Tisdag 26/5

Igår kom jag tillbaka till Bryssel. Planet var försenat och innan jag var hemma hade klockan hunnit bli tre, så jag hann inte med så mycket innan det var dags att börja jobba. Men det var jättemys att träffa tjejerna igen och eftermiddagen vart väldigt lugn. Jag kunde inte somna på natten sen, låg nog och tänkte alldeles för mycket och ute var det blixt och dunder. Riktigt rejält åskväder med kraftigt spöregn som pricken över i:et. Det dåliga vädret tycks följa mig -  När jag är i Belgien är det skitväder här och strålande sol i Sverige, sen åker jag till Sverige och då är det skitväder där och strålande sol i Belgien. Hallå det är ju snart juni, var är sommaren. Lyckades väl iallafall somna sen och inte helt oväntat blev det en lång sovmorgon för min del idag. Sen låg jag kvar i sängen och kollade film hela dagen, tills Lisa och Caroline skulle hämtas vid bussen. De lekte för sig själva och jag gjorde minsta möjliga.

Nu ikväll har jag, Sandra och Emma varit och sett "Män som hatar kvinnor". Den var bra, men som den mänsliga varelse jag är tycker jag att boken är betydligt bättre. Självklart att vissa detaljer måste ändras för att få handligen fortare framåt och behålla spänningen. Men vissa grejer som ändå står helt svart på vitt var helt ändrade och omgjorda. Kanske bara är jag som har läst boken för tätt inpå, läste ut den på flyget ner igår. Imorgon kommer farmor ner och då har hon med sig den andra. Ska verkligen bli kul att farmor och Annika kommer ner och hälsar på lite, även om nu Annika är i jobbsyfte.

Puss och godnatt!

Tisdag 19/5

Sitter i Jossis sköna soffa, som strax ska förvandlas till min sängplats. Flygresan gick bara bra, satt med "Män som hatar kvinnor" hela vägen, men det tog ett tag innan jag kom dit. Det var sjukt mycket folk på flygplatsen och fick stå minst 20 min i kö för att komma fram till säkerhetskontrollen, där åkte pep jag ochvar tvungen att kontrolleras. Nytt för idag var att de även då behövde kolla mitt handbagage, och då behöll de min värmeskyddandekräm för håret, bara för att den var 25 ml för mycket än vad som var tillåtet. Det var ju inte så kul eftersom den är rätt så dyr och pengar är inget jag har gott om precis. På väg till flygplatsen skulle jag fylla på min mobil i en automat och den svalde en 10 euro för mycket som jag inte fick tillbaka. Suck suck och åter suck! Varför ska allt hända mig?! Skönt att vara hemma nu iallafall och man kan ju hoppas att oturen eller vad det är som förföljer mig hinner vända tills helgen.

Idag var Lotta hemma hela dagem så vi lagade lunch tillsammans och sen kom Karro dit och åt med oss. Mycket trevligt! Efter maten drog sig Karro hem och Lotta och tjejerna åkte iväg på eget äventyr, så jag blev själv hemma och fixade de sista inför hemresan. Åkte i god tid iväg till flygplatsen och så här i efterhand var ju det väldigt bra. Skulle egentligen mött upp Emma, som också skulle hem idag och tatt en kaffe men hon satt fast i bilkö på väg in, så blev inget av det tyvärr. Men får se om jag hinner träffa henne nu när jag är nere och söker, hon bor nämligen nere i Hässleholm. Imorgon gå jag och Jossi upp tidigt för att träna monolog och lite sång innan hon börjar jobba. Sen tänkte jag dra mig in till stan och kolla en snabbis där. Har skickat iväg ett sms till Karin för att höra om hon har tid för en fika, annars blir det bara lugnt. Åker hem imorgon kväll när Jossi har slutat jobba, hon hade hittat X2000 biljetter väldigt billigt vilket jag tackar för. Hemma snabbt utan att det bränner i plånboken! Nej nu är det dags att sova. Familjen vi ses imorgon. Antonia, dig ser jag på torsdag och kanske även Linn och Sandra om det funkar. Farmor och farfar, ni får självklart också besök. Blir supermys att träffas igen, har saknat er och alla andra!

Puss och godnatt 

Måndag 18/5

Har precis hängt en maskin tvätt och i stort sett packad klart allt inför morgondagens hemfärd. Känns inte som det är redan imorgon, men de senaste veckorna har bara sprungit iväg. Nu åker jag hem en vecka, sen på onsdag veckan därpå kommer farmor och Annika ner. Den helgen är också Karro ensam hemma, så kommer bli en hel del röj där. Det blir också lite som en hejdå-fest för sen åker Karro tyvärr veckan därpå och då är vi redan inne i juni. Det händer än så länge inget speciellt de två första veckorna, men sen slutar Amanda skolan, det blir midsommar och nån dag senare kommer familjen ner. Om det nu kan bestämma sig om de ska bila eller flyga ner, men inget går ju vidare fort i min familj, så vi får väl se hur det slutar. Jag har iallafall hittat ett hyffsat billigt boende, som dessutom bara ligger 30 sek från mig men som sagt ingen idé att boka om det inte är något fast datum bestämt. När familjen åker har det hunnit bli juli, vilket innebär att Lisa går på sommarlov och jag påbörjar min sista månad i älskade Bryssel. Så ni som pratat om att komma ner och hälsa på får allt skynda er lite innan tiden runnit iväg!

Idag har tjejerna varit lediga, de har lov från skolan hela veckan. Runt 9-tiden kom Gunilla och lämnade av Sofia och därefter började jag duka fram frukost, men det blev bara jag, Lisa och Sofia som åt. Amanda var helt omöjlig och väcka och efter att jag varit uppe fyra gånger fick det räcka, vi andra var jättehungriga. När vi var klara försökte jag yttligare ett antal gånger att få liv i Amanda men det gick precis som förra gången, inte alls! Det var lite irriterande eftersom vi planerat att åka till La Rasante och simma, och eftersom Sofia skulle bli hämtad vid huset halv 4, var det inte så mycket tid att hurra för. När Amanda väl kom upp, var klockan kanske runt halv 12 och det är ju ingen brådska i den damen, så innan vi kom iväg var klockan nästan 1. Då hade Sofia och Lisa hunnit börjat gnälla om att de inte ville gå, men jag och Lotta, via telefon, var stenhårda på den punkten och så tillslut kom vi som sagt iväg. Vi gick förbi Panos och köpte varsin baguette som lunch och det var fixat så att Anne skulle plocka upp Sofia vid La Rasante dvs. mer tid i vattnet, så alla var vid gott mod igen. Vid La Rasante knäcker Sofia bomben att hon inte packat ner sin påse med gymnastikläder som jag sagt åt henne, så det blev inte så lång stund i bassängen iallafall för att hinna duscha, ta på sig och ta metron hem samt omdirigera Anne igen.

Vi hann, och strax efter kom Lotta hem. Kommusionen har brunnit idag och alla evakuerades och fick inte gå in igen. Man vet inte exakt vad som hände men det går rykten om att det startade på 3 olika ställen samtidigt vilket i sånna fall tyder på att den var anlagd. Nu är iallafall branden släckt, men Lotta blir hemma på förmiddagen imorgon och så får vi se om det får komma in på eftermiddagen. Imorgon har vi annars inte planerat något speciellt. Maud kommer eventuellt hit och lunchar med oss, hade varit riktigt trevligt. Sen kommer nog också Karro hit en stund på förmiddagen, kommer inte träffa henne på en vecka och sen är det ju bara två kvar innan hon åker som sagt, så måste ju passa på att träffa. Nu ska jag stänga av datorn och varva ner med lite Stieg Larsson-läsning, det går framåt och jag nu börjar det bli jobbigt att lägga ifrån sig den. Vilket är bra eftersom vi är några stycken som ska gå och se filmen på tisdag, veckan jag är tillbaka. Med andra ord har jag en vecka på mig, samt en auditon med förberedelse som ska genomföras så vi får väl se hur det går. 

Puss och godnatt!  

Söndag 17/5

Blev en långsovmorgon för min del imorse, sov hos Karro efter att vi kollat Eurovision och ätit kex, ost och massa god frukt. Vi var supertrötta igår efter dagen i Gent, så fast det var Pridefestival så höll vi oss alltså inne. Inte så likt oss men väldigt mys och välbehövligt. Gent var en jättevacker stad med sina gamla byggnader och kanalen som rann rakt igenom, lite som Amsterdam, men i mycket mindre utsträckning. Vi åt lunch på en mysig restaurang och så blev det självklart en sväng på shoppinggatan. Som vanligt var det Karro som stod för shoppingen, jag känner att jag behöver hålla lite i mina pengar. Nu i eftermiddag har jag varit och sjungit med "tjejkören" och efteråt sjöng vi igenom sökningslåten. Tyvärr har jag börjat få ont i halsen, så det kändes inte helt klockrent, men med tanke på omständigheterna gick det bra och nu är det bara att köra stenhårt sista veckan. På tidag åker jag hem till Sverige, är väldigt skönt hem och ladda, och självklart träffa alla. Jag ska verkligen försöka hinna träffa så många som möjligt, men denna gång är sökningen prio ett, hoppas ni har förståelse för det.

Ikväll vet jag inte ritkigt vad jag ska hitta på. Funderar på om jag bara ska ta en lugnkväll hemma, känner mig inte helt hundra och så behöver jag tvätta. Varför blir det alltid så att man väntar in i det sista till det  inte finns något rent kvar i garderoben?! Suck på mig, nångång borde det väl fastna. Nu tänkte jag gå upp och göra en kopp te och sen börja sortera tvätt! Lucky me!

Puss och kram

(Bilder från Gent kommer senare)


Fredag 15/5

Ikväll har det varit en trevlig kväll på Delirium med Karro, Tone och Alida. Kom hem nu precis och såg att datorn inte var avstängd och då tänkte jag att jag lika gärna kunde passa på att skriva lite här, så ni har något trevligt att läsa imorgon när ni vaknar. Haha skämt och sido, det satt en sjuk konstig människa bredvid mig på nattenbussen hem. Han tyckte att engelska var ett fattigt språk och att franskan var språket genom kosmos. När han frågade vad jag tyckte om belgarna som personer, svarade jag ärligt och sa att jag både hade mött trevliga och mindre trevliga männsikor. De finns de som förolämpat mig och rent av attackerat mig, men sen finns det de som är trevliga och pratglada. Tydligen så var det ingen svar enligt honom, utan han ville ha lite mer visionen - spirituellt och kosmosaktigt. Vidga dina vyer! Öhh? Nej, tack! Så det var riktigt skönt när min hållplats kom. Nej nu är det dags att sova, om 4,5 timmar ringer klockan för då är det dags för att göra sig redo för avfärd mot Gent!
 
Puss och godnatt      

Torsdag 14/5

Har precis kommit hem från Karro. Det tog lite längre tid än planerat eftersom sista metron hade gått och det tog ännu lite längre tid eftersom jag bestämde mig att gå utan att egentligen ha någon som helst koll på vägen. Tur att det finns kartor i metron iallafall, första målet blev att hitta till Petillion, nästa metrostopp. Det gick hur bra som helst och där tog jag ny riktining mot thiffrey. Det var inte helt klart med gatunamnen där, så jag chansade och kom ut vid andra nergången till Petillion. Den låg utmed en stor väg med tunnlar, för att bilarna snabbare ska komma fram, och en sån väg borde ju leda till något vettigt tyckte jag och följde den åt höger. Och mycket riktigt, efter ett tag kom jag till den stora Montgomery-rondellen och då var det bara att ta sikte mot triumfbågen och gå på hela vägen hem. Måste erkänna att jag faktiskt är lite stolt över mig själv och det var riktigt skönt med en promenad så nu kommer jag sova väldigt gott inatt.
 
Hemma hos Karro blev det en liten titt på Eurovision, men sen bytte vi över till något mycket roligare, Saltkråkan. Kallas oss barnsliga men Astrid Lindgrens filmer är kult och hur grymma som helst! Sen fick vi för oss att kolla upp hur barnskådespelarna såg ut och gjorde idag. Resultatet var väldigt varierande, vissa kända vi igen, vissa inte, vissa fortsatte med teatern och vissa ville inte ens prata om teater och filmen. Det kan inte alltid vara lätt att ständigt bli förknippad med Pippi, Emil eller Ronja. Och detta gjorde som sagt att jag missade metron.

Dagen idag då.. Jo den började härligt med en promenad med Hugo i strålande sol. Eller så härligt var det nog inte egentligen, det var sjukt  varmt och kvavt. Åska kanske? Hemma igen orkade jag inget mer än att kolla film, "Stardust" vart det. När jag skulle gå upp och fixa lite mat, kom Kristina (städerskan) och pratade lite. Vi brukar inte prata så jättemycket i vanliga fall eftersom hennes franska är lite knaglig och min ska vi inte ens tala om. Men så blev det iallafall en dialog. Hon frågade om jag hade en kompis därnere eftersom hon hade hört mig prata med någon. Denna någon vara bara Antonia via skype. Så hon frågade lite om henne och om jag saknade henne, vilket jag svarade att jag självklart gjorde jättemycket. Sen måste hon ha uppfattat mig helt, för hon tog sig mot hjärtat, ni vet på ett sånt där kärleksfullt sätt, började skratta och bara "oh mais Carolina" och återgick sedan till sitt utan att jag fick förklara mig. Så nu tror hon förmodligen att jag är lesbisk och har en flickvän hemma i Sverige, som jag saknar väldigt mycket. Trevligt!

Åskan som jag tänkte på tidigare skulle också komma, men först skulle himlen öppna sig, och då menar jag verkligen öppna sig. Alltid lika tajmat såklart, just när man står och väntar på skolbussen. Som tur var hittade jag ett litet tak som stack ut från väggen och jag slapp det värsta. Men på den halva minuten jag och tjejerna sprang hem från bussen hann vi bli dyblöta, det droppade verkligen om oss. Så det blev ombyte till mjukiskläder, värmning av oboy och film för vår del resten av eftermiddagen. Till middag gjorde jag tacos, mycket mumsigt! Sen drog åskan igång och tjejerna vart lite rädda och efter varsitt bad, kurade vi alla tre ihop oss i Lisas säng och läste. Lotta och Luc blev lite sena hem, för de var i en köksaffär och på vägen hem sen var det kaos i trafiken. Vägar och tunnlar hade tydligen spärrats av pga. de stora vattenmassorna. Men så fort de kom tog jag paraplyet och stack till Karro. Och nu är det väl inte längre så precis jag kom hem, men i vilket fall går mina ögon nu i kors. Så godnatt alla!

Puss och kram

Onsdag 13/5

Onsdag idag som sagt vilket numera betyder barnvaktskväll för mig. Tror inte längre jag ska ha några förhoppningar om att Lotta och Luc kommer komma hem innan 10, så inga kvällsaktiviteter för min del på onsdagar framöver. Hade varit trevligt att komma iväg till myskvällen hos Mikka ikväll, spela lite Wii och Guitarr hero, men det får bli en annan gång men det hade varit kul att träffa Sandro en sista gång för han lämnar oss imorgon. Sen rullar det bara på, Karro har mindre än en månad kvar. Usch, tiden går allt för fort! Då har alla från min lilla "kärna" försvunnit och jag blir ensam kvar. Tur att det finns andra härliga människor härnere, men jag kommer verkligen sakna Karro. Hon var förresten den första au-pairen jag pratade med härnere, det hördes kanske inte klick men nästan iallafall. haha!

Igårkväll var jag också bara hemma, hade skypedejt med familjen och Antonia inbokade och det kan ju ta sitt lilla tag. Blev dock dissad av Antonia, men jag förlåter henne för hon ringde precis på mobilen och ny en dejt är bokad imorgon kl. 12. Om det komms ihåg vill säga, det var nämligen en lite överförfriskad  Antonia som ringde. De var tydligen lite trevligheter hemma hos Linus ikväll - riktigt kul om jag känner mina vänner rätt. Det passde ändå rätt bra att det inte blev något pratat med Antonia, eftersom det var Eurovison. Jag kom upp och satte på tv precis när Marlena skulle börja sjunga. Jag blev inte blåst av stolen direkt men visst var hon en av de bästa och förtjänar absolut finalplatsen. Den tekniska biten måste bara göra sitt så tror jag på ett mycket mer kraftfullt framträdande på lördag. Måste bara hitta någon bra ställe att kolla på finalen. Vi funderar på att hitta en bar med storbildskärm nånstans, hade faktiskt varit riktigt roligt. Tävlingen imorgon ses iallafall på svensk-tv hemma hos Karro. Hon är barnvakt så jag och Gripen åker dit och håller henne sällskap!  Nu ska sova, eller kanske läsa lite ur "Män som hatar kvinnor". Hade ju varit kul att läsa den innan jag ser filmen, som förövrigt har premiär härnere den 20:e, men frågan är om jag kan hålla mig. Jag är på sidan 66 av få se nu.. 566. Jo tjena! 500 sidor kvar och 7 dagar kvar tills filmen släpps på bio. Det är väl bara att ge mig en stor spark i baken och önska mig själv lycka till. Lycka till!

Puss och kram 

 

Tisdag 12/5

Har precis kommit hem från kyrkan nu. Idag kändes det mycket bättre och det känns som det börjar arta sig med sången men måste jobba på höjden. Lite segt att sjunga så tidigt bara, hann inte direkt komma igång. Karro sov här inatt och jag som skulle upp tidigare och duscha vaknade först när Karros alarm ringde kl. 10. Så det blev frukost och en snabb uppfräschning samtidigt som jag hävde i mig en stor kopp te med massa honung. Tur att man bor nära kyrkan iallafall. Idag regnar det igen så det lär bli inne med tjejerna i eftermiddag, men det är ju tisdag vilket betyder läxdag för Lisa så det gör ju inte allt för mycket. Nu ska jag åka iväg och gå en runda med Hugo. Hoppas ni får en härlig dag!

Puss och kram 


Måndag 11/5

Har precis slutat och gått ner till mig. Nu sitter jag och väntar på Karro, vi ska bara mysa och kolla film ikväll. Var allt för längesen vi gjorde det. Idag har vädret inte varit lika fint och imorse spöregnade det, så det var rätt tungt att komma upp. När det var dags att åka hem sen hade vädret hunnit bli lite bättre, men då stängde jag in mig och övade sång. Har haft lite problem med att noterna inte stämmer med den låtversionen jag har, vilket har ställt till det lite på sånglektionerna hos Åke. Men nu hade Johan så snällt suttit med noterna och hittat en version som stämmer nästan exakt, så den har gått på repeat hela eftermidddagen för att de rätta tonerna ska fastna någolunda till morgondagens sånglektion. Idag var tjejerna på väldigt bra humör när det kom från skolan, vilket har speglat hela eftermiddagen. Amanda satte sig nästan direkt med läxorna och Lisa hade gymnastik -och dansuppvisning för mig som jag skulle betygsätta. Jag fick också gå upp och dansa lite men det gick tydligen inget vidare för jag fick noll poäng. Jag kanske är helt ute och cyklar som ens funderar på att söka till Bjärnum? haha! Nu ska jag leda reda på mina filmboxar och se om det finns någon lämpligt för kvällen. Ha det underbart!

Puss och kram 

Söndag 10/5

Ännu en kväll med sent bloggande. Tänkte egentligen att jag skulle skriva direkt när jag kom hem förrut och sen sova rätt tidigt men så fastnade jag på skype, först med mamma och sen med Jossi. Så nu har tröttheten gått över och jag är pigg igen, jobbigt värre eftersom det är franska imorgon.

Idag har jag varit ute största delen av dagen, har varit underbart väder, massa sol. Visst har det varit sol tidigare men idag fanns också värmen där och det var lite så att man gick och svettades bland allt folk på marknaden. Var första gången jag var ute på marknaden i Midi och det var lite mysig, en salig blandning av det mesta - frukt, skor, kläder, smycken, smink osv. Jag inhandlade ett par kilklackskor för 10 euro och en liter jordgubbar. Efter marknaden åkte vi in till stan, köpte varsin baguette på Subway och picknickade vid något stort monument innanför Rue Neuve. Riktigt mys! Därefter drog sig Tone, Alida och Karro hem och jag blev kvar med Emma som kommit in till stan. Vi gick omkring och kollade på hålligånget, spande på skatare och åt kebab respektive glass. Stötte ihop med Valerie och Annika också, så blev en liten stund med dem och sen kom också Sandra in men vid det lagret var jag riktigt trött och bestämde mig för att åka hem. Jag var så trött att jag utan att tänka på det gick ner på fel spår och jag kom inte på att jag åkte åt fel håll fören 2 stopp bort. Då var det bara att hoppas av, gå upp och sen ner till andra spårsidan och vänta på nästa metro. Så typiskt mig!

Igårkväll var det ju också hålligång i stan så runt 6-tiden åkte jag in och mötte upp Emma och Sandra. Vi gick mest omkring och käckade läget, åt svingod glass och sen hamnade vi med varsin Kriek på en bar i bögkvarteren. Mycket olika stilar och typer av folk, härlig stämning liksom! Vi lyckades tajma in uppdrickandet av ölen perfekt tills Kim kom in och då drog vi oss bort till Place des Palais, där en stor scen byggts upp. Det var väl ingen höjdare på scen just när vi kom, men belgarna verkade uppskatta honom (säkert någon känd lokalförmåga). Så i väntan på fyrverkerierna tog vi en liten promenad och då kom också äntligen Tone och Alida in. Lagom till fyrverkerierna träffade vi också Sophie, Niklas och Sandro samt norsk-tyska Saskia och de finska tjejerna. Så där stod vi ett gäng skandinavier och beskådade ett riktigt grymt fyrverkeri. Därefter gick vi svenskar vidare till Nua medan de andra skulle fortsätta till Havanna och släppa loss. Det vart en riktigt trevlig, lagom sen kväll, som avslutades med en delad taxi hem.
 
Det är kul att det händer lite i Bryssel. En vanlig söndag är det annars i stort sett helt folktomt på gatorna eftersom allt är stängd, men idag har det varit liv och rörelse från morgon till kväll och jag har sett en hel ny typ av männsikor. Det finns mer än bara Araber (inget illa menat) här och Brysselfolket är nog kanske inte så fult ändå. Frågan är bara vart de har hållt sig gömda fram till nu?!

Puss och kram

Fête de l'Iris




Kungliga trädgården (bilder från i fredags)




     

  

Lördag 9/5

Klockan är mycket, eller härnere är den egentligen bara barnet men jag är supertrött och ska strax sova. Har precis kommit hem efter en toppenkväll inne i stan. Idag och även imorgon är det "Fête de l'Iris", Bryssels blomma eller någon sånt, så det har varit lite jippon här och där med bla. uppträdande och fyrverkeri. Men skriver mer om kvällen i detalj i morgon, nu måste jag sova!

Natti natti

Fredag 8/5

Jag är astrött sov typ 3 timmar inatt, så ni får vara lite förstående vad det gäller innehållet i inlägget, inte superkreaktiv precis. Men jag har haft en bra dag, som mesta dels spenderats i tjejernas skola. Vet inte riktigt vad jag tyckte om Springfesten men alla barn verkade iallafall stormtrivas när de själva sprang runt med sina kuponger och spelade spel och lekar samt handlade allt från godis, kakor, smycken och leksaker. När jag och Lisa kom hem sen var vi helt slut och kröp ner i varsin soffa och kollade film. Det blev faktiskt inte så mycket mer gjort idag innan jag var tvungen att laga lasagne. Ikväll har vi varit ett gäng ute vid det kungliga palatset och kollat på de stora växthusen som bara har öppet för allmänheten två-tre veckor per år. Det fanns massa vackra blommor, men det var kanske en aningen för långt för vår smak och den sista biten kände vi oss mest som en ointresserad klass på studiebesök. Men det är väldigt kul att ha sett det. Tanken efteråt var bio, men eftersom det tog så lång tid där ute hann vi aldrig in till sista filmen så vi hamnade på Qvick istället där vi åt och snackade skit (= om allt möjligt). Nu har jag precis lagt mig i sängen och jag längtar verkligen efter att sova. Men först vill jag bara önska farmor grattis på födelsedagen en gång till. Att dagen varit bra vet jag redan och jag hoppas ni hade en riktigt mysigkväll sen! Bäst för familjen att de firade dig ordentligt.. och farmor, du hade älskat de kungliga växthusen!

Puss och godnatt    

Torsdag 7/5

Dagen idag har varit riktigt skön! Mötte upp Tone, Alida och deras små när barngruppen i kyrkan slutat och sen köpte vi med oss baguetter och satte oss i Cinquantinaire parken. Medan tjejerna låg i sina vagnar och sov, satt vi stora och åt och pratade, vi frös även lite också. Visserligen har det varit rätt fint väder idag. men sitter man stilla och solen går i moln är det plötsligt inte lika härlig längre. Men det blev faktiskt mindre och mindre moln, vilket gjorde att vi blev kvar, Tone var den som gick först eftersom hon hade barn att hämta. Strax efter det att Tone gått kom Karro och joinade oss och sen var det jag som var tvungen att gå för att hämta min tjejer. Skönt att bussen stannar så pass nära.

Lisa var sugen på parken idag, Amanda inte så vi spelade Uno och skulle precis påbörja Monopol när de ändrar sig och inte alls vill det längre. Okej, nytt påhitt? Kanske måla teckningar till "Mors dag" som firas härnere på söndag. Det tyckte de var en bra idé, så så blev det samtidigt som jag läste högt ur "Julia". Vi gjorde ett test där ur också, "Vilken killtyp passa dig bäst" och de hade relaterat resultatet till en kändis. Så enligt Julia skulle Lisa passa med Kevin Borg (Idol 2008), Amanda med Chase Crawford (Gossip Girl) och jag med Zac Efron (High School Musical). Där ser man, vi får väl se hur det slutar på den fronten. När jag slutat gick jag till kyrkan för filmkväll med 18 plusarna. Inte så många där idag eftersom en hel del var hemma hos Sophie och planerade Paris-resan som jag tyvärr inte kan följa med på, Men vi som var där satte oss med varsin tekopp och kollade på "Chicken Little". "Lilla kyckligen" tror jag den heter på svenska. Den är kanske lite patetiskt men ändå kan man inte låta bli att skratta åt kycklingen och hans vänner. Såg filmen första gången när jag var nere hos Susanne på nått lov, så det var alltså några år sen. Shit vad tiden går!

Efter filmen åkte jag in till stan och joinade delar av "Paris folket" och de finska tjejerna som satt sig på Mappas uteservering med varsin Kriek. Kom hem för ett litet tag sen och nu är det dags att sova, för imorgon blir det tidig morgon. Tjejernas skola har Spring fest och då är det inte spring som i springa utan i vår. Det är iallafall full aktivitet på skolan hela dagen med olika matstånd, lekar och uppträdande och Amanda ska spela med sin klass vid 10 och eftersom varken Lotta eller Luc kan komma, ställer jag upp som publik. Men det blir kul och sen slutar ju Lisa vid 12, så då blir det att hänga med henne på allt hon vill göra. En hel dag i skolan väntar alltså för mig imorgon. Hoppas det fina vädret håller i sig!

Puss och godnatt 

Onsdag 6/5

Godkväll! Jag är megatrött och ska snart sova hade jag tänkt, men jag är barnvakt så får nog hålla mig vaken lite till ifall det skulle vara något. Vet inte om jag redan sagt det men varje onsdag kommer Lotta och Luc vara på möte i det "gamla" huset för att uppdateras om renoveringen, så det kommer innebära senare kvällar för min del. Inte alltid så här sent dock för idag tror jag det skulle äta och gå på bio efteråt också. Mysigt för dem och även för mig och tjejerna som får en kväll själva tillsammans. Ikväll har vi lagat mat, spelat yatzy, kollat på Friends och sen läste jag lite för dem innan de somnade. Fortsatte läsa sen jag också, fast Stieg Larsson men det gick inte så bra, kunde inte hålla ögon öppna så gick ner till rummet och satte mig här istället. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på eller skriva mer här heller för den delen, känner att hjärnan lagt av för idag. Så godnatt, imorgon tar jag nya tag!

Puss och kram


Tisdag 5/5

Åh vilket skitväder det har varit härnere idag! Spöregn, blåst och svinkallt, inget typiskt majväder precis, men Lotta sa att det skulle bli bättre till helgen så det får vi väl hoppas på. I förmiddags var jag och Karro, efter en stunds virrande, på Centre Belge de la Bande Dessinée (serietidnings museumet). Oj det var ganska överskattat och varken jag eller Karro var vidare imponerade. De enda serierna vi kände igen var Tintin och Lucky Luke, och deras avdelningar var inte speciellt stora någon av dem, vilket är konstigt efter som museumet också kallas Tintin-museumet, Men nu är det gjort och jag behöver inte ta med någon besökare dit, utan Pappa och Malin, jag tar er till Stockel istället så ni får spana in väggmålningen där. Eftersom det inte fanns så mycket att se var vi klara rätt snabbt och tog en tur till Scandinaviska shoppen där Karro skulle inhandla lite grejer till familjen och sig själv. Jag hade inte planerat att köpa något men det blev ett digistivekex paket iallafall, var så himla längesen. Så när jag kom hem åt jag digistivekex och herrgårdsost till lunch plus lite annat ihop plock. När jag var klar hade det äntligen slutat regna så jag åkte iväg och gick en promenad med Hugo för att sen åka hem igen och halvsova på soffan den en och en halvtimme innan tjejerna skulle hämtas. Sofia var med hem idag och det gjorde att det blev en lugn eftermiddag för min del eftersom de lekte på egenhand. 
  
Kvällen har också varit lugn, har varit hemma och umgås med familjen. Amanda fick ju sin rapport idag och den var riktigt bra, så Lotta hade köpt med sig tårta hem som vi åt efter maten och sen blev det ett avsnitt av Friends innan jag gick ner till mig. Nu har jag precis pratat en kortis med mamma på Skype och tänkte lägga mig och läsa Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor". Måste ju se om den är så bra som alla säger. Den kommer förresten snart ut på bio härnere och jag har ju förmågan att skippa boken och se filmen, så blir kanske så även denna gång. Boken är ju så tjock och jag har inte så mycket ledig tid just nu, men jag får väl iallafall ändå ge den en chans! 

Puss och kram

 


Måndag 4/5

Det blev ingen franska för min del imorse, vaknade med migrän så det fanns inte så mycket annat att göra än att proppa i sig en tablett, stoppa huvudet under täcket och försöka somna om. Och visst sov jag, vaknade nångång framåt lunch och då hanns det inte med så mycket innan det var dags att plocka upp tjejerna vid bussen. Jag och Lisa lekte med Polly Pocket när vi kom hem, mycket spännande för det vankades bröllop bland pollysarna. Amanda hade mycket läxor så hon satt med dem hela eftermiddagen. Imorgon för hon betyg, så hon är nog lite spänd men jag tror det kommer gå hur bra som helst, hon är så duktig. Eftersom inte alla ingredienser till middagen fanns hemma blev det en liten tur till affären för min del, tonfiskspaghetti skulle lagas. Efter maten jag till Carpe och mötte upp Karro för en fika, mycket trevligt och imorgon ska vi till Tintin museumet och kolla. Karro har planerat sin sista månad härnere in i minsta detalj för att hinna se det hon vill och detta inkluderar även mig så det är bara att hänga på. Men det blir bara kul och nu gör vi ju faktiskt något av pratet att bli mer kulturella. Nej nu är det sovdags, klockan 8 ringer klockan imorgon för att hinna med museumet och promenaden med Hugo innan jobbet. 

Godnattpuss
 
  


Söndag 3/5

Igår blev det inget inlägg, var inte på humör direkt för min plånbok blev stulen. Stulen förmodligen ur min väska på metron, så himla irriterande. Här har man varit Barcelona och London, två av ficktjuvarnas hemstäder och klarat sig hur bra som helst och så är det här i Bryssel jag ska råka ut får något sånt. Ahh.. fattar inte hur det lyckades! Visst det var trångt på metron, visst jag hade väskan på höften men den var ju stängd, borde jag inte ha känt något? Men nu är det som det är, id-kortet, bankkortet, metrokortet och svenska telefonkortet är borta, gone finito samt en hel del kontanter. Det är ju så typiskt att det ska hända just den gången då jag råkar gå omkring med alldeles för mycket pengar på mig.

Innan dess var ju gårdagen trevlig iallafall, shopping och lunch på Chessecake med Alida, Tone och Sandra. Det blev ingen turistbuss för min del, den hann åka innan jag kom dit. Det är också en sak jag har grubblat på, plånboken hade förmodligen inte varit borta om jag varit lite snabbare och hunnit på bussen. Och hade jag inte köpt linnet på Bershka och skippat hårspraysköpet hade kanske plånboken inte legat lika lättåtkomlig som den förmodligen nu gjorde. Jag menar kameran och det var ju fortfarande kvar. Nej nu får jag sluta, detta hjälper ju inte precis för att få den tillbaka men polisanmälan är iallafall gjord och man kan ju alltid hoppas att det finns någon vänlig själ som kanske hittar en pengalös plånbok men med ev. ett id-kort i. Det och telefonkortet känns nästan jobbigast att förlora ändå. Alla nummer liksom. Så ni som läser det här kan väl skicka ert nummer på mailen eller nått, så vi kan höras som vanligt när jag är tillbaka i Sverige igen!
 
Mitt i all panik över den försvunna plånboken skulle vi åka iväg och titta på Amandas dansuppvisning. Det kändes väl inte så lockande just då, men när vi väl kom dit kunde jag släppa plånboken och njuta av dansen. För det var riktigt grymma nummer en del av dem och jag blev så himla sugen att gå upp på scenen och dansa. Men jag får väl nöja mig med övervåning ett tag till. Tänkte försöka skutta lite varje dag nu fram till audition så jag kommer igång någolunda iallafall och idag började jag på allvar med sången. Hade först enskild lektion med Åke och sen körde vi också igång med den gruppen som ska sjunga när svt kommer ner och spelar in "Gudtjänst". Känns väldigt skönt att det förmodligen kommer bli minst två "riktiga" sångtillfällen i veckan fram tills sökningen nu och sen är det kul också, Imorgon är det franska, så det börjar väl bli dags att avrunda här. Sov gott alla!

Puss och godnatt          
 
    


Fredag 1/5

Har precis krypit ner i sängen efter en mycket trevlig kväll som började hemma hos Niklas och slutade inne i stan på O'Reilleys balkong. Idag har jag varit ledig hela dan, vilket varit väldigt skönt men följde med Lotta och tjejerna till parken på picknick och allmän slappning. Det har varit riktgt  varmt idag, även om det varit lite molnigt i mellan åt. Känns som vi kommer allt närmare sommar härnere för var dag som går och det är mycket välkommet.

Men enligt svensk tradition har ju våren precis börjat och den firade vi ju härnere också som sagt ute vid Skandinaviska skolan. Det var inte alls som hemma men det bjöds på brasa (som dock brann ner efter typ 5 min), sång, korv med bröd och massa andra typiskt svenska saker som kanelbullar, prinsesstårta och marabouchoklad. Så det var faktiskt väldigt mysigt och all svenska runt omkring en, brasan och alla jobbia mygg fick det att kännas som Sverige. Påtal om mygg så trodde jag faktiskt jag skulle slippa de äckliga och väldigt onödiga djuren här, men icke då. Så nu ligger jag här med färska och extremt kliande bett. Suck.. och så har det börjat igen! Efter brasan åkte jag, Karro och Alida in till stan och avslutade kvällen på en uteservering med Lindemans Kriek, Framboise och Apple. Hoppas ni hade en riktigt kul Valborsmässoafton ni också.

Imorgon ska jag upp rätt tidigt för att sen åka in och möta upp Tone, Alida och Sandra för lite shopping, eller iallafall fönstershopping- Sen ska jag faktiskt åka turistbuss. Karros föräldrar är härnere nu och hälsar på, så då hänkar jag på där för att se lite av Bryssel jag också. Har ju varit lite dålig med det kulturella grejerna och det känns som jag borde ha lite koll när farmor och faster kommer ner. Så detta är helt och hållet en research för kommande besök.. hahah nejdå, ska bli riktigt kul! Nu ska jag sova är verkligen supertrött!

Sweet dreams!


Valborg


Första maj

RSS 2.0