Söndag 21/12

Hemma! Nu är jag äntligen hemma och det är hur skönt som helst! Träffa familjen, sova i sin egen säng, handla svensk mat, träffa vännerna och prata svenska med allt och alla. Det tog visserligen ett tag för jag gick omkring i göteborg igår och sa bonjour, merci, pardon till folk. Lite smått pinsamt sådär, men det är ju typiskt mig!

Flygresan hem gick bra, men vägen dit och efter var inte problemfri. Lotta som skjutsade oss hade aldrig varit med om sån bilkö förrut och när jag och Sandra kom in var det 10 min kvar innan incheckningen stängde. Med halvpanik letade vi upp rätt incheckningsdisk och konstaterade att kön skulle ta alldeles för lång tid att stå i, så vi gjorde "själv incheckning" och sen "råkade" vi typ gå före halva kön. Att kön var så lång berodde på att rullbanden som fraktar bort väskorna var sönder, så personalen hade ingenstans att ställa väskorna. När vi stod i kön började det iallafall fungera igen och vi fick iväg våra väskor och sen var det raka vägen till gaten som gällde. Tråkigt, vi som hade velat shoppa lite men vi kom ju med vårt plan iallafall och det får väl ändå räknas som viktigare. 

När vi hade landat i Göteborg och stod och vänta på väskorna kom det ut typ 5 st. Min, Sandras och ungefär alla andras väskor var kvar i Bryssel. Jippi! Fick göra en anmälan och väskan kommer med taxi senare ikväll, skönt! I ankomsthallen stod mamma, pappa och Malin och väntade, underbart att träffa dem! Vi åt lunch och kollade lite affärer på backaplan och sen blev det middag i Jossis lägenhet när hon slutat jobba! Kom hem till Mariestad rätt sent och då var det så skönt att krypa ner i sin egen säng med ena kissen spinnades bredvid.

Idag har vi städat, julpyntat, gjort kola och knäck! Var också hemma hos farmor och farfar och åt mat, mysigt att träffa dem igen! Imorgon ska jag klippa mig, träffa Karin, läntar verkligen, och sen blir det hem och rulla köttbullar. Nu ska jag gå ner och kolla på granen som mamma klätt och sen slå in lite julklappar! 

Puss och kram     

Fredag 19/12

Såå.. nu är allt packat och klart inför hemresan imorgon, eller iallafall nästan. Det sista åker ner imorgon! Idag har det annars inte hänt så mycket. Jag orkade inte franskan imorse, sov rätt dåligt och sen gjorde jag och Lisa inget speciellt idag utan vi tog det mest lugnt hemma och så blev det tvätt och packning för min del. Ikväll har jag umgås med Dompa, vi åt sushi (eller jag som inte tycker om råfisk, tog nått med kyckling i istället, har ännu inte bestämt om jag tyckte om det eller inte.) och kollade desperete housewife hemma hos mig. Det var väldigt trevligt, synd att det inte blivit oftare.

Nej nu ska jag sova så jag orkar upp och fixa det sista imorgon, åker runt 8 härifrån och så plockar vi upp Sandra på vägen. Det är jätteskönt att Sandra åker samma flyg, då har man lite sällskap och så har jag ju inte behövt säga hejdå till henne än! Landar mitt på dan imorgon och förhoppningsvis står mamma, pappa och Malin och tar emot mig (det blir inte kul för dem om det inte gör det. haha) Sen blir det en dag i Göteborg och när Jossi slutat jobba blir det middag i hennes lägenhet. Längtar verkligen, kvalitetstid med familjen hände ju inte allt för ofta nu!

Sov gott och dröm sött, snart ses vi! :)

Puss och kram

Torsdag 18/12

Gårdagen var väldigt intensiv, så orkade inte sätta mig och skriva något. Detta var iallafall min dag igår: Franska först på morgonen, var rätt kul lektion igår faktiskt. Vi fick en vägbeskrivning i handen och den skulle vi följa och besvara på frågor under vägen. Det kunde ju ha slutat illa om man inte hade förstått vägbeskrivningar på franska men å andra sidan gick jag ju inte ensam. Något som var mindre kul är att "examensprovet", som avgör om man får gå upp en nivå eller inte, ligger redan i slutet av januari. Hjälp, hur ska det gå? Efter skolan är det bråttom för att hinna till tjejernas buss, men självklart så strulade metron och jag som måste byta också. Ringde i panik till Lotta som fixade så att barnen (Amanda, Lisa och två kompisar)  iallafall skulle få gå av bussen och vänta på mig där, men jag hann precis, kom exakt samtidigt som bussen. Hemma sen var det den vanliga stressen med mat och ombyte för att hinna i tid till gymnastiken, vi var nog bättre på det förrut.

När tjejerna var hemma igen åt vi pannkakor och sen åkte vi in till skridskobanan i stan. Vi hade lite otur för precis när vi kom skulle de spola isen så vi fick vänta ett tag innan vi fick gå på och då var den jätteblöt. Synd för dem som ramlade! När vi kom hem var kl. runt halv 8 och middagen nästan klar. Resten av kvällen spenderades hos Karros tillsammans med tjejerna och lussebullar.

Idag på förmiddagen har jag inte gjort så mkt, var hos Sandra en sväng och förde över lite kort. När barnen kom från skolan bakade vi pepparkakshuset och sen började jag med maten, biffarna är redan tillbaka. Innan maten tog vi lite appertiff och drack champange, för att det var sista kvällen tillsammans innan jul. De är bortbjudna i morgonkväll vilket jag hade missat, så kändes lite dumt när jag fick julklappar och så hade jag inget att ge dem. Men min är ju klar imorgon, så de får den då. Nu ikväll var vi hemma oss Estelle, sista kvällen med henne och Karro innan jul. Dompa och Sandra träffar jag imorgon igen, så skönt för sen försvinner ju dom :(  Skittråkigt verkligen, men vi ses igen. Trollhättan och Stockholm ligger ju inte allt för långt bort!

Nu ska jag sova, franska lektion imorgon eventuellt! Kanske hoppar den och fixar det sista med packning och så, men får se vad jag orkar imorgon!

Puss och kram

Tisdag 16/12

Nu har nedräkningen börjat på allvar, bara 4 dagar kvar och sen är jag hemma. Det känns faktiskt väldigt konstigt, nu börjar vi liksom säga hejdå till varandra härnere och som ikväll var det sista fikan på Carpe med tjejerna. Tråkigt!! Men det är fortfarande några dagar kvar innan vi skiljs åt och dem ska vi ta vara på, men det går verkligen så fort. Vilket å andra sidan är bra, för jag vill ju hem till lilla Mariestad och träffa alla nära och kära, det har ju gått många månader utan er nu. 
 
Dagen idag började på bästa sätt med ett långt skypesamtal med Antonia. Henne saknar jag verkligen så sjukt mycket, så det var jätteskönt! Sen åkte jag in till stan för julklappsspurten, men det gick inte lika bra som jag hade hoppats och jag är fortfaranade inte klar. Åh varför ska det vara så svårt? Vad vill folk ha? Får klura tills på torsdag, tror iaf jag hinner åka ner en sväng då.

Eftermiddagen med Lisa var lugn, hon var väldigt trött efter skolan idag så vi satt mest och läste, pratade och lyssnade på musik. Sen åkte vi och hämtade Amanda i skolan och när vi kom hem började jag med maten. Efter middagen vart det som sagt fika, jag och Stellan delade på en Banana Split, yummy! Det var min dag det!

Imorgon är det franska, borde nog kanske sova snart. Måste upp och tvätta håret i morgon också vilket betyder att klockan ringer mycket tidigare, blää! När jag gick i skolan var detta inget problem, eller det var klart man hellre hade legat kvar i sängen, men att gå upp och duscha varje morgon var ju rutin. Här ligger jag verkligen och drar på tiden, tills jag inser att jag kommer komma försent om jag inte går upp. Jaja, är ju snart hemma och då blir det två veckor utan jättetidiga mornar! 

Imorgon ska jag åka skridskor igen med båda tjejerna och var sin kompis till dem, roligt! Den ena tjejen har aldrig åkt tidigare, så det är ju extra kul för henne, hoppas det går bra! Men nu får jag skärpa mig, sova var det!

GODNATT!
   
  

Måndag 15/12

Har precis kommit hem efter franskan, eller har inte varit på franskan hela dan men var hos Sandra och hämtade min väska och på vägen hem gick jag förbi Carrefour och handlade mat till kvällen. Nu ska jag snart börja jobba, sista veckan innan julledigheten, sen blir det riktigt skönt att komma hem och träffa alla.

Ledsen att jag har halkat efter några dagar med skrivande men det har varit fullt upp i helgen. I lördags var jag med Karro nere på stan för sista julklappsshoppingen. Gick väl sådär halvbra, köpte en och sen bara grejer till mig själv, fy på mig! Imorgon tänkte jag åka ner på stan ensam för att verkligen få köpt det sista, annars i värsta fall får jag väl fixa resten i Sverige. Inte lika roligt som att få något från Bryssel kanske, men som sagt, det är tanken som räknas.
 
Det vart väldigt stressigt sen när jag kom hem från stan, för då skulle outfiten till kvällens fest bestämmas, lucianattlinne strykas, håret  fixas, smink skulle på, för att sedan packas ner i väskan och så vidare.. Konserten gick jättebra bortsett från från min lilla duett med Sophie. Har aldrig tidigare hört den låten och stämman ville bara inte sätta sig så jag pendlade lite mellan min egen och melodinstämman. Men men, de andra sa att det lät bra, så får väl hoppas att det är sanningen. haha. 

Efter lucian åkte jag och Karro med hem till Sandra och gjorde oss klara för kvällen sen möttes vi aupairer upp och åkte tillsammans till Natohuset, riktigt kul att det vi var så många aupairer. Resten av kvällen sen då? Om jag säger att den innehöll det mesta från klassiska amerikanska collegefilmer så förstår ni att den var var rätt händelserik. Jag hade iallafall skitkul, bortsett från de två sista timmarna kankse då en kille genom att öppna käften förstörde stämningen. Åhh hatar sånna männsikor! Var hemma runt 7 och somnade nån halvtimme senare, så söndagen var rätt lugn för min del. På kvällen var jag iväg till stammis stället, Carpe och fikade med Karro, Sandra och Dompa! 

Nu måste jag springa väg till bussen!
Puss och kram  

Fredag 12/12

Fredag är det idag och det har varit "full fart mot helgen" som det säger i Rix morgonzoo. Jag är så glad att jag för nån vecka kom och tänka på webbradio. Nu gör zoogänget att det går något lättare att göra sig iordning till franskan, när jag allra helst skulle vilja krypa ner i sängen igen.
 
Idag har jag och Lisa haft världens mysigaste dag tillsammans. Efter att jag plockade upp henne i skolan efter franskan åkte vi hem, åt lite och bytte om till varmare kläder. Sen åkte vi in till place Saint Cathrine och strosade runt på julmarknaden innan vi snörade på oss skridskorna och började åka på den uppspolade isen mitt bland marknads stånden. Vi hade verkligen superkul! Efter nästan två timmar på skridskor började fötterna ömma lite och vi gick till Drug opera och drack varmchoklad och åt belgisk våffla med glass, grädde och chokladsås, underbart! Sen vart vi så trötta båda två och hemma igen kröp vi ner under samma filt och kollade film.

   

Lite senare på kvällen hamnade jag återigen på Drug opera men då i sällskap med 6 vänner. En trevligkväll som innehöll det mesta! Nu ska jag lägga mig, imorgon blir det stan, sen luciakonsert och sen fest i Natohuset. Sista natten med gänget liksom! Sov gott och dröm sött!

Puss och kram

Torsdag 11/12

Har nyss kommit hem från en mysig tremanna fika på Carpe med Dominique och Felicia. På väg hem från metron gick jag och tänkte på hur ofta man egentligen hör sirener från polis, ambulans eller brandkår här i Bryssel och när jag nästan kommit hem är det klart jag ser massa blåljus på andra sidan gatan. Fortsätter gå och ser ett fullt pådrag med poliser och nått som jag i mörkret uppfattar som en  insatsstyrka, med hjälmar och ficklampor, hoppa hur en van i närheten av banken. Ökade takten de sista metrarna hem, jag kände inte direkt för att hamna mitt i nått, även om jag vart väldigt nyfiken på vad som hade hänt. Men det lär väl visa sig imorgon. Tur var iallafall att jag inte hoppade av en metrostation tidigare och tog vägen förbi banken hem som jag först hade tänkt. Jag bor nämligen nästan mitt emellan två stopp och ibland hoppar jag av på den tidigare för att få lite variation på väg hem.

Förmiddagen idag innehöll inte lika mycket spänning utan en helt vanlig shoppingtur på stan. Köpte ett par nya svarta byxor som jag har behövt väldigt länge nu, sedan mina andra gick sönder för ett antal veckor sen. Fick också lite julklappar köpt idag och nu när jag har börjat blir det på nått sätt lättare med resten. Så på lördag kan jag förhoppningsvis få klart den biten, vore så skönt!

Imorgon ska jag och Lisa åka skridskor på isen som är spolad inne i stan. Hoppas det är fint väder bara, så att det inte regnar, då får vi hoppa det eller kanske ta oss till Tomberg där det finns en inomhus is. Vi får se lite imorgon helt enkelt, vi har ju också fortfarande ett pepparkakshus kvar att baka som vi inte hann med idag. Kvällen är fortfarande under planering men den kommer inte bli speciellt vild. Nej, imorgon är det franska tidigt tidigt, så sovdags för mig nu!

Sweet dreams!

Onsdag 10/12

Dagen började väldigt hastigt när jag vaknade tio i åtta och insåg att jag hade stängt av larmet på mobilen och att jag var tvungen att gå om 10 min för att säkert hinna i tid till franskan. Shit!! Tvättade mig, tog på mig, la på lite puder och mascara, greppade ett äpple i handen och sen var jag redo att gå. En minut över åtta var klockan, tänk om jag vore så snabb varje morgon. När jag sen kom till franskan var jag först på plats, och det tog ett bra tag in på lektionen innan klassrummet var fullt. Så nästa gång, om jag skulle råka försova mig igen tar jag det nog lite lugnare, hann inte riktigt vakna idag.

När lektionen var slut skyndade jag hem för att hämta tjejerna plus en kompis vid bussen. Ingen gymnastik idag, vilket innebär mindre stress med maten så tjejerna hade beställt pannkakor. Men när jag skulle ställa mig och göra smeten fanns det inga ägg, typiskt! Det fanns inte så mycket annat att göra än att springa bort till affären och köpa några. Som tur är det inga problem för tjejerna att var ensamma en stund, så behövde ju inte avbryta dem i leken och ta med dem, vilket underlättar. När äggen var på plats gick det som på smort och tjejerna åt massa, fick göra mer smet och ändå räckte det bara så jag fick en.

Resten av eftermiddagen behövde jag inte göra någonting mer än att bara finnas. Lisa och Ninni lekte för fullt och Amanda satt och skrev en bokrecension, så då passade jag på att göra läxa och plugga franska. Jag tycker faktiskt det är rätt skönt med lite läxor igen, iallafall om man förstår dem. Egentligen var tanken att vi skulle baka pepparkakshus men det glömde vi liksom bort, så kanske kan göra det imorgon. Får höra med tjejerna när det kommer hem från skolan.

Dagen avslutades mysigt med film i sällskap av vänner. Nu ska sova, imorgon blir det stan med Sandra, Jessica (en ny aupair) och ev. Karro. Sov gott och dröm sött!

Puss och kram    

Tisdag 9/12

Idag har tydligen Anna namnsdag, vilket betyder att jag också har det. Hade ingen tanke på det innan mor och far så snällt kommenterade på förra inlägget, men där ser man. Inte för att vi brukar fira namnsdagar, och speciellt inte andranamn som Anna är för mig, men jag har iallfall haft en mysigt namnsdag för er som er undrar.

Den började hemma hos Sandra med pappakaksbak med henne och Karro. Tyvärr lyckades vi inte lika bra med peppakakorna som förra gången, de vart lite mörkare än planerat men det gick och äta. Pepparkakor är ju ändå alltid peppakakor. Åt lunch och kollade lite film innan jag åkte hem för att hämta Lisa vid bussen. Både Lisa och jag var väldigt trötta idag så det blev en lugn eftermiddag med läsning och mys i soffan innan det var dags för mig att börja med maten. Nu ikväll har jag inte gjort mycket alls, var bara ute på en kort promenad runt kvarteret typ men det räckte för att jag skulle bli trött. Så nu tänkte jag faktiskt sova, har ju franska imorgon också så det är ju bara bra med en tidigkväll för min del.

Godnattpuss
 


Måndag 8/12

Nu är jag äntligen ätit min första lussebullar för "julen", eller förresten åt jag kanske en på baseren? ja i vilket fall som helst bakade Lotta och Lisa iallafall lussebullar ikväll efter maten. Så när jag kom hem från luciaträningen fick jag smaka en precis nybakad, så gott!

Som sagt luciaträning ikväll, det gick okej för min del men var verkligen inte sugen på det och så blev det så stressigt innan. Det drog ut lite på matlagningen, jag gjorde rosébiffar och hasselbackspotatis för första gången, så det tog ju lite tid. Men jag tror det vart väldigt lyckat för allt hade gått åt när jag kom hem, fick äta innan familjen för att hinna till kyrkan, så det får det bli fler gånger. Imorgon tror jag vi bestämde att det skulle bli djungelgryta, kyckling och curry typ. Jag tycker faktiskt det är riktigt kul att laga mat, vilket inte varit en självklarhet hemma, men då har det ju och andra sidan funnits en pappa som gör det tusen gånger bättre. Älskar pappas mat och farmors med för den delen, så man kan ju alltid hoppas att jag ärvt lite av deras matlagningskunskaper.

Imorgon är det ingen franskalektion men blir ändå en rätt tidigt morgon för jag och Sandra ska baka peppakakor innan vi börjar jobba. Blir supermys! Nu börjar jag faktiskt få lte julstämning också med hjälp av peppakakor, glögg, lussekatter, luciatåg, julpynt, julgran och massa ljus tända men då måste man förstås blunda för vädret utanför. Hoppas verkligen det är snö när jag kommer hem till Sverige, eller iallafall så att det kommer till julafton och lägger sig. Finns det något mer deprimerande än regn och slask på julafton. Nej usch.. så har det varit de senaste åren, nu är det på tiden att det blir en ändring! I veckan måste jag hinna med lite mer julklappsshopping, känner ju inte för att springa runt på stan det första jag gör när jag kommer hem till Sverige. Nej första dygnet är det kvalitetstid med familjen som gäller! Det är om 12 dagar det! 

Puss och kram 


Söndag 7/12

Har precis lagt mig i sängen och tänkte snart sova, men vart pigg nu när jag tvättade bort sminket så blir nog säkert minst en timme till innan jag slocknar. Surt, ska ju upp tidigt till franskan imorgon men iofs har jag ju tid att sova ett tag när jag kommer hem därifrån. Dagen idag då? Jo, imorse eller förmiddag var det väl mer när jag vaknade tog jag det bara väldigt lugnt. Vart en dusch, frukost och film men sen rann tiden iväg och jag så fick lite brått att fixa till mig, strycka nattlinnet (som förresten mamma gick hur bra som helst, inte ett endaste litet veck. Din lilla flicka kan faktiskt, iallfall om hon vill), för att sedan springa iväg till metron.

Vi vart nån minut sena men det var ingen fara, hann byta om och så innan vi körde ett snabbt genomdrag. Vi sjöng fel och nån uppsjunging vart det inte, bra start eller inte! Sen var det så svinigt kallt där inne, höll på att frysa ihjäl medan vi satt och väntade på att vi skulle få gå in och det var ju självklart i slutet av konserten. Men kören var riktigt bra och körde bra låtar, så det var ju kul att kolla på men alltså shit har inte frusit så på länge. På lördag ska vi vara i en annan kyrka och den ska tydligen vara ännu kallare. Va fan ska jag ha på mig då? Kommer ju se ut som en stoppad korv om jag klär mig så jag inte kommer att frysa. Det hade ju inte varit fel med fårpälsarna som vi hade som luciakandidater. Men jag får väl ta 5 par strumor istället för 3 och massa linnen och leggings. Kanske ändå bättre med en stoppad korv än en isklump. Vår sånginsats idag var kanske inte den bästa, men enlig Lotta både lät  och såg det väldigt fint ut. Det var ju bra! 

Efter lucian blev det en mysig middag med vänner på Food Factory inne i stan. Men nu tänkte jag kolla lite senaste nytt från Sverige på aftonbladet innan jag ger mig för idag. Om två veckor är jag förresten hemma, ska bli så skönt! Känner verkligen att jag behöver veckorna hemma med nära och kära för att ladda om batterierna lite. Saknar er verkligen! 

Bonne nuit!

       

Lördag 6/12

"Regnet det bara öser ner och jag blir så blöt om både skor och strumpor.." lite så är melodin här nere i Bryssel just nu. Så tråkigt! Hade mycket hellre velat höra "nej se det snöar, nej se det snöar.." eller "hej mitt vinterland.." och då är jag ingen snöälskare, förrutom till jul då. Men efter mina månader här nere har jag förstått att regn är en del av Bryssel och tur då att det finns härligt folk som piggar upp dessa gråa dagar.
 
Idag har  vi varit ett gäng på stan och julklappar stod i fokus för de flesta av oss. Men det är så svårt, man måste tänka på allt ska få plats i resväskan och det går ju inte byta om personen inte skulle tycka om den. Så det blev inte mycket köpt för min del, behöver lite mer betänketid men köpte en liten grej till Dany iallafall, tyckte den passade honom. Självklart har jag idéer till er andra också, men det blir nog inte några stora hårda paket direkt, men det är ju ändå tanken som räknas. 

Nu ikväll var tankan att vi skulle åka skridskor, det finns en is spolad mitt i stan, men eftersom vädret var skit kändes det inte så lockande så det vart en filmkväll hemma hos Fia, i "hennes" enorma hus istället. Rundvandringen tog sin lilla tid om jag säger så, tänk om man bodde så!
 
Igår var det sista aupair träffen med glögg, peppakakor och allmänt mys. Sen gick vi faktiskt för en gångs skull alla tillsammans och tog en fika på Carpe diem, det har verkligen inte hänt ofta så det var ju kul. Morgondagen blir nog lugn, lite pysssel hemma och sen på kvällen är det ju konsert. Shit, kom på nu att jag inte strukit mitt lucialinne än, får verkligen inte glömma det imorgon! Men nu är det dags att sova, godnatt!

Puss och kram   


Torsdag 4/12

Torsdag idag, och det innebär ju att jag är ledig hela förmiddagen som idag spenderades på stan med Sandra. Tyvärr började det spöregnade/snöa och då sjönk vår motivation rätt rejält och vi stannade inte kvar så länge utan tog metron vidare till Scandinaviska shoppen i Shuman. Där mötte jag sen upp Lotta, som hade lunch och så åkte vi till Woluweshopping, där jag hjälpte henne att välja en skiva till en kille i Amandas klass. De firar Sinterklaas i skolan imorrn och ska byta presenter med varandra i klassen, inte helt lätt att veta vad en 11-årig kille gillar för musik. Nu kommer jag inte ihåg vilken vi tog, men det blir nog bra och jag och Amanda har slagit in den jättesnyggt, som en raket. En raket? Ja, killen vill tydligen bli astronuat och så skulle paketet slås in så man inte direkt kan gissa vad det är, så då kom Manda på den smarta idéen. Den blev riktigt snyggt!
 
Ikväll var jag barnvakt en liten stund och när jag slutade var tanken att hinna en sväng till luciagenrepet men det var redan slut. Så åkte in till la grand place där jag mötte upp luciatjejerna och så tog en fika på Drug opera istället, trevligt! 

   
  

Igår var det en intensiv dag. Fick skynda mig hem från franskan för att hinna hämta barnen vid bussen, följde Lisa och Sofia till gymnastiken, gjorde läxa med Amanda, hämtade tjejerna efter gymnatisken, bakade pepparkakor och lagade mat. Sen tog jag en promenad, kände att jag behövde varva ner lite innan det var dags att sova. Pepparkaksbaket gick förresten jättebra, inga brända plåtar alls utan de vart supergoda! Blir faktiskt lite stolt över mig själv då jag brukar bränna iallfall en plåt kakor varje gång, inte för jag bakar hårdakakor så ofta men ändå. Men det är nog som faster Kika sa, alla mysiga år med julbak hos henne har absolut gjort mig till en bättre bakerska. Nästa vecka tänkte vi göra lite godis också, jag tror verkligen tjejerna kommer älska hennes chokladkola och den är jag bra på att göra.

   

Franska, jobb och sista aupairträffen står på schemat imorgon men nu ska jag sova. Godnattpuss     
   


Tisdag 2/12

Sandra och jag fick sällskap av Felicia till ikea idag, kul! Mindre kul var att det inte alls fanns några snygga julsaker eller adventljusstakar, så jag kom hem helt tomhänt, precis som de andra bortsett från bullar och peppakaksdeg som de köpte i shoppen. Men det var en trevlig liten utflykt. Hann med en tur till Woluwe shopping också, och köpte present till Amanda, innan jag började jobba.

Kvällen har varit mysig med först thaimat och tårta med familjen och sen fika på Carpe diem. Men jag vart så mätt efter middagen så skippade fika och åkte dit för att umgås och prata av mig lite. Amanda vart förresten jätteglad för presentera hon fick av mig, så kul att se.!

Nej imorgon har jag franska så är väl dags att sova nu om jag ska orka. Imorgon blir det också peppakaksbak med tjejerna efter gymnastiken, får se hur många plåtar jag lyckas bränna. Nej men det blir mys!  

Natti natti!

Måndag 1/12

Första december idag och jag har varit här i lite mer än 3 månader, 12 ynka veckor, det låter ju inte alls mycket. Men det är konstigt, för ibland känns det som om jag kom igår och andra dagar känns det som jag varit här en evighet. Men just går veckorna väldigt snabbt, det händer så mycket, vilket jag tycker är bra för jag längtar efter att träffa alla hemma och om tre veckor får jag det. Ska verkligen bli så kul! 

Idag hade jag franska, den gick bra men den var lång. Jag har ju aldrig varit med på en hel lektion förrut eftersom jag gick tidigare i fredags för att hinna hämta Lisa och dessutom håller inte lektionerna på mellan 8.45-11.30 som jag trodde utan de slutar först 12.30. Även om lektionen var lång gick den ändå hyffsat snabbt, till skillnad från vissa en timmars lektioner på högstadiet och gymnasiet. I eftermiddags har jag och Lisa lekt kläd- och skoaffär, vi turades, om att vara kunder resp. försäljare. Det är kul när man får plocka fram barnasinnet och som liten älskade jag verkligen att leka affär, det var mitt drömyrke. Tänk att få trycka på alla knappar på kassapparaten och scanna koder så det låter pip, vika kläder och stoppa ner dem i påsar, kunde ju inte bli bättre. Nu har jag insett att det finns bättre och jag har inte längre samma drömyrke även om jag inte har nån aning om vad mitt nya är. Orkar inte ta tag i min framtid just nu, så därför är det väldigt skönt att jag har ett halvår kvar härnere.

Nu ikväll har jag varit på promenad med Sandra och Karro, så skönt! Vi gick in till stan och kollade julpyntningen på la grande place.. så fint! Vi stod där med öppna munnar och kameran åkte upp direkt! Tyvärr hade jag glömt minneskortet i dator och tyvärr igen så sparades inte bilderna jag tog på kameran som på den förra utan det var ingenting. Men Sandra tog bilder och det är ju inte sista gången jag är där heller, så ni kommer allt få se det ni också!

Nu ska jag snart sova, imorgon blir det tidig morgon, ska upp och sjunga för Amanda som fyller år. Sen åker jag och Sandra till ikea, ett vi aldrig vart på tidigare, för att ev. skaffa lite julsaker till rummet, så man får lite julstämning där också. Saknar alla adventsljustakar och stjärnor som lyser i fönstren i Sverige, det finns det inte mycket av här och här nere drar man för det mesta ner för fönstren så fort det blir mörkt. Så tråkigt!

Sov nu så gott!
Puss och kram

RSS 2.0