu längre, så då är hon fri att hitta på något med. Så nu sitter vi och funderar på om vi ska åka hem till Karro och ha en mysigkväll där eller om vi ska ut och hitta på något. Estelle åker ju snart hem och då vill hon ut och ta vara på de få helgerna som är kvar. Så lite oklart ännu vad kvällen kommer innehålla som ni märker. Jag sitter också och funderar på om jag ska äta med familjen eller inte. Har inte gjort det på 3 dagar nu, eftersom jag har haft andra planer så känner mig lite taskig mot dem. Men på helgen blir det ofta sena middagar eftersom de har aktiviteter hela dagarna. Det blir ju rätt sent jag kommer iväg någonstans då tyvärr samtidigt som det är väldigt mysigt att äta med dem. Beslutsångest? Ja en aning!!
 
Dagen igår var riktigt kul! Var uppe i rätt bra tid och tog en tur till Ikea. Jag ville ha deras värmeljus med vaniljdoft och så måste ja erkänna att chokladen var väldigt lockande också. Hann precis i lagom tid hem för att hämta Lisa och vi hade en kanondag tillsammans. Nu kom familjen hem så ska gå ner ner och prata lite med dem.

Men först, ett STORT grattis till Dany som fyller 20 år idag! Vet redan att du haft en toppendag och jag hoppas du får en underbar kväll med Hanna o co. Saknar er!

Puss och kram



Hej igen!

Har ganska nyss kommit hem från Karro, det blev en myskväll där tillslut. Jag och Stellan köpte med lite godsaker och överaskade henne med vårt trevliga sällskap. Det blev också middag hemma ikväll. Gick ner och hjälpte till och vi pratade och de visade hur de nya badrumsmöblerna och köksinredningen kommer se ut. Alltså det kommer bli riktigt snyggt när det är klart, men det är en stor ombyggnad som ska göras och därför kommer vi flytta till ett annat boende under tiden fick jag veta igår. Detta blir förmodligen efter påsklovet direkt och det väntas vara klart i mitten/slutet av juni. Så det är ju kul att jag får flytta med tillbaka och se resultatet. Detta kan dock, beroende på det tillfälliga boendet, ställa till lite för er som funderat på att komma ner och hälsa på i april/maj. Ni är självklart fortfarande väldigt välkomna ner men just nu kan jag inte garantera att det finns plats att bo hemma hos mig (familjen) eftersom det inte än är klart vart vi tar vägen. Men jag lovar att hålla er uppdaterade!

Gårkvällen nu då! Jag jobbade rätt länge igår, till halv 9 ungefär men eftersom jag och Lisa hade en kul dag kändes inte speciellt jobbigt. Men eftersom klockan var så pass mycket ändå åkte jag direkt hem till Stellan och började uppladdningen för kvällen. Som vanligt är vi tre alltid lika veliga när det gäller kläder och det provas och lånas av varandra hej vild! Mellan provningarna hann vi iallafall få i oss lite vin och när alla hittat kvällensoutfit var det lagom att ta metron in till stan. Det första och faktiskt det enda stoppet för kvällen blev Celtica, även om det först bara var tänkt som en kissepaus. Men vi blev alltså kvar och lite senare kom en killkompis till Stellan och hans två kompisar och gjorde oss sällskap. Så det vart en riktigt kul kväll, borsett från en sak. Visst är det kul att få uppmärksamhet men det är inte okej för alla äckliga killar och tro att de får ta på oss tjejer överallt så fort man går förbi eller dansar bredvid dem på dansgolvet. Nej usch det gillar vi inte med Celtica.

Nu ska jag sova för imorgon ska jag följa med Lotta och tjejerna till stallet. Tjejerna blev hur glada som helst när jag berättade det och det ska bli jättekul att se dem rida. 

Godnatt


  
  


 

Torsdag 5/3

Har precis kommit hem från en kväll hos Fia med tjejerna. Vi åt kex, ost, vindruvor och doppade gurk- och morotstavar, supermysigt. Men idag var det inte en vanlig myskväll som alla andra, utan ikväll var ett hejdå till Fia som flyttar hem till Sverige imorgon. Usch det går alldeles för snabbt, känner att jag inte riktigt hinner med och så ska Estelle hem snart också. Fia du kommer vara saknad men vi ska tänka på dig när du ligger och glassar dig på Thailands vita stränder. Du kommer få det grymt kul och som du sa ett nytt kapitel avslutas och ett nytt tar sin början.

Idag har förmiddagen annars varit väldigt soft! Har varit väldigt seg så har mest legat och läst och suttit vid datorn. Har skrivit klart Barcelonainlägget nu förresten också om ni har missat det. Jag tog mig iallafall ut en liten sväng i det fina vädret, träffade Stellan och sen gick vi och solade. Väldigt skönt var det! Hann inte med så mycket mer direkt innan det var dags för jobb. Tjejerna fick en kortlek av mig från Barcelona och därför har det blivit mycket kortspelande i veckan, mest "Finns i sjön" eftersom det är det enda Lisa kan. Så igår lärde jag henne "Vändtia" och det har blivit den nya favoriten. Vi spelade också lite Wii sommar-OS innan det var dags för matförberedelserna. Men nu ska jag sova, imorgon tänkte jag ta en tidigt morgonpromenad så jag kommer upp och hinner med lite innan det är dags att hämta Lisa flisa i skolan.

Puss och godnatt! 

Onsdag 4/3

Idag har varit en lång dag och den började med franska imorse. Första gången på ett tag nu eftersom det har varit lov och så missade jag ju i måndags eftersom barnen var lediga. Det var lite segt att komma upp men sen gick det bra och lektionen idag var riktigt kul. Hann hem en sväng innan jag hämtade tjejerna vid bussen. Idag var tjejerna riktigt snabba med att byta om till gympakläder och komma ner till maten, vilket gjorde mig väldigt glad. Jag är väldigt trött på att behöva tjata på tjejerna för att det tramsar istället för att ta på sig när det vet att det är stressigt. Men idag gick det alltså på racerfart men så kom flamset efter maten istället, suck, och mitt i allt om kom en gubbe för att kolla nånting inför ombyggnaden! Vi kom iväg till gymnastiken iallafall och hemma sen satte sig både jag och Amanda med läxor. Hon har oftast alltid väldigt mycket läxor på onsdagar, vilket är väldigt synd eftersom det är enda tiden hon och jag har själva tillsammans.

Efter att jag hämtat tjejerna gräddade vi våfflor sen tog alla tjejerna ett bad och så var det dags att börja med maten. Jag åt innan familjen idag eftersom jag hade bestämt att gå på bio med Karro och Stellan. Filmen vi såg hette "Two lovers" och den var väl ingen höjdarfilm direkt, väldigt speciell faktiskt men bio är ju alltid mys och det var kul att träffas alla vi tre igen. Sen jag kom hem har jag inte gjort så mycket, pratat lite med vänner på msn och fortsatt skriva om Barcelona. Men det krånglar så med bilderna just nu och då blir jag inte glad och tappar skrivsuget. Eller så beror det helt enkelt på att klockan snart är 02.00 och jag börjar bli lite trött. Imorgon är jag iallafall ledig hela eftermiddagen och då ska jag nog få det klart. Håll till godo så länge!
 
Puss och godnatt


25/2-1/3 Barcelona

Efter en lång väntan på bussen i Schuman kom vi till flygplatsen och när vi checkat in och så, stoppade vi oss lite mat innan det var dags att borda. Framme i Barcelona, hittade vi efter lite rådfrågan vägen till tåget och sen gick det väldigt smidigt att ta sig till vårt hostel. Personalen var as sköna och gav bra tips på saker som borde göras resp. inte göras, sen gick vi upp till rummet och sov. Nån timme senare väcks vi av våra rumskompisar som kommer in, pratar och tänder och släcker ljuset om vartannat. Irriterande? Ja som fan, men det är livet på hostel!

På morgon ringde klockan rätt tidigt, eftersom det bara fanns en tjejdusch per våning ville vi vara säkra på att få använda den innan frukost. Det var inga problem alls och de följande dagarna ringde klockan betydligt senare och vi var ändå i tid till frukosten. Frukosten på hostelet bestod av ljust rostbröd, sylt, nötkräm, chokladflingor el. cornflakes med mjölk och i drickväg var juice, mjölk och te. Dagen spenderade vi genom att besöka två av Barcelonas största sevärdheter - La Sagrada Familia och Park Güell. Shit vilken mäktig byggnad Sagrad Familia är, tyvärr är den under renovering, vilket tar bort lite av intrycket men ändå. Sen var vi svinhungriga (två timmar höll den "näringsrika" frukosten oss mätta) så det fick bli tidig lunch och sen gick vi upp till Park Güell. Riktigt vacker park med utsikt över Barcelona stad, och vädret kunde inte ha varit bättre. Vi blev kvar där ett bra tag sittandes på en bänk, njutandes av solen och alla parkens detaljer. Den där Gaudi kunde verkligen sin sak. 

Tröttheten slog till och vi köpte med oss en flaska vin och åkte tillbaka till hostelet. På kvällen var vi ute och åt hel spanskt - tapas och paella och självklart drack vi sangria till. Riktigt gott! Hemma på hostelet sen igen hade vi tänkt chilla och ta det lugnt men våra rumskompisar, 2 amerikanska tjejer, övertalade oss att följa med ut på en organiserad pubcrawl. 4 barer och 1 nattklubb, fria drinkar på alla ställen! Detta var bara början på en helvild kväll, shit alltså! Amerikanarna var helsköna och under natten träffade vi också en fransk utbytesstudent i tyskland med vänner och ett galet fotbollsgäng från Danmark. Vi var väl hemma runt 6-halv 7 nån gång på morgon och då blev det nästan raka vägen i säng, fanns lite saker att reda ut först.

Fredag morgon, ja den skulle vi helst vilja hoppa över. Jag och Stellan vaknade av våra rumskompisar som försovit sig och panikpackar ihop sina grejer för att hinna med flygbussen. Ingen av oss mådde något vidare och jag är verkligen glad att jag kunde ligga kvar i sängen och inte behöva stressa iväg till buss och flyg. Vi somnade om sen iaf och vaknade några timmar senare, jag mådde redan bättre och gick ut och köpte frukost till oss. Tyvärr funkade inte sömnen lika bra för Stellan och hon blev kvar i sängen ett antal timmar till. Ute var det riktigt varmt och strålande solsken så jag tog en liten promenad på egen hand, efter att ha tittat till Stellan följde jag sen med lite folk från hostelet ner till stranden där vi satt och snackade, gottade oss i sol! Jag lämnade först eftersom Stellan låg ensam på hostelet, vilket jag vet inte var så kul. När jag kom tillbaka mådde hon bättre så vi åkte och kollade på en fontän med en fantastik ljus- och ljudshow, så himla mäktigt att se. Sen var vi svinhungriga eftersom vi inte kunnat fått i oss mer än lite baguette och ost under dagen, så pizzan smakade riktigt gott. Om jag inte minns helt fel gick vi hem till hostelet sen. Ja  jag kan inte tänka mig att vi orkade med något mer den dan.

På lördagen var vi helt på benen igen och dem tog oss ut till Camp Nou, FC Barcelonas arena. Där inne gick vi omkring och förutom planen och läktaren fick vi se omklädningsrummen, spelargången, mixadezonen, presskonferenslokalen, kommentatorsbåsen och massa annat. Det var riktigt kul att se! Fick väldigt mycket nostalgi när jag satt där och jag längtade verkligen tillbaka till fotbollen. Det har ju ändå varit en väldigt stor del av mitt liv, växte ju i stort sett upp på Lekevi i och med att pappa spelade och sen började jag själv som 5-åring fram tills fotskadan stoppade mig 12 år senare. Troligen ingen mer spel för min del, men på Camp Nou sprang massa småkillar omkring med storslagna ögon och det gick inte att ta fel på deras önskingar och drömmar för framtiden. Turen tog sin tid och när vi var klara hade hunnit bli hungriga (som vanligt), så det blev lunch på donken för att ladda batterierna för shopping. Det gick halvbra, vi fick inte riktigt upp shoppinghumöret och det blev rätt lugnt med handlandet. Jag köpte en skjorta/tunika, en kjol, en foundation, ett läppglans och det var nog allt.
 
Efter att ha vilat lite på hostel åkte vi för att se någon lysandebyggnad men problemet var att den inte lyste när vi kom dit och då var den verkligen inget speciell. Jag har ingen aning om vad det var för något och den såg mest ut som en stående dildo, så vi blev inte allt för besvikan ändå. Åkte in till La Ramblas där vi hittar ett HardRock Café och eftersom jag inte ätit där nångång tidigare var det perfekt för vår sista-kvällen-i-Bareclona middag. Seriöst, jag har aldrig ätit så god hamburgare, det var så sjuktgott och att vi hade en riktigt snygging på bordet bredvid och en läcker servitör på borden runt oss gjorde inte vistelsen sämre precis. Så där satt jag och Stellan, mätta och belåtna med var sin Strawberry Daiquiri i handen och dreglade. När drinken var uppdrucken kunde vi tyvärr inte sitta kvar och ta upp ett bord, så då gick vi tillbaka till hostelet för att byta om.

På vägen träffar vi 2 italienare som knappt pratar någon engelska, men vi fattar iallafall att de vill att vi ska följa med till en nattklubb. Vi är lite tveksamma på klubb eftersom vi helst skulle vilja komma upp hyfsat i tid och fräscha vår sista dag och så var inte klädda för det heller. Så de fick vårt nummer och så skulle de höra av sig senare. På hostelet träffar jag en dem jag var på stranden med och han bjuder med oss till en bar i närheten. Eftersom de andra inte hört av sig och vi ville ha en relativt lugnt kväll nappar vi på det, men måste fräscha till oss först. De ger mig vägbeskrivning, men när vi kommer dit är dem inte där. Prövar på nästa gata ifall jag misstolkat beskrivningen men där var de inte heller. Så vi går ut till La Rambla och går den upp och ner utan att riktigt veta vad vi ska hitta på. Massa inkastare delar ut olika flyers men inget verkar intressant, så vi fortsätter vår lilla vandring. Några killar stoppar oss och frågar om vi inte ska med och ta en drink, de visar sig att det är danskar (vad är det med oss, Barcelona och danskar?), så det gör vi. Killarna är väldigt udda och det går inte ritkigt föra en konversation med dem. Fulla som as är dem också och när vi inte vill följa med vidare sen och Stellan avbjöd en kyss tackar de för sig och går. Strax efter ringer italienarna och undrar vart vi är, vi ska precis bestämma att träffa dem när samtalet bryts. Det är ju typiskt, så det blev inget av det och vi tog yttligare några vändor på La Ramla innan vi bestämde oss för att gå hem och sova.
 
Söndag och det är dags att packa ihop och åka hem. När vi vaknar ser vi att vi fått nya rumskompisar. 2 unga killar och det är ju så typiskt,  just när vi ska åka hem. Sen amerikanerna åkt har vi haft 2 äldre tjejer från nånstans, 2 skittråkiga män och en ensamresande bög från Australien i rummet. Ingen riktigt fullträff med rumskomisar men vi hade ju kul med amerikanerna en kväll iallafall. Vi checkar ut vid 11 men lämnar kvar väskorna på hostelet eftersom flyget går först vid 21. Vi köpte med oss frukost och åt den på vägen upp till Parc de Montjuïc, där ifrån tar vi linbana upp till ett slott med utsikt över hela Barcelona. Tyvärr var det molnigt och grått så utsikten var inte lika vacker som den säkert annars skulle ha varit men det var riktigt häftigt ändå. Vad själva slottet hade används till förstod vi inte riktigt då de inte fanns någon information på engelska i museumet, men Stellan läste i vår lilla guidebok att nån krigarkung hade bott där samt att Napoleon hade haft sina trupper där en tid. Innan det var dags att åka till flygplatsen hann vi också se det gotiska området och sen tog vi en promenad längst hamnen bort till Parc Ciutadella. Den var jättefin, men den är nog vackrast och mysigast om man besöker den på sommaren då det finns vatten i dammen och blommorna slagit ut mm.
 
I parken finns också Barcelona Zoo, vi blev lite sugna på att gå in för det var väldigt längesen för båda och så hade de väldigt många djur. Men när vi kom skulle de stängda om 45 min och då kändes det inte värd att lägga pengarna på det. Så vi bestämde oss att hämta väskorna på hostelet och vara i god tid på flygplatsen för att hinna äta och ev. shoppa lite. Visst var vi i god tid, men incheckningen tog en evighet, sen fanns det inget ordentligt matställe utan bara sånna med mackor och fika, vilket vi inte var så sugna på men fick ta sen ändå. Sen sprang tiden iväg och det var egentligen tid för oss att borda men vi sprang in i en "turistshopp" på vägen och jag handlade lite presenter till Amanda och Lisa. När vi kom till gaten hade bordingen inte ens börjat och där blev vi sittandes och förseningen var ett faktum. För vår del gjorde det ingen större skillnad men stackars Fia som var så gullig och hämtade oss på flygplatsen, fick sitta och vänta ett bra tag. Mycket beroende på att väskorna var så sega ut till bandet. Jag fattar det inte riktigt. Flygplatsen är helt tom och vårt plan är det enda som har landat, så det borde väl egentligen inte ta så lång tid att få ut väskorna på rätt band?

Det var dagarna i Barcelona det! Tack Estelle för dem, jag har verkligen haft det super mysigt! Och min reslust har bara ökat, jag måste se mer av europa och världen innan jag slår mig till ro!  

(Jag får fortfaranade inte in några bilder tyvärr men gör ett nytt försök ikväll)   

Tisdag 3/3

Idag är jag så seg, har inte orkat göra något vettigt alls. Vakande imorse med smink och kläderna fortfarande på, ops, jag var nog lite trött där igår kväll. Jag vet inte men just nu känns det rätt tungt att vara tillbaka i Bryssel. När jag stod på flygplatsen i Barcelona skulle jag helst bara vilja ta flyget hem till Sverige och alla er där hemma. Jag saknar er verkligen! Men det är ju inte allt för långt kvar till påsk och förhoppningsvis kommer Antonia ner någon helg innan, så jag ska nog överleva. Det var ändå väldigt mysigt att träffa tjejerna igen och igår hade vi en mysig dag med picknick i parken, lek och wii-spelande. På kvällen skulle jag egentligen iväg och träffa mina andra tjejer (modellen större) men vi åt rätt sent här och jag var väldigt trött, så blev en kväll hemma för min del. Kollade lite på Friends med Lotta och tjejerna och sen blev det ett långt skypesamtal med mamma och pappa och därefter nånstans slockanade jag. Nu ska jag snart hämta Lisa vid bussen och sen ikväll ska jag vara barnvakt.

Puss och kram


Söndag 1/3

Har precis kommit hem och ska strax lägga mig och sova, är svintrött. Men ville bara säga att vi kommit hem tryggt och säkert utan problem, lite försenade dock. Vi har haft riktigt underbara dagar i Barcelona. Vilken stad och vilka killar, riktiga skönheter att titta på. Haha! Förutom killar har vi även hunnit med att titta på de mesta av sevärdheterna, vi har varit riktiga turister med karta och guidebok! Sen har vi självklart shoppat, festat och träffat många härliga människor från alla världens hörn! Men nu ska jag sova, imorgon är det heldagsjobb som gäller eftersom barnen har studiedag. En kompis till Lisa kommer hit och leker också och om det är fint väder kanske vi hittar på något roligt utomhus. Det har tydligen varit vår här i Bryssel när vi varit borta. Hoppas det håller i sig! Jag ska försöka hinna skriva mer om  händelserna från resan imorgon och så har det ju blivit en hel del kort tagna som måste visas. Hoppas ni haft en kanon helg ni också!

Godnatt! 

RSS 2.0