Torsdag 30/4

Godmorgon alla! Sista april idag alltså, ja denna månaden har bara försvunnit. Men jag har hunnit ha väldigt kul iallafall i det tre länderna som jag befunnit mig i. Idag fylller kungen år, det vet de flesta men idag fyller också min storasyster Johanna år. När hon var liten trodde hon att alla hade hissat flaggan för hennes skull, hon var så glad och stolt över det! Nu några år senare tror jag hon har insett den bistra sanningen, men hon kan iallafall trösta sig med att min flagga alltid kommer var mer hissad för henne än kungen. Ett stort grattis till dig gumman på 22-års dagen, jag tänker på dig och idag väldigt mycket extra!

                                                                       
                                                               GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN JOSSI
                                                        
                                                                                  SAKNAR DIG

Onsdag 29/4

Idag har varit lite av en flänga och fara dag. Till och från franskan, hämta Lisa vid gymnastiken, lämna Amanda vid dansen och sen har jag flängt lite på mina egna ben genom dans. Det är riktigt bra att ha två tomma våning, det blir ju så mycket lättare att dansa utan möbler menar jag. Annars har det inte hänt så mycket av intresse idag och vädret har inte alls varit roligt! Vart är solen? Hoppas den hittar tillbaka tills imorgon då det är traditionellt valborgsfirande med brassa och sång av svenskakören ute i Waterloo. Kommer kännas lite konstigt eftersom det flesta valborgmässoafton oftast spenderats på samma sätt, genom firande av Jossis födelsedag med släkten och sen ner till Alhagen och brasan där man möter upp kompisarna och sen drar vidare någonstans. Men det kommer säkert bli mysigt det här också!

Nu ska jag fortsätta läsa igenom monologerna och försöka komma fram till vilken jag känner mest för. Usch det är så svårt, men annars får jag väl leta fram Titania inom mig igen och köra på det. Fast det känns så simpelt på något sätt, vill ändå ha något att jobba med. Men men we'll see. Ha en härlig fortsatt kväll så hörs i imorgon!

Puss och kram 


Tisdag 28/4

Nu har det återigen blivit ett glapp i bloggskrivandet. Jag har verkligen inte varit något vidare duktig på att uppdatera sen jag kom tillbaka från Sverige, men lite anledningar har jag ju ändå haft, senast helgen i London. Vi hade en riktigt kul helg och dator och blogg var inte direkt det som lockade mest som ni säkert förstår. Men ska vi ta det från början kanske.

När jag och Karro kom till tågstationen möttes vi av något vi inte riktigt förväntat oss, incheckning, passkontroll, säkerhetskontroll och ännu en passkontroll. Vi kom igenom alla utan problem enda fram till den sista passkontrollen, om sköttes av engelskpolis. Karro hade inte med sig sitt pass (mitt råkade som tur var ligga kvar i väskan sen Sverigevistelsen) och gick igenom den första kontrollen på sitt körkort vilket var helt okej, men när vi kom till engelsmännen var det ord och inga visor "A no is a no". Så medan vårt tänkta tåg till London gick stod vi som två frågetecken och funderade på vad vi skulle göra nu. Kärringen i passkontrollen (ursäkta uttrycket) var inte direkt hjälpsam men efter en stund fick vi äntligen lite visdom om situationen, en stämpel på biljetten och vi kunde ta vilket tåg vi ville inom ett dygn. Som tur var gick det ett sista tåg till London samma kväll, så det blev snabba ryck för Karro för att hinna hem och hämta passet. Vi hann med god marginal och den en och en halv timme som vi gick miste om i London kändes inte så viktig. 

I London möttes vi upp av två kompisar till Karro plus en också besökande pojkvän som guidade hos till deras lya. Efter rundvandring, prat och uppblåsning av madrass la vi oss och sov. Vi väcktes dock några timmar senare av en liten dragen och väldigt pratglad Matilda, men efter lite nattaprat blev det åter sömn igen. På lördagen gick vi med Frida och Danne in till stan. För min skull, den enda "inte varit i London förut besökaren", tog vi vägen förbi Buckingham Palace, Green Park och Picadilly Circus innan vi kom fram till Oxford Street och all shopping. Det fanns säkert mycket snyggt i alla affärer men det vet jag inte riktigt eftersom jag och Karro lyckades spendera hela dagen på Topshop. Men det skedde med två "pauser", den första ofrivillgt när hela butiken evakuerades pga. brandlarm och den andra med god mat och dryck på en krog i närheten. När vi var färdig shoppade hade klockan hunnit bli 7-8 så vi gick till Bonds, Matildas jobb och spenderade kvällen där med öl, strongbow black currant och massa trevligt folk.

I söndags blev det guide byte och Hanna visade oss runt i staden. Första stoppet blev på Jonna och Elinas jobb, blev inget fikat utan bara ett snabbt hej innan vi gick vidare förbi Annas jobb på väg till Harrods. Den som ändå hade råd att shoppa där. Sen fortsatte vi vidare förbi Soho och Trafalgar Square mot Big Ben, men då hamnade vi mitt i London marathon. Shit va mycket folk alltså, och vägen till Big Ben var avspärrad så dit kom vi aldrig. Så kan det vara i bland och det ger mig bara en anledning att åka dit igen. En annan anledning som gör att jag vill och kommer åka dit igen är alla musikaler, Lejonkungen, Wicked, Vårlikt uppvaknade, Billy Elliot, Grease, We will rock you, Chicago, Fantomen på Operan och massa mer. Åh man vill ju se alla! Får ta minst en vecka i London vid ett tillfälle för att hinna med både musikal, shopping och sevärdheter. Men det ligger i framtiden så tillbaka till nu och söndagseftermiddagen som vi spenderade på den enorma marknaden i Camden. Även om det inte blev något shoppat för min del var det väldigt kul att bara gå omkring och kolla bland stånden och framför allt kolla på alla olika typer av människor.

Efter Camden var vi riktigt hungriga och eftersom det var så härligt väder köpte vi med oss mat och satte oss i Green Park och åt. Parken var verkligen helt smockad med folk, varje liten solplätt var fylld. När vi ätit upp bytte vi Green Park mot Hyde Park där Frida, Danne, Rebecka, Matilda och hennes jobbarkompisar satt och drack öl. Vi stannade inte så jättelänge för efter ett tag blev det rätt kyligt så det blev återigen en kväll på Bonds för våran del. Där var det massa svenskar,mest smålänningar faktiskt, och livemusik i både bra och lite mindre bra kvalité men Matilda och australienarens tolkning av The Ark var helt klart det mest underhållande. Sen hade jag och Karro tänkt att gå hem för att få lite sömn i oss men Matilda lyckades övertala oss att stanna och helt plötsligt var vi på efterfest i en lägenhet innehållandes en salig blandnig av svenskar, australienar, fransmän och jag vet inte riktigt vad. Vissa mer galna än andra men det var väldigt kul. Och mitt i allt detta visar det sig att det är min syssling Johanna som jag sitter och pratar med. Vi har bara träffats en gång, vi kan inte ha varit mer än 9-10 nånting, och så träffas vi igen på en efterfest i London. Världen är allt bra liten ibland!¨

Sömnen som vi hade tänkt få i oss gick det inget vidare med, var hemma runt 4 och när vi packat och gjort oss iordning hade klockan runnit iväg lite till, Så det var två väldigt trötta C(K)arros som gick upp när klockan ringde vid 6. På station hann vi köpa lite frukost innan vi hoppade på tåget men så fort den var uppäten slockande vi båda två och sov största delen av resan hem till Bryssel. Jag åkte till London men fick inte se den största sevärdheten och inte någon musikal men det gör inte så mycket för jag har haft en kanon helg med Karro och hennes mysiga vänner.
 
Veckans första dagar har inte varit några speciella. Idag har Sofia varit med hem och lekt med Lisa men annars har det varit som vanligt! Har inte orkat ut nånting på kvällarna heller, igår satt jag och mamma på skype hela kvällen för att fixa biljett hem till sökningen. Det tog sin lilla tid men nu är det iallafall gjort, och nu har även låtarna och monologerna kommit ut på hemsidan så nu ska jag välja det och sen köra stenhårt! Känns som jag ligger lite efter eftersom jag inte har dansat eller riktigt sjungit ordentligt på ett år men det får bli som det blir. Man kan väl inte gå dit och göra mer än sitt bästa antar jag och kommer jag inte in finns det massa andra saker att göra till hösten. Frågan är bara vad? Men va fan, det tar vi då! Nu ska jag tvätta bort sminket och krypa ner och kolla på någon film tänkte jag.

Puss och kram

Torsdag 23/4

Ledsen men jag har inte riktigt haft tid att skriva den sammanfattning jag lovade er igår. Dagen har varit fullt upp med parker. Först lunch med Mikka, Karro och hennes Stella i en park vid Trône, sen blev det glass med de två sistnämda i Cinquatinareparken och sen nån timme senare samma park igen med tjejerna för läxläsning och Suneläsning. Som ni säkert förstår har vädret varit riktigt härligt idag, iallafall så länge man satt i solen. När vi kom hem från parken var det tid för mat och efter den spelade vi Wii och läste lite mer Sune innan tjejerna somnade. Lotta och Luc var på ett möte som drog ut på tiden så därför fick jag sköta läggningen ikväll. Nu låter det som tjejerna är hur små som helst och inte klarar sig själva, vilket de absolut gör, men man måste ge dem en liten knuff på vägen så de kommer dit.

Nu ska jag ge mig själv en knuff så att jag stänger av datorn och sover istället. Imorgon blir det en tidig morgon, har inte packat nånting inför London än. När tjejerna somnat pratade jag med familjen på skype och plötsligt hade några timmar gått. Nu är jag alldeles för trött för att tänka på vad som ska med och inte, så det får vänta tills imorgon helt enkelt.

Sov gott och dröm sött!


Onsdag 22/4

Jag lever och mår bra, även fast jag har varit lite inaktiv här på bloggen. Fick tillbaka internet igår och då var jag alldeles för seg för att skriva, lika så ikväll. Tråkig jag vet, men imorgon ska jag sätta mig ner och dikta ihop en sammanfattning om helgen i Göteborg och de första dagarna tillbaka härnere. Nu ska jag sova, så jag orkar upp någolunda i tid för att ta vara på dagen. Måste börja packa också, för på fredag åker ju jag och Karro till London, ska blir så himla kul!
 
Puss och godnatt! 


Tisdag 14/4

Nu har ännu några dagar gått sen senast och det har varit fortsatt full rulle här hemma, fast bara på ett positivt sätt. I lördags var det förfest med "gamla goa gänget" hos William och Basse, så härligt att träffa dem alla igen! Vi lyckades dock tjöta bort tiden så utgång blev det inte så mycket av, utan när småtimmarna kom förflyttade vi oss istället några hus bort till Sandra och Pontus place. Dagen efter, alltså i söndags, var jag med familjen hos farmors syster i Lidköping på middag och släktumgänge, det var ju trevligt! Men dagens bästa var helt klart att umgås med Antonia, hon sov här och sen hade vi en heldag tillsammans på måndagen och tog igen det mesta vi missat. På kvällen åkte jag, Antonia och Sandra hem till Linn, som för kvällen kört iväg pojkvännen för att vi skulle kunna ha lägenheten för oss själva. Det blev äkta tjejkväll med vin, ost, kex och en jädra massa skvaller och girltalk! Tack för en supertrevlig kväll tjejer! Det är när man sitter sådär med vännerna här hemma som man får ångest över att man snart ska åka tillbaka till Bryssel igen, jag vill inte! Det är inte det att det är något fel på Bryssel, men just nu känns lilla Mariestad tusen gånger bättre.

Idag var jag uppe tidigt och gick en långpromenad med Linn och Sandra, nu är påsken slut och det nya tag som gäller! Ska verkligen ta tag i mina morgonpromenader i Bryssel, har ju en park precis bredvid huset så nu finns det inga bra ursäkter för att hoppa dem längre. I och för sig vet jag inte om promenaden idag hade så stor verkan eftersom vi i eftermiddags var nere på stan och drack kaffe och åt glass. Men va tusen, kaffe är gott och glass är gott och pratet under tiden är astrevligt så det känns som det kvittar och så ska vi ju faktiskt ut och gå imorgon igen. Imorgon ska jag också träffa Emma, var grymt längesen vi sågs så det ska bli skitkul verkligen! 

Nu tänkte jag slå mig ner i soffan hos mamma och Malin och kolla lite på tv, ska nog käka upp det sista påskgodiset också så de nya tagen kan börja ordentligt sen! 

Puss och kram   

Lördag 11/4

Glad påsk på er alla! Det var ett tag sen jag skrev nu och mycket har hänt! För det första har jag ju förflyttat mig från Bryssel till Sverige, hur underbart som helst att komma hem och träffa alla igen men innan det gck stora flyttlasset till det nya tillf'älliga huset. Det var en lång dag men det flöt förbi överaskande smidigt och efter att ha "myst" till det och nu bott några dagar där, känner vi alla att det kommer bli tre bra månader där. Sen var det dags för påsklov och det firade vi med en väldigt mysig påskfest i parken tillsammans med Sophie, Niklas och hans killar. Blev väldigt lyckat och lite finns dokumenterat och kommer att visas i polsk-tv , det ni! haha. Resterande dagar gick mest ut på att packa upp i huset och packa ner saker till Sverige, men i tisdags var vi ett gäng au-pairer hemma hos Niklas på middag. Jag hade iofs redan ätit hemma så blev bara dessert för min del, men inte fy skam det! I onsdags flög jag sen hem, pappa hämtade mig på flygplatsen och dit kom också Jossi och Johan som åkte med oss hem.
 
Så nu har jag varit hemma 3 dagar redan, tiden går så himla snabbt men har hunnit med en hel del. I torsdag var jag uppe tidigt och klippte mig sen hade mamma tagit ledigt så det blev en riktigt "mor och dotter dag" med lunch, shopping och mycket prat. Igår var vi hemma hos farmor och farfar för att traditionsenligt äta laxpuddig och nyponsoppa, super mys att träffa dem igen. Annika, Mats, Inga och Lars var också där, lika kul att träffa dem, blir ju inte så ofta annars. På kvällen åkte jag till Älgarås för att fira Jonna som fyllt 20. Jättekul att träffa gamla klass- och skolkompisar igen och även allt annat folk också såklart. Så det hade hon tajmat in bra tycker jag! Idag var jag först med mamma och Jossi på stan sen åkte familjen till farmor och farfar och åt påaklunch ch letade ägg. Nu ska jag snart träffa Antonia, blir underbart, har verkligen saknat henne så mycket. Vi går nog hem en sväng till Basse och William sen också och tar några glas vin, så får vi se om det leder till utgång eller ej. Är rätt trött , men vill ju ändå ut och träffa folk nu när jag är hemma för nästa helg blir det Göteborg för att umgås med mer Jossi och framför allt Karin, hon är vekligen saknad! 

Men nu vill mamma se lite Brysselbilder, så det är väl dumt att låta henne vänta. Får se om jag har ork och tid att hålla bloggen igång när jag är hemma, men lovar att iallafall försöka. Ha en riktigt bra påskafton nu!

Puss och kram    

Lördag 4/4

Känner mig alldeles för trött för att skriva egentligen, men det är inte säkert att jag kommer ha internet nu tills jag åker hem i och med flytten. Så av den anledningen kommer en halvbra uppdatering om dagen som varit. Sen ska jag sova för kl 10 kommer flytthjälpen hit och innan dess ska vi äta frukost och kanske fira Luc lite. Så om vi inte hörs något mer innan, så ha det jättebra och glad påsk till er jag inte ser hemma!

Idag har det varit full aktivitet i huset hela dagen - Lådor har packats och burits upp och ner, saker har slängt respektive sparas och nu är allt i stort sätt klart för morgondagen. De senaste timmarna har jag ägnat åt tjejerna, vi har lekt och spelat kort, väldigt mysigt samtidigt som vi inte var i vägen för Luc och Lotta i deras packande. Jag gjorde klart mitt sista i förmiddags, shit vad mycket bröte jag har, inte ens hälften kommer få plats när jag flyttar hem. Tur att jag ska hem en vända nu då och farmor, ta med en extra stor väska när du kommer ner! Hem till Sverige åker iallafall nu alla tjocka vinter kläder, massa jeans och även andra kläder, för annars kan jag inte ta med något tillbaka och det går ju inte för jag vill shoppa massa! Påtal om att shoppa så var jag ju en liten sväng på stan idag, tanken var inte klädaffärer och det lyckades jag ändå hålla rätt bra, gick bara in i en. Men där fanns så mycket snyggt, kunde lätt ha köpt minst 5-6 grejer så därför känner jag mig väldigt duktig som bara kom ut men en klänning.

På måndag har ju tjejerna påsklov och vi ska tillsammans med killarna Melander och deras au-pair Niklas ha en påskfest i parken. Det ska bli riktigt kul och jag tror vädret skulle bli lika härligt som igår! Resten av veckan får vi se vad som händer och på onsdagkväll flyger jag till Sverige. Så snart ses vi, längtar verkligen!

Puss och godnatt


Fredag 3/4

Vilken underbar dag det har varit idag! 23 grader varmt, sol och Lisa och jag har varit i parken hela dagen och bara myst! Vi gick hem för att hämta Amanda vid bussen och sen satte vi oss ute och målade, eller de målade och jag tittade mest mot solen. Blev en sväng till affären för min del också för att inhandla potatis till kvälles middag men hemma igen satte jag mig ute hos tjejerna igen en stund innan jag började förbereda maten. Det blev inte att jag lagade den färdig idag eftersom jag fick följa Amanda till hennes dans och sen skulle jag heller inte äta hemma. Så när jag kom hem slutade jag och gjorde mig iordning för att åka iväg till Carpe.

Väldigt skönt med en lugn fredagkväll faktiskt och den vart mycket trevlig i sällskap av Karro, Tone och Sandro. Jag gillar Carpe, så det måste vi komma igång med igen. Känner ändå att jag är på rätt väg, har ju varit där två gånger denna veckan nu. Var lite nervös för att gå dit idag, för jag kom i förmiddags på att jag nog glömde betala i onsdags. Oops, pinsamt! Men det var ju bara en te som tur var och hade det varit samma personal idag hade jag faktiskt planerat att säga till och betala men det var det inte så sket i det. Nu ska jag snart sova, imorgon ska jag bara komma ut på en promenad eller kanske till och med en joggingtur, fast det är ju dum att hoppas på för mycket kanske. Men en promenad iallafall som sagt och sen blir det tvätta och packa ihop det sista i rummet inför flytten som sker på söndag. Måste en sväng till stan också för Luc fyller år på söndag, vad jag nu ska hitta på till honom. Men sova var det! 

Puss och godnatt    

Torsdag 2/4

Började dagen med EU-parlmanentet men det kunde ha slutat illa, för jag hade lyckats stänga av snoozen på min mobil men som tur var vaknade jag till när Luc åkte iväg till jobbet. Shit va stort det är, och det har både jag och Karro missat och ändå har vi åkt förbi det massa gånger med bussen till franskan. Men man kan väl inte ha koll på allt, finns ju stora byggnader och kostymnissar över alt i Bryssel! Det var lite krångligt att komma in, våra passerbrickor hade kommit på villovägar och vi fick stå och vänta ett bra tag men då passade Sander på att berätta om lite allmän fakta parlamentet. Tänk vad lite koll man har på EU och deras politik egentligen och i juni är det tydligen val som alla egentligen borde rösta i men väldigt få gör det. Kanske ska jag göra det, bara för att, är ju första gången jag får rösta om nånting och jag tror Lotta sa att man kunde göra det i Svenskakyrkan. När vi kom in fortsatte han berätta och visa oss runt, vi fick lyssna på när parlamentet hade "möte", satt där med hörlurar och fick det tolkad till svenska. Riktigt vad de besämde om vet jag faktiskt inte, men snabbt gick det "ja röster? nej röster? nerlagda? - avisat!" Sen gick vi mest bara omkring i byggnaden och tittade. Det var väldigt kul att varit där, och nu ska Lotta boka in mig på en guidning på kommusionen också så jag kommer vara expert på allt vad EU innebär, eller kanske inte ändå.

Kvällen skulle ju bli en kul kareokekväll, men jag var astrött, Karro och Sandro med så vi kom aldrig riktigt igång. Först var jag och Karro och tog en glass, det var riktigt varm igår kväll. Sen mötte vi upp Sandro och gick till Nua, beställde varsin öl och satte oss ute. Men Nuas Kriek var inte alls god, den smakade blaskig öl med en liten touch av körsbär så då blev jag ju inte mer pepp precis. Vi satt där ute och pratade och sa att vi kanske iallafall skulle ge det en chans, så Sandro gick in för att kolla låt, då kom Sandra förbi och slog sig ner ett tag. Sen flyttade vi också in och kollade i låtmenyn efter en kul låt, men igår kändes verkligen ingen rolig, så vi drog oss hemåt utan att ha tagit en enda ton. Visa kvällar blir bara helt enkelt inte som man tänkt sig!

Puss och kram 


Onsdag 1/4

"Solen lyser, himlen är blå. Vad det är skönt att leva då......" Idag har varit en kanon dag rakt igen, en lite annorlunda onsdag, men väldigt rolig sådan. När jag kom hem i förmiddags la jag mig och halvssov ute i solen ett tag för att sen gå och handla picknick ingredienser. Sen gjorde jag iordning en stor matsäck, packade filt, bok och spel så allt var klart när jag hämtade Lisa och Sofia vid bussen. Så det blev raka vägen till parken för vår del, där vi hade det supermysigt. Sofia blev sen hämtad av sin "barnvakt" och jag och Lisa packade snabbt väskan och åkte till La Rastane, där Amanda skulle ta igen en missad tennislektion och vi andra två simma. Men först gick vi till den lilla (varma)poolen och lekte, där blev det även lite egenkomponerad vattengymnastik. Tanken var sen att Amanda skulle komma efter tennisen och simma några längder med oss och Lotta plocka upp oss efter jobbet men tjejerna är helt inne i en tv-serie och ville absolut inte missa den, så fick bli dusch och buss hem direkt. Vi hann med några längder iallafall och Lisa imponerade stort. När vi kom hem var vi alla helt slut och jättehungriga, så väldigt skönt att spaghetti och köttfärsås stod på kvällens meny. Under dagen har jag också utsetts till en äkta "dum sill", då jag självklart åkt dit i de alltid lika underbara aprilskämten.

Efter maten åkte jag en snabb sväng förbi Hugos ägare för att hälsa och få nyckeln, de var verkligen hur trevliga som helst. Stellan hade helt rätt! Åh jag saknar henne(dig) redan! På tal om Stellan så var jag efter besöket iväg till Carpe (andra gången i år bara och vi som var stammisar där förra året med Dompa i spetsen) och fikade med hennes "efterträdare" Kim, Sophie och Johanna sen kom  även Sandra mot slutet. Det vart ingen jättelång fika men Kim verkar riktigt trevlig och imorgon, efter Hugo, ska vi åka in så hon får spana in och lära känna stan lite. Men innan det ska jag och Karro besöka EU-parlamentet. Hennes au-pair pappa jobbar nämligen där, så han ska ta med oss på en liten rundtur. Efter 7 månader i Bryssel kan jag nu äntligen sluta skämmas och säga att jag sett och nu också till och med varit inne i parlamentet. På kvällen är det kareoke planerat, "The Swedish girls" are back! Nu tänkte jag se klart "Phantom of the Opera" som jag började titta på i lördags, så godnatt allesammas!

Puss och kram

RSS 2.0